Turusta tuliaisina piste

Keskiviikkona pelattiin Turun Yläkentän iltavalaistuksessa alaloppusarjan ottelu TPS:n ja NiceFutiksen välillä. Ottelu päättyi tasalukemiin 1 – 1 (0 – 0).

Ottelun alku ei hienouksia tarjonnut, sillä kumpikaan joukkue ei päässyt kunnolla hyökkäyskolmannekselle. 10 minuutin pelin jälkeen TPS:n Ria Öling pääsi hyvin etenemään, mutta laukaus pysähtyi poikkipuuhun. Vartin kohdalla Nicen Jessica Kannosto pääsi hyvään keskityspaikkaan, josta lähtikin erinomainen keskitys maalille. Jutta Rantala ehti ensimmäisenä palloon, mutta kosketus vei pallon yli maalin. 20 minuutin jälkeen Sini Ruponen kokeili samanlaista eurogoalia, jollainen Porissa helähti, mutta tällä kertaa Inkeri Niemi koppasi pallon syliinsä. Muutama minuutti siitä, niin Hanna Ruohomaa oli Nicen boksissa jäänyt yksin, mutta kosketus epäonnistui ja tilanne kuivui kasaan. Puolen tunnin paikkeilla oli Nice lähellä siirtyä johtoon, mutta emäntien puolustus pelasti lopulta tilanteen. Aivan jakson lopulla oli Nicellä vielä toinenkin tuhannen taalan paikka siirtyä johtoon: Brooke Barbuto näytti osaamistaan ja hassutti puolustusta ihan miten tahtoi, mutta Niemi sai näppinsä väliin ja pallo pomppasi poikkipuusta suoraan Niemen syliin. Seuraavasta hyökkäyksestä TPS rakensi vielä hässäkän maalille, mutta pallo päätyi onneksi vain maalin katolle. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisenkaan jakson alku ei tilanteita yleisölle tarjonnut. Pallonhallinta oli kuitenkin ehkä enemmän vierailla. Hallinnasta huolimatta ei tekopaikkoihin päästy. TPS alkoi saada pelin juonesta pikkuhiljaa kiinni, ja Nicen kuviot olivat hetken sekaisin. 67. minuutilla Barbuto pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus meni tolppaa nuollen ohi. 77. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. TPS pyöritti kulman jälkeen hienosti puolelta toiselle, josta Ölingin keskitys löysi maalilta Sini Laaksosen, jonka ohjaus maalin edestä painui verkkoihin. Takaiskusta huolimatta ei Nicen selkäranka katkennut, vaan yritys jatkui entistä parempana. Lopulta yritys myös palkittiin, kun Jutta Rantala laukoi oman kuljetuksensa päätteeksi vastustamattomasti ylämummoon tasoituksen. Enempää ei Turun illassa maaleja nähty, ja pisteet tasattiin lukemin 1 – 1 (0 – 0). Nicen valmentaja Juha Suojanen piti joukkueensa esitystä hyvänä ja kehui keskikentän kaksikkonsa Hannula ja Collins työtä. Myöskin maininnan sai hyvän pelin pelannut maalintekijä Jutta Rantala. Suojasen mukaan pysyttiin suunnitelmassa, eikä päästetty emäntiä rakentamaan hyökkäyksiään heidän vahvuuksiensa kautta. TPS:n ex-Nice ei ollut yllättynyt Nicen tasosta vaan antoi kredittiä vieraille. ”Tosissaan saadaan tapella pisteistä myös ensi viikolla Porissa”, sanaili Ruohomaa ottelun päätyttyä.
Ottelun palkitut olivat Tiina Vatanen (TPS) (3), Jutta Rantala (NF) (2) ja Sini Laaksonen  (TPS) (1). Ottelut jatkuvat jo lauantaina, jolloin matkustetaan pohjoiseen Merilappi Unitedin vieraaksi.

 

 

 

 

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *