Yhteenveto kaudesta 2012

Porilainen pohja, yksi Eurasta, Rauhala ties mistä + Didi ja Obe…

No olihan siellä pari raumalaistakin (Siiri ja Netta) ; )

Kauteen 2012 Nice lähti uuden valmentajakaksikon johdolla. Sami ”Salva” Rintanen seurasi isänsä jalanjälkiä siirtyessään Jazzista Nicen peräsimeen. Antti valmensi Niceä sen pelatessa ykköstä -90 luvulla. Avukseen Salva sai Matti Vainionpään, joka oli hyvä lisä joukkueen taustoihin. Pelaajapuolella ei tapahtunut suuria muutoksia. Pari ”uutta” Tiina Rauhala (aikaisemmin jo pelannut Nicessä) sekä Sanna Mäki (Musa), lisäksi Mirena Pihl, joka kauden aikana harjoitteli Nicen ringissä mutta liigadybyyttiä ei tapahtunut. Jälkikäteen ajatellen seurassa ehkä luotettiin liikaa kauden 2011 sijoitukseen ja lähdettiin hieman liian kapealla materiaalilla kauteen 2012. Jo muutaman kierroksen jälkeen huomattiin, että panoksena kaudella tulee olemaan sarjapaikka. Näin joukkue pyrkikin hakemaan kesän aikana vahvistuksia ryhmäänsä. Orieka Hope kävi parissa pelissä mutta hän ei erottunut ja näin täyttänyt vahvistuksen vaatimuksia. Parempi antaa omille peliaikaa. Heinäkuussa yhteistyö Ruotsiin aukesi. Irma Helin vahvisti joukkueen rivejä heinäkuun ajan. Hänet seura olisi halunnut pitää mutta kotimaa kutsui. Syksyllä joukkue vahvistui Netta Hannulalla, joka siirtyi Fc Raumasta Niceen. Netan loppukausi Nicessä oli hyvä. Uusia omiakin saatiin kauden aikana hieman ajettua joukkueeseen. Mainita voidaan Mira Laurila -95, jonka peliaika lisääntyi huomattavasti syksyn aikana.

No tippuiko oikea joukkue?. Vaikea sanoa. Seurana Ilveksen toimintaa ei voi Niceen verrata. Olemme valovuosia jäljessä. Pelkästään pelaajamäärässä jäämme selvästi. Vajaa 100 lisenssin maksanutta, siinä on kehittämistä. Kauden aikana voitimme Ilveksen kolmesti ja lisäksi muutama lisäpiste varmisti sarjapaikan. Oikeat pelit hoidettiin. Liigan kärkipään joukkueet menivät tosin kymmeniä pisteitä edessä.

Mitä on odotettavissa kauden 2013 aikana? Nigerialaisia tuskin Porissa nähdään. Didi ja Obe ovat mukavia pelaajia mutta taloudellisten syiden vuoksi Nice suuntaakin todennäköisesti katseensa kotimaan kentille. Tytöt ovatkin jo varmasti uusia seuroja etsineet. Toivottavasti löytävät Suomen kentiltä uuden tai uudet seurat. Viime talvenahan Nice kadotti yhteytensä tyttöihin Nigerian sekasortoisen tilanteen vuoksi. Paluu kotimaahan tuskin on tuskin Didin ja Oben ykkösvaihtoehto. Suomen kielikin on vahvistunut kielikurssien myötä, kulttuuri- ym muita eroja tosin vielä löytyy. Esimerkkinä veden keittäminen. Porissa tapahtui syksyllä pieni ongelma vesilaitoksella,  joka aiheutti ruskeaa vettä joka puolella kaupunkia. No Didille ja Obelle soitettiin ja ilmoitettiin, etteivät ihmettele veden väriä. Tytöt vastasivat, ettei ole ongelma, koska he aina keittävät kaiken vetensä, jottei tule mahatauteja. No Porissa ei ihan aina tarvi vettä keittää.

Oma junioritilanne? Nicen B-tytöt pelasivat kaudella 2012 ykkösessä. Tulevalla kaudella tavoitteena on nousu. Seura on saanut vuosien aikana hyviä tyttöjä edustukseen junioreista mutta monesti tytöt ovat olleet liian nuoria. Nyt jos B-tytöt mahdollisesti saataisiin nostettua SM-sarjaan saisimme B-ikäisille pelaajille kovempia oman ikäluokan pelejä.

Kaupungin ykkös vai kakkoseura? Fc Jazz lienee se ykkönen (M2D), mutta korkeimmalla sarjatasolla pelaa kuitenkin Nice. Samoja yhteistyökumppaneita on tavoiteltu, samaan aikaan on yritetty pelata tai harjoitella Stadionilla. Pelaajista ei olla vielä tapeltu Fc Jazzin panostaessa poikiin ja miehiin ja Nicen pysyessä tyttö- ja naisjalkapallon erikoisseurana. Tosin harjoitusvuorothan Porissa jaetaan lisenssin maksaneiden määrän mukaan, josta Nice kärsii huomattavasti. Olosuhteet muuten ovat kunnossa. Stadion, tekonurmi, Karhuhalli kaikki kivenheiton päässä toisistaan. Oma pukukoppi löytyy Stadionilta (on muuten suurin siellä ; )).

Talven 2013 aikana on paljon tekemistä. Nyt lähdetään hankkimaan aluksi uusia toimihenkilöitä. Taustoja on pakko vahvistaa, nyt ollaan menty vain muutamalla toimijalla. Hiukan raskaaksi on käynyt.

Talous on kunnossa. Velkaa ei ole, eikä myöskään yhtään ylimääräistä ja näin kauden loppuessa kassan pohjakin alkaa olla näkyvissä. Yleisötulot ovat periaatteessa nollassa. Noin 100 henkilöä katsomossa per peli, niistä yli puolet seuran omia toimihenkilöitä, pelaajia tai vapaakorteilla tulevia. Sponsoreiden tuella eletään ja lukemattomilla talkoilla. Nyt laatikossa odottavat paketointilistat : ) Suuri kiitos edustuksen tytöille ja heidän vanhemmilleen. Pienessä seurassa tarvitaan kaikkia.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *