Nicen ja piirin ohjeistus Futsal-peleihin

Nicellä kolme vastuupäivää

NiceFutikselle on merkitty kolme vastuupäivää 13.11. 15.1. ja 23.11. Vastuujoukkueet määräytyvät sinä päivänä kyseisessä salissa pelaavan joukkueen mukaan. Nicen koulu on jokaisella kerralla Meri-Porin koulu.

Ensimmäisenä päivänä 23.11. vastuujoukkue on Naisten joukkue vastuuhenkilönään Anu Ruohonen, toisena päivänä 15.1. vastuujoukkueena D-tytöt vastuuhenkilönään Juha Mannila. Kolmantena päivänä 23.1. vastuujoukkue on uudestaan Naisten joukkue vastuuhenkilönään Anu Ruohonen.  Vastuuhenkilö vastaa koko päivän sujumisesta aamun ensimmäisestä ottelusta viimeiseen otteluun. Muistakaa olla paikalla riittävän ajoissa. Vastuujoukkueet saavat myös pitää kioskia pelipäivänä. Hankkikaa riittävä määrä toimijoita ja sopikaa vuorot jottei päivä käy raskaaksi. Muistakaa myös että järjestätte myös omaan peliin toimitsijat.

Ohjeita futsalin vastuuseuralle,
ajanottajalle ja pöytäkirjanpitäjälle

Pelipäiviin on nimetty vastuuseura, joka nimeää ja hoitaa turnaukseen toimitsijan, ajanottajan ja kumuloituvia virheitä osoittavan taulun. Vastuuseura hoitaa otteluun ottelupöytäkirjan ja virallisen futsal –pallon, hoitaa kentät ja ajanoton kuntoon, turnauksen päätteeksi toimittaa maalit ja muut varusteet takaisin niille määrättyihin tiloihin, sekä ilmoittaa turnauspäivän tulokset piirin Tulosverkkoon välittömästi turnauksen jälkeen. Lisäksi vastuuseura toimittaa ottelupöytäkirjat ja erotuomarien maksukuitit ja mahdolliset raportit piiriin seuraavana arkipäivänä.
D -ikäluokkien ja nuorempien otteluissa noudatetaan FAIR PLAY -käytäntöä. Jos ottelun maalieroksi tulee viisi (5-0, 6-1 jne) saa häviöllä oleva joukkue ottaa yhden ylimääräisen pelaajan kentälle. Jos ottelun maaliero kaventuu kahdeksi, niin otetaan ylimääräinen pelaaja pois kentältä ja oikeus lisäpelaajaan tulee jälleen maalieron kasvaessa viiteen. Toimitsija osoittaa joukkueille, koska heillä on mahdollisuus yhteen lisäpelaajaan ja koska se mahdollisuus päättyy.

Ajanottajan tehtävät:

 

·        käyttää pelikelloa ja varakelloa

·        pelikellon ja varakellon käynnistäminen alkupotkusta

·        ilmoittaa merkinantolaitteella peliajan ollessa täynnä

 

Aikalisät:

 

·        1/joukkue/puoliaika

·        joukkueen valmentaja pyytää ajanottajalta milloin tahansa

·        aikalisä myönnetään kun ko. joukkueella on oikeus pelin jatkamiseen (alkupotku, rajapotku, kulmapotku, rangaistuspotku, maaliheitto)

·        ajanottaja ilmoittaa koska aikalisä astuu voimaan

·        pysäyttää kellon

·        näyttää kummalle joukkueelle aikalisä on myönnetty

·        mittaa 30 s.

·        kun aika täysi ilmoittaa tuomarille pelin jatkamisesta

·        käynnistää pelikellon kun pallo on pelissä

 

2 minuutin rangaistukset:

·        2 min alkaa kun pallo on uudestaan pelissä

·        rangaistus päättyy kun 2 min on kulunut tai vastajoukkue on tehnyt hyväksyttävän maalin

Pöytäkirjanpitäjän tehtävät:

·        merkata pöytäkirjaan kumuloituvat virheet (jokainen suoran vapaapotkun aiheuttama rikkomus on kumuloituva virhe)

·        ilmoitta ajanottajalle ja tuomarille kun viisi virhettä on täynnä

·        merkitsee pöytäkirjaan maalintekijän ja syöttäjän/syöttäjät

·        merkkaa pöytäkirjaan tuomarin näyttämät varoitukset ( keltainen tai punainen kortti) tekoajan ja pelaajan numeron sekä syyn

kun aikalisä myönnetään merkkaa pöytäkirjaan ajan ja joukkueen

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *