Runkosarja päättyi tappioon

Naisten Liigan runkosarja saatiin tänään päätökseen ja nyt Liiga jakaantuu ylä- ja alaloppusarjaan. NiceFutis kohtasi viimeiselä kierroksella sarjakärki PK-35:n ja lukemat olivat taululla loppuvihellyksen soidessa 0 – 5 (0 – 3). Tasoero oli joukkueiden välillä iso ja PK-35 hallitsikin kenttätapahtumia mielinmäärin.

Ottelun ensi minuutit olivat tunnustelevia ja pallo pyöri lähinnä keskialueella. Avausmaali nähtiin jo ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun Iina Salmi sai pallon boksin sisällä ja nosti pallon riman alle yli tänään maalissa olleen Essi Huppusen. 19 minuutilla nähtiin NiceFutiksen ensimmäinen hyökkäys, mutta Jutta Rantalan pystysyöttö oli vain inan liian kova ja PK-35:n maalivahti ehti palloon juuri ennen Brooke Barbutoa. 27 minuuuttia oli kellossa, kun Salmi oltiin unohdettu vitosen kulmaan ihan yksin. Hän sai pallon ja ampui voimalla maalin kattoon, 0 – 2. PK-35 sai ensimmäisestä kulmastaan vaarallisen paikan, mutta Huppunen oli hereillä ja ehti pallon tielle. Seuraavasta hyökkäyksestä Eve Parikka sai metristä pallon yli Nicen maalin. Salmi täydentää hattrickinsä 34.minuutilla. Nicen puolustuksen kommunikaatiokatkoksesta Salmi pääsi läpi ja kiersi Huppusen ja puttasi tyhjiin. PK-35 loi tilanteita koko ajan Nicen maalille, mutta Huppunen teki tyhjäksi Sanni Franssin yritykset. Jakson lopussa Linda Ruutu pääsi pilkun kohdilta ampumaan voimalla kohti alakulmaa, mutta jostain tuli pallon tielle Huppusen jalka. Tauolle lähdettiin vieraiden 0 – 3 johdossa.

Toisen jakson alku näytti lähinnä pallottelulta keskialueella. Tunnin kohdalla oli Ruutu yksin läpi, mutta Nicen paras pelaaja tänään Essi Huppunen torjui upeasti. Tilanteesta seuraanneesta kulmasta pääsi Maiju Hirvonen laukomaan PK:n nejännen maalin. 68 minuutilla NiceF joutui vaihtamaan hieman itseään loukanneen Barbuton pois. Loppulukemat 0 – 5 syntyivät 83.minuutilla kun Parikka pääsi maalinedushässäkästä sutimaan pallon tyhjiin. Tilanne näytti kauas paitsiolta, jota se ei vissiin lopulta ollut. Enää ei tapahtumia kentällä ollut ja loppu oli lähinnä päätösvihellyksen odottelua, joka tulikin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen.

Ottelun tähdet menivät oikeutetusti vieraille. Salmi (3), Franssi (2) ja Parikka (1). Kotijoukkueen hahmo oli viidestä takaiskusta huolimatta maalissa pelannut Essi Huppunen, jonka pelipaikka löytyy kentältä.

NiceFutiksen valmentaja Juha Suojanen oli ottelun jälkeen allapäin, mutta muistutti joukkueiden tasoerosta. Suojanen käänsi ottelun jälkeen melko nopeasti katseet jo tulevaan alaloppusarjaan, ja totesikin vielä kaiken olevan omissa käsissä. Hän myös kehui valmentajakaverinsa Lassi Väkiparran kanssa yhteen ääneen maalissa loistanutta Huppusta.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *