Kapteeni luottaa omiinsa

Edustusjoukkueen kapteenin Essi Huppunen on tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen alkukaudella

Edustusjoukkueen kapteeninnauhaa kantaa tällä kaudella Essi Huppunen, joka peri nauhan Norjaan lähteneeltä Siiri Välimaalta.

NiceFutis otti kauden ensimmäisen voittonsa viime sunnuntaina Helsingissä, kun HJK kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen 1 – 0 (1 – 0). Pelaajien ajatukset tosin ovat jo näin alkuviikosta siirtyneet tulevaan ONS-otteluun, joka on Nicelle tärkeä. Näistä otteluista on Huppusen mielestä otettava pisteet jos ja kun mielitään yläloppusarjaan. Joukkueen sisäisellä äänestyksellä kapteeniksi valitun Huppusen mielestä kapteenius on kunnia-asia. Hänen mukaansa täytyy näyttää olevansa luottamustehtävän arvoinen niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Huppunen on myös joukkueen kokeneimmasta päästä, josta kertoo jo kunnioitettavat 143 Liigaottelua. Hän sanoo, että yrittää parhaan kykynsä mukaan auttaa juniori-ikäisiä pelaajia sopeutumaan edustusjoukkueeseen. Huppunen on uransa aikana nähnyt pitkät tappioputket sekä vaikeita aikoja. Niistä on aina selviydytty, joten ihan pienistä ei hän enää hätkähdä. Huppunen ajattelee asioita positiivisuuden kautta vaikeinakin hetkinä. Tällaiset HJK:n kaltaiset voitot antavat paljon lisäenergiaa tulevaisuuteen.

Preseason oli Huppusen mielestä jotenkin haastellinen, sillä uusi valmennusjohto ja uudet pelaajat tuovat aina oman vaikeutensa alussa. Kun kausi on nyt käynnistynyt ja viisi ottelua takana, niin Huppunen on tyytyväinen peli-ilmeeseen, joka on tappionkin hetkellä ollut positiivinen. Tällaisella ilmeellä pisteitä sataa laariin varmasti jatkossakin. Liigan hän uskoo olevan tasaisempi kuin hetkeen, sillä jo alkukierrokset ovat näyttäneet joukkueiden pelaavan jonkin verran ristiin.

Kauden tavoitteekseen Huppunen sanoi seuraavaa: ”Tavoitteeni on hyvin pitkälle rinnastunut joukkueen tavoitteisiin.” NiceF tavoittelee paikkaa kuuden parhaan joukossa ja pelien jatkumista yläloppusarjassa. ”Jos joukkue pärjää, niin se riittää minulle”, kertoo Essi lopuksi.

Huppunen vielä toivoo yleisön löytävän jatkossakin Nicen peleihin, ja seuraava mahdollisuus siihen on jo tulevana lauantaina, jolloin hän johdattaa joukkonsa kotiyleisön eteen kun ONS saapuu Poriin.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page