Riikka Turtiaisen väitöstilaisuus viikonloppuna

Verkko teki penkkiurheilusta entistä monipuolisempaa, toiminnallista ja muuttuvaa

NiceFutiksessa koko uransa pelanneen edustusjoukkueen monivuotisen kapteenin Riikka Turtiaisen väitöstilaisuus pidetään tänään Porin Yliopistokeskuksessa. Vastaväittäjänä on dosentti Juha Herkman. Riikka on tutkinut digitaalista kulttuuria. Artikkeliväitöskirja pureutuu nykypäivän mediaurheiluun penkkiurheilijan näkökulmasta. Julkaisun nimi on Nopeammin, laajemmalle, monipuolisemmin. Digitalisoituminen mediaurheilun seuraamisen muutoksessa?

Satakunnan Kansan lauantain (17.11.) numerossa on laaja artikkeli Riikka Turtiaisen väitöskirjasta. Siinä Riikka vastaa kysymykseen: Miksi entinen jalkapalloilija miettii, miltä urheilu näyttää kotisohvalta?

”Kiinnostus alkoi vuonna 2005 valmistuneesta opinnäytetyöstä, jossa Turtiainen tarkasteli millaisia välineitä katsojat käyttävät.
– Sen jälkeen halusin kyseenalaista, millaisena penkkiurheilija nähdään: keski-iän ylittäneenä, vatsakkaana miehenä, joka tuijottaa ottelua sohvalla passiivisena. Se ei pidä enää paikkaansa – jos on koskaan pitänytkään.”

Seura onnittelee Riikkaa hienosta saavutuksesta akateemisella urallaan!

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *