NiceFutis valmistautuu uuteen kauteen

Jalkapallo+yleinen

Edustusjoukkue on aloittanut harjoittelun uuden vastuuvalmentajan alaisuudessa.

Valmentajan vaihto tuli kyseeseen, kun viime kaudella tehtävää hoitaneen Kari Latvasen siviilityökiireet eivät mahdollistaneet täysipainoista panostusta jalkapallovalmentamiseen. Viime kaudella Latvasen aisaparina ollut Heimo Piira nostettiin päävalmentajaksi. Muina valmentajina ovat Lassi Väkiparta sekä Teppo Mäkipää, joka vastaa fysiikkapuolesta.

Syksyn aikana joukkue on solminut tukun pelaajasopimuksia, ja joukkueen runko alkaakin olla nyt kasassa. Jatkosopimukseen on päästy muun muassa tasaisen tappavaan tahtiin maaleja iskeneen Netta Hannulan kanssa. Hannulan rooli joukkueessa on komeasta maalimäärästä huolimatta ollut merkittävä puolustuspelissäkin. Seurassa jatkaa myös kapteeni Essi Huppunen, joka Hannulan tavoin pelasi viime kaudella kaikissa otteluissa. Kokenutta kaartia edustaa Huppusen lisäksi HJK:sta Poriin saapuva Annika Tossavainen. Tossavainen tuo joukkueen hyökkäyspeliin sinne kaivattua voimaa ja tarjoaa tarvittaessa vaihtoehdon muillekin pelipaikoille.

NiceFutis sai pitää myös nuoret lahjakkuutensa, kun sekä Jutta Rantala että Milla-Maj Majasaari jatkavat joukkueessa. Rantala kuului joukkueen kantaviin voimiin viime kauden alusta saakka, kun taas Majasaari nousi ykkösvahdiksi syksyllä. Molempien otteet vakuuttivat valmennusjohdon, joten vastuuta voinee nuoresta iästä huolimatta odottaa tulevallakin kaudella. Nuoriso-osaston täydentävät seuran omista B-tytöistä edustukseen siirtyneet Riina Santa-Paavola ja Amanda Siren.

Jatkostaan ovat sopineet myös Niina Sirviö, Milla Rantamäki, Mira Laurila, Henna Lehti ja Jessica Kannosto, jotka kaikki omaavat arvokasta pääsarjakokemusta jo usealta kaudelta. Maalinteossa kunnostautui loppukaudesta varsinkin Sirviö, joka aktiivisesti nousi puolustajan paikaltaan tukemaan hyökkäyksiä. Laurila ja Rantamäki puolestaan ovat profiloituneet vahvoina erikoistilannepelaajina, joiden pääpelivoima aiheutti vaarallisia tilanteita läpi kesän. Joukkue aloitti harjoittelun marraskuun lopulla ja päättää jakson harjoitusotteluun vielä ennen joulua. Joukkueeseen on vielä tulossa kolmesta viiteen pelaajaa testiin. Joulun jälkeen joukkue vaihtaa Stadionilla pukutiloja, sillä FC Jazzin ja NiceFutis vaihtavat päittäin pukuhuoneita.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page