Kiitos Kaikille

Naisten edustusjoukkueella on vielä yksi peli jäljellä ja lopullinen sarjasijoitus ratkeaa vasta sen jälkeen. Pääasia on kuitenkin se, että Nice jatkaa liigajoukkueena kaudella 2011.Eilisessä ratkaisevassa KMF pelissä joukkueemme joutui todella kovaan paikkaan, sillä kotijoukkue KMF tuli otteluun erittäin päättäväisellä asenteella. Peli olisi voinut parikin kertaa kallistua KMF voiton suuntaan mutta periksi ei annettu ja loppua kohti Nice oli parempi ja ansaitsi 1-0 voittonsa.

Keskikesällä seurassa käytiin keskustelua sarjapaikan säilyttämisen tärkeydestä. Seuran johtoryhmä oli kovan valinnan edessä, vahvistaako joukkuetta syksyllä kahdella ulkomaalaispelaajalla vai ei. Kuinka tärkeää on jatkaa liigassa myös 2011? Jälkikäteen ajateltuna tuntuu hyvältä, että tätä tiedusteltiin laajasti. Asiaa kysyttiin niin toimihenkilöiltä kuin juniori-ikäisiltä tulevaisuuden pelaajilta. Myös edustusjoukkueen mukana olevilta porilaistaustaisilta pelaajilta haluttiin kuulla mielipide. Lähinnä kysymys koski, pyritäänkö kaikin mahdollisin keinoin säilyttämään liigapaikka vai haetaanko vauhtia ykkösestä. Gallupin lopputulos oli 100 prosenttisen yksimielinen: Nicen seuraväki (ainoa,jonka mielipide merkitsee!) antoi ”tehtävän”- liigapaikka tulee säilyttää! Perusteluna oli jokaisessa vastauksessa sama eli halu olla taistelemassa jatkossa korkeimman sarjatason pelipaikoista ja sarjasijoituksista. Yhteinen mielipide oli myös se, että ykkösestä ei nousta lähivuosina takaisin omin eli porilaisvoimin. Liigatason pelaajiksi kehittyminen koettiin selvästi paremmaksi mahdollisuudeksi, mikäli Nicellä on liigapaikka saati seura pelaa ykköstä.

Tulevaisuus on täynnä haasteita mutta myös suuria mahdollisuuksia. Aiheestakin Nice on saanut kritiikkiä siitä, ettei seura ole ”tuottanut” itse liigapelaajia vaan joukkue koostuu pääosin vieraspaikkakunnilta tulevista pelaajista. Nicen vaikeutena on ollut ja tulee olemaan vielä muutaman vuoden se, että liigapaikkaa tavoittelevia 17-19v pelaajia seurassa ei juurikaan ole. Ikäluokan -94 pelaajista esim. Sanni Välilä ja Niina Sirviö (muitakin on tulossa) ottavat toivottavasti jo kaudella 2011 aloituskokoonpanopaikat edustusjoukkueesta. Jatkossa seuralla on tulossa useampia hyviä ikäluokkia ja omia pelaajia saataneen liigajoukkueeseen. Todettakoon, että tämä on mahdollista ainostaan kovalla ja laadukkaalla harjoittelulla ja välttämättä se ei siltikään onnistu.

Mielipiteeni on, että liigapaikan säilyttäminen vaatii seuraavinakin vuosina usean laadukkaan vahvistuksen mukana olon. Yhteistyö maakunnan muiden seurojen kanssa on saatu alkuun ja ensi talvena edustuksen harjoitusrinkiin tullee maakunnan lahjakkaita tyttöjä muistakin seuroista. Liigapaikka tuleekin mielestäni nähdä koko Satakunnan paikkana ja yhteistyötä tulee kehittää edelleen. Yhteistyökumppanimme ansaitsevat myös suuren kiitoksen. Seuramme on viimeisen kuuden vuoden aikana pystynyt kymmenkertaistamaan sponsoritulonsa ja olemme myös pystyneet kehittämään vastiikkeellisuutta kumppaniemme suuntaan.

Kiitän suuresti kaikkia Niceläisiä näistä kuudesta vuodesta, kun olen saanut olla lippulaivanne valmentaja. Nyt on aika antaa viestikapula seuraajalleni. Toivottavasti seura saa jo tulevalla viikolla päätökseen hyvällä mallilla olevat neuvottelut seuraavan valmentajan suhteen. Mikäli näin käy seura saa erittäin hyvän valmentajan ja olen vilpittömän onnellinen asiasta. On jo korkea aika, että näkemys siitä miten Nicen edustusta viedään eteenpäin saa uusia tuulahduksia. Pelaajienkin kannalta on hyvä, että suoritusten arviointi lähtee nollatilanteesta ja jokainen pääsee antamaan näyttöjä uudelle valmennusryhmälle. Uusiutuva valmennus tarjonnee uuden mahdollisuuden myös niille , jotka ovat peliajan puutteessa lähteneet hakemaan peliaikaa alemmista sarjatasoista.

Iso kiitos loppukaudesta valmennusryhmäämme liittyneille Teppo Mäkipäälle ja Matti Lahtiselle. Teppo on ollut melkoinen piritysruiske henkisellä puolella. Matti taas ei kärsi itseluottamuspulasta ja todennäköisesti on saanut tartutettua likkoihinkin samaa asennetta, kesän jälkeen tarvitsimme suuresti näiden herrojen apua. Paljon tuli yritettyä näiden kuuden vuoden aikana. Moni asia olisi varmasti tullut tehdä paremmin. Uskon, että joidenkin juniori-ikäluokkien kanssa olisimme saanet paremman lopputuloksen kun keskustelu olisi molemmin puolin avattu paremmin. Tässä suhteessa näen , että Nicellä on edelleen isoja haasteita edessään. Valmennuspäällikkö Teemu Haukio pakertaa tässä vaativassa tehtävässä, toivon että seuraväki tukee häntä kaikin tavoin. Liigavalmentajan rooli on monesti todella raskas , kaikkia et voi laittaa kentälle vaikka mieli tekisi. Kaiken kaikkiaan jätän Nicen seuratoiminnassa mukana olemisen hyvin ja kiitollisin mielin , teidän kanssanne oli mukava matkata kuusi vuotta.

T: Jouni Joensuu

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page