Liigassa takana ensimmäinen kierros

Nicellä 5 pistettä ja sijoitus 9. Alkukausi hyvin värikäs…

Nicen kausi lähti käyntiin vieraspelillä Honkaa vastaan. Nice johti peliä lähes viime minuuteille asti mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana peli kääntyi tappioksi. Toisessa pelissä kohdattiin Ilves. Ensimmäisen jakson johto kääntyi toisella jaksolla tappioksi. Kolmannessa pelissä vastassa oli PK-35. Viimeisen vartin aikana tasapeli kääntyi tappioksi. Ensimmäiset kolme peliä osoittivat, että pisteitä on otettavissa. Pelit olivat lähteneet hyvin käyntiin mutta viime minuuteilla pelit olivat kääntyneet tappioiksi.

Neljäs peli oli kotona. Vastassa oli TPS. Peli hävittiin 0-1 mutta maalintekopaikkoja pelissä oli runsaasti. Kauden ensimmäinen rangaistuslaukauskin epäonnistui. Viides peli oli ehkä kauden tähän mennessä heikoin. Uusi valmentaja Mikko Mannila oli astunut juuri joukkueen peräsimeen. Unitedille ansaitut pisteet. Kuudennessä pelissä vastassa oli HJK. Nice aiheutti helsinkiläisille ensimmäisen tappion lähes 1.5 vuoteen. Harva porilainenkaan ennen peliä uskoi Nicen avauspisteiden tulevan voitolla HJK:sta.

Seitsämäs peli oli Porissa ja vastassa Åland. 0-1 tappio. Kahdeksannessa pelissä kohdattiin KMF. Tässä pelissä taas maalintekopaikkoja oli useita. Kauden toinen rangaistuslaukauskin epäonnistui. Onnistuneilla rankkareilla Nicellä voisi olla periaatteessa 4 pistettä enemmän. Ensimmäisen kierroksen viimeisessä pelissä vastassa oli Kokkola F10. 1-1 tasapeli ja taas voitto valui käsistä viime minuutilla.

Kauden alkua on siis leimannut pisteiden menetys viime minuuteilla. Nuoren joukkueen kokemuksen puute on ehkä näkynyt. Maalivahtipeliin yhtään peliä ei ole hävitty. Siiri Välimaa on osoittanut olevansa yksi liigan parhaimmista maalivahdeista. Kokkolassa maalissa pelasi Aliina Hakala. Alluun voi aina luottaa. Nicen kakkosjoukkueessa on pelituntuma pysynyt hyvänä. Puolustus on saatu hyvään vireeseen. Yhdeksässä pelissä 12 päästettyä maalia. Kuka olisi uskonut ennen kautta? Essi Huppunen -90, Sanni Välilä -94, Niina Sirviö-94 lähes täysiä peliminuutteja.

Keskikenttä ja hyökkäys on joutunut kärsimään alkukaudella puolustusvoittoisesta taktiikastamme. Viisi tehtyä maalia on vähän mutta varmasti on luvassa parempaa. Katri Juhola (PIirot) teki syksyllä päätöksen lähteä yrittämään joukkueeseen mahtumista. Onnistunut ratkaisu. Peliminuutteja on kertynyt runsaasti ja avausmaalikin on tehty. Toinen muualta Niceen siirtynyt oli Hanna Ruohomaa -94. Hanna on ollut lähes kaikissa peleissä avauskokoonpanossa. Nyt toivotaan, että Hanna saataisiin mahdollisimman nopeasti taas pelikuntoon.

Nicen ulkomaaliasvahvistukset Didi ja Obe ovat pikku hiljaa pääsemässä joukkueeseen sisälle. Molemmat tulivat vasta pari viikkoa ennen kautta Poriin.

Joukkue lähtee loppukauteen myönteisin odotuksin. Kaikkia joukkueita vastaan on mahdollisuudet. TPS on tällä hetkellä takana mutta peliraportit kertovat, että sekin on saamassa peliänsä kuntoon. Pisteitä on siis hankittava, jotta sarjapaikka säilyisi.

Raportti Kokkola pelistäl luvassa huomenna…

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *