20.4.2018 TD13AL LLuja-NiceFutis 3-4 (3-1)

Huittisiin lähdettiin vähän ristiriitaisin tuntein. Vieläkin loukkaantumiset ja pienet vammat verottavat kokoonpanoamme. Kaikki mukana olijatkaan eivät ihan täydessä pelikunnossa. Koitetaan tässä asiassa mennä pienin askelin eteenpäin. Jos viikon päästä Nokialla olisi tilanne jo parempi.

Tarkkasilmäisimmät bongasivat yhden sinishortsisen lämmittelyssä. LLuja oli vahvistunut parilla kolmella EuPan pelaajalla. Kotijoukkue lähti peliin ennakkoluulottomasti taistellen ja liike oli hyvä. Tiesimme mitä odottaa ja Anelankin vaarallisuus oli tiedossa, olihan LLujan kolme tyttöä meidän mukana Tampereella tammikuussa turnauksessa. No jo muutaman minuutin jälkeen peli oli kotijoukkueelle 1-0. Tästä into lisääntyi ja pian taululla olikin jo 2-0 lukemat. Me aloimme vaipua alaspäin ja odotettavissa oli lisämaaleja. Muutama minuutti eteenpäin 3-0. Harvoin meitä on viety näin. Kävinkin nyt nopeasti tilastoja läpi. Tässä ikäluokassa LLuja 7. joukkue joka on onnistunut tekemään meitä vastaan kolme tai enemmän maaleja. Hyvään seuraan pääsvät isojen HJK:n, EPS;n ym. joukkoon. Olemme kuitenkin pelanneet jo useita vuosia.

Peli jatkui. Itselläkin pää alkoi painua alaspäin. Lähempänä välillä oli LLujan neljäs kuin meidän ensimmäinen. Kuitenkin aivan jakson viimeisillä minuuteilla saimme aikaan kavennusmaalin ja se olikin tosi tärkeä. Tauolla valoimme tyttöihin uskoa, että vielä tullaan. Samalla korjattiin pelissämme olleet pienet ongelmat. All IN, toiselle jaksolle ei lähdetty säästelemään vaan suurella riskillä hakemaan maaleja. Heti jakson alkupuolella 3-2 kavennusmaali. Llujan tyttöjen päät alkoivat vähän painua. ”Tuleeko nua ny kuitenkin viäl?” Tasoitusmaalikin tuli jo ennen jakson puoliväliä. Haussa oli enää voittomaali. Tämä tuli aivan jakson loppupuolella. 3-4 voitto ja tärkeät kolme pistettä.

Mikä teki LLujasta hyvän. Pelityyli joka sopii hieman pienehkölle kentälle. Tyttöjen innostus, kun ovat huomanneet taitojensa karttuneen. Pelikokemuksen kasvaminen. Eivät pelaa enää ihan ensimmäisiä pelejä.

Mikä kuitenkin vei meidät voittoon? Loppujen lopuksi se pieni taitoero joka kuitenkin vielä on välillämme, pelikokemus ja jollakin tavalla se luotto että tilanteesta huolimatta vielä tullaan, lähellä Lluja kuitenkin oli. Pitkä peliaika pelasti.

Mitä tämä sarja tarjoaa? Hienoja pelaajia. Nyt kahdessa pelissämme on vastustajan puolella nähty upeita suorituksia. Ilveksen Leppänen ja Mikkonen ja nyt LLujan -06 Ljesnjanin.. Käykää ihmeessä katsomassa näitä pelejä ja tulevia huippupelaajia, joilla kaikki vielä on edessä.

Ensi viikolla Nokialle. Ihan joskus pikkutyttöinä olemme pari kertaa Nokian jonkun joukkueen kohdanneet. Nyt ei lähiaikoina ole kohdattu. Haussa kolmas voitto. Näin lähtökohdat sarjan kärkijoukkueiden HJS:n, TuWen, PaiHan kohtaamisiin olisivat hyvät. Sarjassa ehkä erottuu 5-7 joukkueen ryhmä mikä taistelee niistä neljästä paikasta auringossa. Entäs kokoonpanomme? Seuraillaan vähän vastustajien tuloksia ja parannellaan omia vammojamme. Luvataan sen verran, että kyllä se joukkue Nokiallekin kasaan saadaan ; ) Linja-auto ainakin on tilattu.

14.4.2018 TD13AL NiceFutis-Ilves T05 2-0 (0-0)

Sarja.avaus! Kaksikymmentäviisi vuotta valmentanut Nicessä eri-ikäisiä tyttö- ja naisjoukkueita. Vuosiin on mahtunut juniorisarjoissa B-tyttöjen SM-sarjaa useammallakin ikäluokalla, C, D ikäluokkien lopputurnauksia, A-tyttöjenkin SM-turnauksessa on oltu vuosia sitten ym lukuisia muita turnauksia ja yksittäisiä pelejä mutta kaikesta huolimatta sarja-avaus yhä aina jännittää. Jännitys alkoi tuntua jo torstaina viimeisissä harjoituksissa, viime yö meni pienillä unilla ja pakko myöntää että mahastakin tänä aamuna hieman kirpaisi.

Olemme pelanneet tällä -05 ikäluokalla jo kaksi vuotta sitten tätä samaa Alueliigaa -03 ikäluokassa, viime vuonna pelasimme samaa sarjaa (-04) vuotta nuorempina, nyt kauan odotettu vuosi omassa ikäluokassa. Tavoitteet on asetettu korkealle ja työtä on tehty sen mukaan. Viikon loppupuolella alkoi kuitenkin viime hetkillä eteen kasaantua pieniä ongelmia. Toinen maalivahdeissa loukkasi sormensa (usean viikon tauko), yksi kenttäpelaajista sairastui angiinaan ja toinen mahatautiin. Vähän jouduttiin sumplimaan ja kokoonpanoa täydentämään. Suuremmat ongelmat pelkäsin olevan keskikentällä, josta käytännössä oli poissa kaksi ns.avauksen pelaajaa. No nyt oli hyötyä, että turnauksissa tyttöjä on peluutettu tasaisesti ja kaikki ovat valmiita kentälle paikan tullessa. Oman ikäluokan (-05) pelaajista yksi Nicen N2D joukkueessa harjoitteleva/pelaava pelaaja myös pelasi taas vanhaan tapaan meillä. Nuoremmista joukkuettamme paikattiin yhdellä pelaajalla.

Miten peli sitten meni? Keskikentällä taistelupariksi muodostui Nicen Ahola ja Ilveksen Leppänen, nämä pitivät toisensa ja näin kumpikaan ei päässyt käyttämään vahvuuksiaan kunnolla. Ilveksen pitkät kuljetukset pyrimme estämään ja Mikkonen oli tarkassa vartioinnissa. Pyrimme tarkalla pelillä estämään Ilveksen vahvuuksiensa käyttämisen. Tiedossa oli että tamperelaiset ovat kehittyneet vuoden sisällä tosi paljon ja ottaneet suuria askelia eteenpäin. Ilves pystyi nyt myös mielestäni noudattamaan todennäköisesti aika hyvin omaa taktiikkaansa, minkä heidän valmentajansa oli luonut. Näin pelistä muodostui tosi tarkka, organisoitu, riskejä välttävä ottelu. Taukotulos 0-0 oli täysin tapahtumia kuvaava. Päästä päähän mentiin ja väännettiin mutta maalintekopaikat molemmilla vähissä. Ilveksellä yksi hyvä laukaus ja Nicellä pari puolittaista läpiajoa.

Toisella jaksolla ehkä peli hieman kääntyi kotijoukkueelle. Pitkään tosin näytti että loppunumeroiksi jää 0-0. Vähän ehkä kuntopuolikin astui esiin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Nice aluksi siirtyi 1-0 johtoon ja otti täysin pelistä vauhdin pois ja aivan loppuhetkillä varmisti voiton 2-0 maalilla.

Voisin ennustaa Ilveksen löytyvän sarjassa pelien päättyessä taulukon yläosasta. Pisteitä tulee varmasti kerääntymään ja sarjan kärkijoukkueetkin he pystyvät varmasti haastamaan hyvin. Olemme pelanneet aikaisemmin aina kauden aikana muutamia pelejä Ilvestä vastaan joko jossain turnauksessa tai sarjassa. Joukkue oli hyvin tuttu ja heidän kehitys on täällä huomattu. Nice toivottaa menestystä jatkopeleihin. Mitäs sitten meidän jatko? Kaikki tytöt pelikuntoon ekaksi ja sitten ensi viikolla Huittisiin. Viime vuonna syksyn loppupuolella olimme heidän uuden tekonurmensa ensimmäisessä pelissä joka oli epävirallinen kentän avauspeli. Nyt avaamme tällä kaudella pelit taas siellä ja peli on kentän virallinen avauspeli. ELi kahteen kertaan kenttää avaamassa. Joukkue on myös hyvin tuttu ja kolme tyttöä kävikin meidän mukana tammikuussa Ilveksen pirkkahalliturnauksessa. Tavoittelemme kolmea pistettä, jolloin sarja olisi lähtenyt hyvin käyntiin.

NiceFutis avasi kokoonpanolla Jyrämä mv, Haasiosalo, Nordlund, Perkaus, Ahola, Haukio, Limnell, Koskinen. Vaihdossa Rosendahl, Saari, Jokelainen.

Maalit Haukio, Ahola. Ei varotuksia.

Peliajat noin. Jyrämä 70, Haasiosalo 70, Nordlund 70, Perkaus 70, Ahola 70, Haukio 65, Limnell 50, Koskinen 35, Rosendahl 15, Saari 20, Jokelainen 20.

7.8.4.2018 HJK Kevätturnaus
24.3.2018 NiceF-Fc Jazz 06 pojat 3-5

Todennäköisesti paras tämän joukkueen koskaan pelaama peli. Haastettiin todella hyvin Jazzin pojat. Hienoja maaleja tehtiin kolme. Pelkästään ensimmäisellä jaksolla vedot maaliin päin oli 17-2 meille. Peli oli todella nopeaa ja suht fyysistäkin. Aluksi hieman pelkäsin ettemme jaksa tällä vauhdilla ensimmäistä varttia pidemmälle. Aika lujaa ajettiin kiinni. Tilaa ei annettu pojille lainkaan. Jos tällä tavalla pelattaisiin oman ikäluokan tyttöjä vastaan niin todennäköisesti kauhea meteli tulisi liian kovasta pelityylistä. Hyvin jaksettiin koko peli 2 x 40 min. Alamme olla valmis Alueliigaan. Ikinä ei saa olla liian itsevarma mutta nyt näytti kyllä niin hyvältä ettei pisteitä paljoakaan muille anneta. No todennäköisesti nyt kun kauheasti kehuu niin päin XXXXX se sitten menee.

Parin viikon päästä Helsinkiin HJK:n kevätturnaukseen. Pistetääs oikein ennakkoa ensi viikolla näille sivuille. 12 tyttöä mukaan, peluutus tasaista, peliä lähdetään vielä kehittämään. Tavoitteet on tällä kaudella suunnattu ensimmäistä kertaa vain sarjapeleihin. Turnauksiin lähdetään vähän rennommin mielin opettelemaan pelaamista. Tampereella Ilveksen perinteisessä ”Pirkkahalli-turnauksessa” tammikuussa sijoituimme peräpäähän. Muutama pelaaja oli muualtakin mukana ryhmässämme. Nyt mennään Helsinkiin vain omilla.

14.3.2018 Helmaripäivä nro. 4. Rauma

Kolme peliä (LLuja, Fc Rauma/Iirot, PaiHa). Kolme voittoa, ei päästettyjä maaleja. Nyt oltiinkin sitten liikkeellä vähän eri ryhmällä ja ilman loukkaantumisia verrattuna Turun Helmaripäivään. Panostettiin oikein kunnolla. Viikkoa ennen videoiden katsominen. Aiheeseen liittyviä harjoituksia parina iltana. Pari harjoituspeliä tapahtuman teemalla. Hyvä lopputulos. Vaikka ensimmäinen peli olikin LLujaa vastaan (2-0) sekava niin loppua kohden pelit paranivat. Valmistautuminen kannatti. Tytöt saivat hyvää oppia tapahtumassa. Nicellä jäi hyvä kuva muutenkin Helmaritoiminnasta. Neljä suunniteltua päivää. Kaikki pelit kuvattiin. Leikkeitä pelistä tehty. Paljon myös muuta videomateriaalia teemoista. Hyviä kehittäviä pelejä. Ei pelattukaan ihan sata lasissa voitosta vaan yritettiin teemojen kautta opettaa tyttöjä. Kiitokset mukana olleille joukkueille. Tämä keskiviikkopäiväkin tosi hyvä.

11.3.2018 NiceF-KarhuFutis/MuSa 05 YJ 1-2

Nyt pelattiinkin sitten suht kovapeli. 2 x 30min peliaika. Yhtään tilaa ei annettu ja aika kovaa pelattiin puolin ja toisin. Taistelua lisäsi se, että samoissa kouluissa ja samoilla luokilla ollaan päivät. Nyt otettiinkin sitten yhteen futiskentällä. Hieno peli. Pojat ansaitusti maalin parempia. Molemmilla silti maalintekotilanteet ihan minimissä. Pojat pelaavat tulevana kautena D13 Lännen piirin Liigassa, joten kilparyhmä oli vastassa. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan.

10.3.2018 NiceF-ToVe 05/06 pojat 9-0

Aika selkeä ero kilpaluokan tyttöjoukkueella ja haastesarjan poikajoukkueella. Katsomossa epäiltiin tyttöjemme ikää. Kentällä kävijöistä yksi 2006 syntynyt, muut 2005-tyttöjä. Yhtään -03 tai -04 tyttöä ei ollut, vaikka pidettiin ihan varmana, että muutaman vuoden yli-ikäisiä oli : ) No olemme kuitenkin pelanneet vuosien varrella satoja pelejä, harjoitelleet lukemattomia kertoja. Uskoisin että harjoitusmäärissä Toven poikia edellä runsaasti. Hyvin pojat kuitenkin pelasivat pelin loppuun saakka. Siistiä peliä.

25.2. Harjoituspeli NiceF-TPV 6-6

Peli pelattiin Tampereella pystyyn saadussa Jalitsuhallissa. Lumimyrsky romahdutti hallin muutama viikko sitten mutta nyt oli taas pystyssä. Ihmeellinen peli. Maaleja tuli molempiin päihin. TPV pelasi hienosti. Vaarallinen ryhmä tulevana kesänä. Tulee keräämään pisteitä vähän kaikilta. Meillä oli avoimet ovet. TPV teki ennätyksen : ) Emme ole koskaan päästäneet oman ikäluokan pelissä kuutta maalia. Tilastoja joukkueen peleistä on pidetty vuodesta 2011. Nopeasti tarkastettuna viittäkään maalia ei ole kukaan onnistunut tekemään. Nyt TPV iski kuusi. Mitäs nyt sitten tehdään. Puolustuspeliä piti lähteä kehittämään : )

18.2. Harjoituspeli NiceF-PalloIirot 4-2

Peli pelattiin Raumalla hallissa. Iirot liikkeellä muutamalla -04 tytöllä vahvistetulla D13 joukkueella. Ihan mukava peli. Meidän pienessä hallinnassa koko ajan. Aina silloin tällöin maali. Lopputulos 4-2. Vähän joka pelissä vastustaja tehnyt muutaman maalin. Tämä asia täytyy saada kuntoon. Lähdetääs nyt parantamaan peliä puolustuksen kautta.

10.2.2018 Harjoituspeli NiceF-YIlves 6-2

Tarkoituksena pelata harjoituspelejä nyt vähän enemmän. Valmistauminen tulevaan Alueliigaan tavoitteena. Nyt vastassa YIlves. Vaikea sanoa millä kokoonpanolla olivat liikkeellä. Hieno juttu että lähtivät Poriin yhtä peliä varten. No saatiin pelata hyvissä olosuhteissa Karhuhallissa lähes täydet 1.5h. Peli oli aika sekavaa. Maalintekopaikkoja hukkasimme miljoonan. Oma pelisysteemi vähän haussa. Tästä se kuitenkin lähtee. Pienin askelin eteenpäin.

25.1.2018 Helmaripäivä nro. 3. Turku

Kolme peliä (Fc Rauma, TuWe, PaiHa). Jos oikein muistan niin pari voittoa ja yksi tappio. Loukkaantumisia ja poissaoloja. Lähdettiin vaan pelaamaan pelit pois. Tapahtumaan ei ehkä valmistauduttu niin hyvin kuin aikaisemmin. Ensi kerralla sitten uudestaan, vähän eri ryhmällä ja paremmin valmistautuen.

20.-21.1.2018 Pirkkahalliturnaus Tampere

Kauan odotettu viikonloppu. Lohkojaon tuloksena tosi kovaan lohkoon PKKU:n, HJK:n ja NJS:n kanssa. Hieno olisi ollut päästä haastamaan kaikkia näitä kolmea joukkuetta kunnolla. Mutta nyt vähän erilaisella kokoonpanolla ja suunnitelmilla liikkeellä. Tosi vaikea talvi menossa (pahoja loukkaantumisia, harjoitusajoissa- ym olosuhteissa pieniä ongelmia). Turnauksessa mukana kolme tyttöä Huittisista. Ensimmäiset pelit menivät hieman tutustuessa mutta sunnuntaina jo huomattavasti paremmin. Yhteistyö jatkukoon meidän puolesta jossakin merkeissä, siitä myöhemmin parin palaverin jälkeen enemmän.

NiceFutis TD13-NJS 0-4

Lauantain ensimmäisessä pelissä vastassa NJS. Tuttu vastustaja. Tampereella syksyllä pelattiin tasan. Nyt ei pystytty haastamaan oikeastaan yhtään. 0-4 tappio. NJS kehittynyt huomattavasti ja menee oikeata tietä eteenpäin. Siitä kehut heille. Peli kaatui meillä pahoihin ongelmiin keskikentällä, yhteen loukkaantumiseen pelin aikana ja maalivahtipeliin. Yritimme kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja kombinaatioita pelisysteemiin. Ei vaan materiaali nyt riittänyt. Normaalisti yksi loukkaantuminen ei pahenna tilannetta mutta nyt kun jo muutenkin on eri tilanne niin ei vaan enää toimi. Peli oli täysin eri kuin syksyllä. Lisäksi muutenkin kaikilta aika heikko esitys. Vähän semmosta uskon puutetta. Tästä pelistä yritettiin lähteä seuraavaan pienin askelin.

NiceFutis TD13-HJK 0-3

Lauantain toinen peli. Vähän pystyttiin parantamaan. Aika kovavauhtinen, hieman ehkä sekavakin peli. HJK painoi aika voimakkaasti. Lukuisia hyviä hyökkäyksiä, kun vaan yksinkertaisesti keskikenttämme yli juostiin. Omaa peliä ei pystytty oikeastaan rakentamaan yhtään. Aika ei riittänyt. Sen verran kuitenkin pystyttiin taistelemaan, että numerot olivat ”vain” 0-3. Veikkasin pelin jälkeen, että NJS pystyy laittamaan HJK:n tiukille keskinäisessä pelissään, niin kävikin. Omassa pelisysteemissä taas vaihtelua. Kokeiltiin taas erilaisia pelipaikkoja. Huittislaisetkin pääsivät  jo hiukan paremmin mukaan.

NiceFutis TD13-PKKU1 0-2

Päivän paras peli. Tosin PKKU1 oli jo varma lohkovoittaja ennen peliä, joten pelailivat pelin alta pois ilman paineita peluuttaen todennäköisesti tasapuolisesti kaikkia ja vähän ehkä säästellenkin. No eka vartti pysyttiin hyvinkin mukana ja saatiin palloa vähän toiseenkin päähän. Parissa ekassa pelissä ei saatu. PKKU teki pari aika samantapaista maalia, jotka lähtivät laidasta joko hyvän syötön jälkeen läpiajona tai laidasta hyvänä syöttönä maalille. Pelaillaan sitten ensi kesänä tai syksynä vähän eri malliin, jos suunnitelmat menevät putkeen, saa nähdä : )

NiceFutis TD13-ACK 0-1

Sunnuntain ensimmäinen jatkopeli. Tasaista vääntöä. Jossakin vaiheessa ACK johtoon. Kova yritys loppupuolella tasoihin. Niin kova että meni kaikki pelipaikat tytöillä täysin sekaisin ja vähän ohjeetkin unohtuivat. No moittia ei saa, koska yritystä totisesti riitti. ACK:lla pysyi peli enemmän ehkä kasassa, joten vaikka kuinka katsoisi Nicen lasien takaa niin ihan oikeat numerot.

NiceFutis TD13-PKKU2 1-0

Turnauksen viimeiseen peliin tavoitteena tehty maali ja voitto. Ihan viime minuuteille meni. Anela sai lopussa aikaan hyvän vedon joka meni maaliin. Sitä ennen meillä 2-3 täysin varmaa maalintekopaikkaa. Oikeat loppunumerot. Ansaittu voitto. Keskikentän keskustaankin loppujen lopuksi löydettiin sopivat tytöt turnauksen edetessä.

Mitä jäi sitten käteen turnauksesta? Tälle kokoonpanolle liian kova turnaus. Materiaali ei vaan riitä. Ehkä myös Alueliiga-karsintojen voitoista ja hyvistä Helmaripäivistä huolimatta hieman rikkonainen harjoituskausi ollut takana. Loukkaantumisten sattuessa, meillä ei vaan riitä sopivia vaihtoehtoja kaikille pelipaikoille, jolloin joudutaan liiaksi soveltamaan ja kokeilemaan. Se näkyy pelissä. Kaikesta huolimatta silti turnauksen kärkijoukkueiden peli ei ollut ihan niin silmiä hivelevää, ettei oikeana päivänä, oikealla kokoonpanolla pystyttäisi hyvinkin haastamaan. No nyt yritetään harjoitella hieman laadukkaammin. Pakko saada jotain muutosta harjoitusaikoihin ja paikkoihin, edes vähän.. Tänäänkin pitäisi harjoitella klo 18.30-20.30 ulkona tekonurmella. Ensinnäkin kellonaika on liian myöhäinen, jos kenttä alkaa vasta klo 19. Lisäksi luvattu 12 astetta pakkasta ja siihen tuuli päälle. Ei siinä pysty oikein harjoittelemaan kun tuuli vie pallot ja vähän välillä maalitkin. Tähän on saatava jotain muutosta. Perjantaina sama juttu, vielä myöhäisempi harjoitusaika. Tosin nyt onneksi ensi perjantaille luvattu lämmintä pari astetta. Loukkaantuneet saatava myös terveeksi, eli toivottavasti toipuminen pienistä kolhuista ja vammoista on hyvää. Lisäksi tällaisia näyttöpaikkoja kuin Pirkkahalliturnaus ei saisi hukata. Huhtikuussa seuraava turnaus. HJK:n kevätturnaus. Yritetään siellä sitten paremmin. Entä yhteistyö LLujan kanssa ja KoPan tai muiden seurojen kanssa? Kaikkia on pohdittava ja suunniteltava. KoPasta Jennahan siirtyi meille vuosi sitten ja jatkoi samalla omassa joukkueessaan kaksoisedustuksella, mikä onnistui joukkueiden pelatessa eri sarjoja. Tämä jatkukoon. LLujan kanssa keskustellaan torstaina kokemuksista Turussa Helmaripäivän aikana. Helmaripäiväkin sujuu nyt vähän kokeilujen merkeissä. Nyt katseet kuitenkin eteenpäin. Tavoitteet on kesässä ja ihan eri peleissä..

7.1.2018 NiceFutis TD13-KarhuFutis 05/06 pojat Tasapeli / NiceFutis TD13-MuSa 06 pojat Voitto

Kahden harjoituspelin päivä. Molemmat pelit hieman erilaisilla kokoonpanoilla. KarhuFutista vastaan pelattiin ulkona pienessä pakkasessa tekonurmella. Hyvä peli. Tultiin parin maalin takaa tasoihin. Peliaikaa kaikille hyvin. Viimeisen kymmenen minuutin aikana voimakasta painostusta mutta ei voittomaalia.

Toisessa pelissä vastassa MuSan 06 pojat. Hiukan heikompi vastustaja kuin aamupivän pelissä. Meillä mukana kolme uutta tyttöä Huittisista kokeilemassa ja vähän tutustumassa joukkueeseemme. Peli alusta lähtien aika selvä. Välillä pojat tulivat maalin päähän mutta pelailtiin aina sen verran paremmin että voitto meille. Maaleja ei ihan tarkkaan laskettu..

4.1.2018 Harjoituspeli NiceFutis TD13-NiceFutis T05/06 Voitto

Lämminhenkinen harjoituspeli oman seuran nuorempaa joukkuetta vastaan. Omaa joukkuettamme täydennettiin parilla 07-09 joukkueen tytöllä. Maaleja ei paljon laskettu. Hyvää harjoitusta kaikille ja ennen kaikkea peliaikaa.

16.12.2017 TD13 Alueliigakarsinta MuSa/Nasta YJ-NiceFutis TD13 0-8

Saatiin karsinta pelatuksi. Viimeinen peli päättyi meidän voittoon 0-8. Esitys oli numeroista huolimatta tosi heikko. Ensimmäisen minuutin aikana pari tosi hyvää maalintekopaikkaa. Ei tulosta. Heti alkoi näkyä, että ”pelailuksi” menee. Ei tarvi taistella ihan joka pallosta. Sinne päin syötötkin riittää. Täysillä juoksuakin on helppo vältellä. MuSa/Nasta YJ pelasi hyvän pelin. Taistelivat loppuun saakka tilanteesta huolimatta. Meille peli olisi ollut hyvää harjoitusta. Pelejä on kenttätilanteesta johtuen vähän, joten näistä pitäisi saada kaikki irti. Nyt ei saatu.

Karsinta ohi. Kolme voittoa. Kauden 2018 ensimmäinen tavoite Alueliigapaikka varmistettu. Karsinnoissa ei ihan tarvinnut kaikkea pistää peliin. Nyt odotellaan loppujen alueliigapaikkojen varmistumista. Odotetusti TuWe ja PaiHa ainakin täältä lännestä sarjaan selviävät. Satakuntalaisten joukkueiden tilanne on jännittävä. Oman lohkomme toinen jatkopaikka menee Fc Raumalle tai PalloIiroille. Pelasivat tasan kuten veikkailinkin. Nyt jatkopaikka ratkeaa siihen miten kumpikin pelaa MuSa/Nastaa vastaan. Fc RAuma hävisi meille maalilla vähemmän kuin Iirot. Se meitä vastaan tehty maali saattoi olla tosi tärkeä. Toisessa lohkossa taas LLuja kamppailee tiukasti yhdestä suorasta jatkopaikasta. Maalierolla sekin ratkeaa. Voi olla, että LLuja ja Iirot löytyvät vielä ylimääräisestä jatkokarsinnasta kummatkin.

NiceFutis TD13 toivottaa kaikille hyvää tulevaa vuotta 2018. Meillä alkaa nyt toinen harjoitusjakso, jossa pelimäärää yritetään vähän lisätä. Harjoituspelejä poikajoukkueita vastaan. Tampereen Pirkkahalliturnaus, jossa tullaan pelaamaan ehkä kovimmassa alkulohkossa missä koskaan ollaan pelattu. PKKU (ent. TUPS/JÄPS YJ), HJK, NJS ja me. Helsinki/Uusimaa syksyn 2017 aluesarjan ykkönen, kolmas ja viides, jos oikein muistan. Mukava näkeä ikäluokan kärkijoukkueita. Me yritämme vielä vähän kokeilla erilaisa pelisysteemejä ja hakea ehkä uusia pelipaikkojakin. Tulemme keskittymään paljon Tampereella pelitaktiikkaan. Opetellaan.. opetellaan.. Tavoitteet on suunnattu vasta kevään Alueliigaan ja siellä menestymiseen.

11.12.2017 TD13 Alueliigakarsinta NiceFutis TD13-Fc Rauma 5-1

Alueliigapaikka varmistettu!. Ottelu Fc Raumaa vastaan päättyi 5-1 voittoon. Peli pelattiin ulkona parin asteen pakkasessa tekonurmella. Soiteltiin iltapäivällä kenttämiehille ja pyydettiin lisäämään vähän lämmitystehoa ettei kentän pinta jäätyisi. Turha pelko, hyvissä olosuhteissa pelattiin. Eka jakso tosi vaikea meille. Pallot karkailivat, huonoja syöttöjä, huonoja ratkaisuja, maalintekopaikkojen tuhlailua. Fc Raumalla muutama yksittäinen hyökkäys. Onneksi ei niistä maalia. Toisella jaksolla parempi liike ratkaisi. Aika nopeasti pari maalia ja peli oli pelattu. Loppu aika pelailtiin minuutteja pois. Fc Rauma ekalla jaksolla hyvä, toisella ehkä kunto ei riittänyt. Tiukka peli tulossa Fc Rauman ja PalloIirojen välillä. Nyt Fc Rauma hävisi maalin vähemmän, saattoi olla aika tärkeä kavennusmaali lopussa.

