Upea nousu kahden maalin takaa voittoon

Lauantaina pelatun Naisten Liigan ottelun NiceFutiksen ja Kokkola F10:n välillä päättyi kotijoukkueen juhliin lukemin 3 – 2 (1 – 2). KF10 johti ottelua jo kahdella maalilla, mutta toisen jakson vahvan pelinsä ansiosta pisteet jäivät kuitenkin Poriin.

Pilvinen sää ei ollut verottanut katsojia, jotka saivatkin nauttia hyvästä jalkapalloviihteestä. Ottelun alku oli tasaista, joskin jopa hieman vieraiden tahtiin. Avausmaali nähtiin 14 peliminuutilla kun Riikka Ketoja yllätti Krista Moision. Vieraat lisäsivät johtonsa jo kahteen maaliin hieman ennen puolituntista. Pallo vietiin 11 metriin Essi Huppusen käsivirheen seurauksena. Katie Kelly ei täplältä erehtynyt ja näin KF 0 – 2 johtoon. Nicen selkäranka ei tästä maalista katkennut eikä edes nitkahtanut vaan he lisäsivät höyryä. Peli alkoikin pikkuhiljaa kääntyä kotijoukkueelle. KF:n toisesta maalista ehtikin kulua vain muutama minuutti ennen kuin NiceF kavensi. Maalille noussut Leigh Jakes puski pallon verkkoon ja toi Nicen maalin päähän. Ennen taukovihellystä ei enempää maaleja nähty.

Toiselle jaksolle tuli kuin uudesti syntynyt NiceF. Joukkue oli tauolla päättänyt, että tämä ottelu vielä kääntyy. Toinen jakso eteni maalittomana pitkään ja alkoi jo näyttää siltä, että KF ryöstää pisteet. Kunnes Henna Lehden laukaus menee sisään KF pelaaja Sofia Matikaisesta ottelun 75 minuutilla ja peli on tasan 2 – 2. Tasoituksesta lisää virtaa saanut Nice vyörytti peliä KF:n päätyyn, joka lopulta palkittiin voittomaalilla. Huppusen keskitys löysi Mira Laurila, joka pisti pallon ohi KF-vahti Linda Säätelän 87 minuutilla ja kotijoukkueen juhlat olivat valmiit. Laurilan maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi ja näin sarjapisteet Poriin lukemin 3 – 2 (1 – 2). NiceF näytti ottelussa henkistä lujuuttaan, sillä KF johti ottelua jo parhaillaan kahdella maalilla. Näin tämä voitto tuntuu entistä makeammalta. Ottelun parhaana palkittiin avausmaalinsa Nice-paidassa tehneen Leigh Jakesin, joka on pelannut nyt kuntoon tulleessaan erittäin loistavia otteluita alakerrassa. KF:n kärkipelaaja Megan Lindsey palkittiin kahdella Veikkauspörssipisteellä ja Nicen Milla Rantamäki sai yhden Veikkauspörssipisteen. Viime ottelussa keskikenttää dominoinut Riikka Ketoja jäi vähän varjoon maalistaan huolimatta.

Nyt NiceF siirtyy pienelle tauolle ja ottelut jatkuvat La 28.6, jolloin joukkue matkustaan Kemiin Merilappi Unitedin vieraaksi. Seuraavassa kotiottelussa vastaan tulee ex-NiceF Hanna Ruohomaan TPS. Ottelu pelataan Ke 2.7 klo 18.30 alkaen.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page