Mitä jäi omasta joukkueesta mieleen. Varmaa puolustuspeliä. Koko keskikenttä laidat plus keskusta vähän hukassa. Kärjessä monta yrittäjää, tasaiset esitykset. Mieleen jäi Inkan maali, jota itse pidin tosi hienona maalina. Nopea juoksu vastustajan ohi, estelystä huolimatta metrin edelle ja viimeistely puolittaisesta läpiajosta kärkkärillä maata pitkin maaliin. Pitkän aikaa painotettu loppuun asti yrittämistä ja rohkeutta lähteä vastustajan ohi, vaikka vähän saattaisi sattuakin vastustajan osuessa. Hieno maali!!

Viikonloppuna viimeinen panokseton peli Musan ja Nastan YJ:tä vastaan. Tosin huhujen mukaan YJ purkautui eilen, ei katotaan kuka vastaan tulee.

Innokkaana veikkaajana pistetään pieni arvaus tuevasta Fc Rauma-PalloIirot YJ pelistä. Veikataan isomaalista tasapeliä 3-3 tai 4-4. Maalierolla jatkoon PalloIirot ja Fc Rauma jatkokarsintaan molempien hoitaessa Musan ja Nastan YJ:n.

No katotaan…

Avaus: Katrin, Jade, Oona H, Tiia-Sofia, Amelia, Helmi, Emmi H, Emma (vaihdosta: Inka, Emmi V, Jenna, Oona K)

Maalit: Inka 1, Amelia 1, Oona K 1, Helmi 1, Emma 1

Peliajat: Katrin 70, jade 60, Oona H 60, muut päivitetään…

10.12.2017 TD13 Alueliigakarsinta NiceFutis TD13-PalloIirot YJ 5-0

Karsinta Alueliigaan 2018 alkoi. Vastassa PalloIirot YJ. Raumalaiset yllättivät suht hyvällä liikkeellä. Samoin joukkueelta ei puuttunut taistelutahtoa. Tulivat välillä aika hyvin päin, eikä tilaa ollut. Mikä sitten ratkaisi pelin meille. Rutiini, kokemus kovemmista peleistä. 5-0 numerot kuvaavat aika lailla hyvin tapahtumia. Toisen jakson loppupuolella Iiroillakin muutama tosi hyvä paikka. Meidän tytöiltä tasainen esitys. Kukaan ei noussut muita ylemmäs, kukaan ei suorittanut normaali tasoa heikomminkaan. Pidettiin homma kasassa alusta loppuun saakka.

Avaus: Katrin, Jade, Oona H, Emma, Amelia, Helmi, Emmi H, Oona K. (vaihdosta: Inka, Emmi V, Jenna, Tiia-Sofia)

Peliajat: Katrin 70, Jade 68, Oona H 65, Emma 45, Amelia 55, Helmi 56, Emmi H 45, Oona K 34, Inka 34, Emmi V 27, Jenna 27, Tiia-Sofia 37.

Maalit: Helmi 2, Inka 2, Emma 1.

Hyvää: Prässi, puolustuspeli, mv-peli

Parannettavaa: Ennakointi, havainnointi, syötöt

Karsinta saatu hyvin käyntiin. Nopealla aikataululla mennään. Huomenna ulkona tekonurmella vastassa Fc Rauma.

Kausi 2017 yhteenveto ennen viimeistä peliä:

53 voittoa, 6 tasapeliä, 17 häviötä.

Rankkareilla voitetut pelit (2 kpl) laskettu voittoihin.

8.10.2017 TD!3 Alueliiga NiceFutis TD12-YIlves 2-2

Pelissä vähän panoksiakin. Meillä pienet mahdollisuudet pronssiin. Tasaisella peluutuksella tasapeli. Oltiin välillä jo 2-0 johdossa mutta YIlves tuli vielä tasoihin. Lopussa molemmat hakivat vain voittoa ja pelattiin suurilla riskeillä. Tuloksena kumminkin tasapeli joka molempia joukkueita pelillisesti varmasti tyydytti mutta voittoa haki molemmat.

Vielä peli jäljellä kautta sekä seuran omat taitokilpailut. Tämän jälkeen lähdetäänkin uusilla systeemeillä, vähän muuttuneella kokoonpanolla todennäköisesti uuteen kauteen. Kiitos kaudesta 2017 kaikille pelaajille, toimihenkiklöille, vanhemmille, toimintaamme seuranneille.

27.9. TD13 Alueliiga NiceFutis TD12-Fc Rauma 5-3

Hyvä peli. Onnistuttiin kaatamaan Alueliigan kärjessä ilman pistemenetyksiä ollut Fc Rauma. Saatiin hyvä lähtö peliin parilla nopealla maalilla. Molempien jaksojen alussa jaksettiin pelata vartin verran ja loppupuolet mentiin raumalaisten merkeissä. Ehkä oma peli meni vähn pitkien pallojen potkimiseksi. Kuitenkin se pysyi sen verran kasassa, että takaiskuja ei paljoa tullut. Ansaittu voitto. Peli-ilmekin oli positiivinen koko ajan.

23.-24.9.2017 Ilves Syysturnaus

 

NiceFutis TD12-NJS 1-1

Tampereelle lähdettiin koko joukkueen voimin. Kauden viimeinen turnaus.Turnaus alkuun tasapelillä. Alku meidän hallintaa. Sen jälkeen tasoittui. Toisella jaksolla johtomaali. Loppupuolella NJS tasoitti. Numerot täysin oikeat. Hyvätasoinen tyttöjen futispeli.

NiceFutis TD12-EPS pun 0-4

Kauden heikoimpia pelejä. Hieman väärä aloitus kokoonpano ja huonot vaihdot. Valmennuksen piikkiin siis. EPS hyvä. Yllättävän fyysinen. Rakensi peliä hienosti. Missään vaiheessa ei päästy oikein peliin mukaan.

NiceFutis TD12-TIPS Akatemia 2 3-1

Kahden väsyneen joukkueen hidasvauhtinen heikkotasoinen peli. Kolme maalia saatiin aikaiseksi ja näin voitto meille. Ei paljon muuta kerrottavaa pelissä.

 NiceFutis TD12-Pallokissat 2-1

Selvää meidän hallintaa lähes koko peli. Useita maalintekopaikkoja. 2-0 johdossa peli jotenkin kuitenkin hyytyi. Pallokissat kavensi maalilla ja sen jälkeen hallitsi peliä viimeiset 10 minuuttia. Tasoitus roikkui ilmassa. Olisi ollut väärä tapahtumiin nähden.

NiceFutis TD12-Ilves T05 3-0

Hyvä peli meiltä. Jotenkin Ilveksen pelityyli sopii meille. Selvä voitto ja peli aika lailla omissa käsissä koko ajan.

Mitä jäi turnauksesta käteen? Kovemmat pelit eivät kestä kuin pari-kolme vaihtoa pelin aikana, eikä mitään pelipaikkakokeiluja. Pelien taso heittelee meillä paljon. Kovatasoinen turnaus vaatisi tason pysymistä korkeana koko ajan. Hyvää kokemusta saatiin. Muutamia kokeilujakin tehtiin. Nähtiin hiukan mikä toimii, mikä ei. Joukkueen ilme oli suht positiivinen koko turnauksen. Hyvä lopettaa kauden turnaukset tähän. sijoitus kolmas. Maalierolla hävittiin kakkossija. EPS ansaitsi turnausvoiton.

19.9. TD12 Liiga NiceFutis TD12- MaPs YJ 7-1

Alku vähän kankeaa mutta kyllä se siitä sitten lähti. Panosta ei ollut joten vähän ”pelailuksi” se meni. Varma voitto. Esitys tyydyttävä.

18.9. Td12 Liiga Fc Rauma-NiceFutiws TD12 1-0

Pelissä ei panosta. Vähän erilaisella kokoonpanolla liikkeellä. Pelailtiin peli pois alta. Raumalaisille voitto. Viimeiset kymmenen minuuttia painettiin tosissaan mutta tasoitusta ei saatu. Kokeillaan uudestaan tulevalla kaudella vähän eri kokoonpanolla ja panostuksella. Tästä pelistä ansaittu voitto Fc Raumalle. Oli muuten hieno tunnelma pelissä. Ulkopeli, stadionin keinonurmella, iltavalaistus pimeyden vuoksi, mukava ilma..

15.9. Td12 Liiga LLuja-NiceFutis TD12 1-3

Panoksena piirinmestaruuden varmistaminen ennen kahta viimeistä peliä. Huittisten uuden tekonurmen avauspeli. Meiltä heikohko eka jakso. Toisella jaksolla varmistui voitto. Kokemus ja ehkä hieman kovempien pelien pelaaminen kesän aikana ratkaisi. Vaikka peli ei kulje niin perustaso on kuitenkin sen verran korkea että ne muutamat maalit saatiin tehtyä. LLuja oli hyvä. Otti ekalla jaksolla pelin hallinnan kun me ajateltiin kävellä peli läpi. Toisella jaksolla peli kääntyikin selvästi sitten meille. Lukuisia maalintekopaikkoja, ehkä hieman huonoa tuuriakin. No nyt ollaan sitten piirinmestareita. Tytöille sanottiin, että todennäköisesti tämän jälkeen ei tulevaisuudessa enää piirisarjoja pelata, joten otetaan nyt se ykkössija. Ensimmäinen ja samalla siis viimeinen piirinmestaruus meille.

9.9. TD12 Liiga NiceFutis Td12-PIF 3-1

Ihan koko ajan peli ei pysy kasassa. Vielä on tekemistä että saadaan homma toimimaan. Tässäkin pelissä PIF pääsi muutamaan vaaralliseen hyökkäykseen ja sai maalinkin aikaan. Ihan ansoitusti. Voitto kuitenkin jäi Poriin ja piirisarjan tilanne näyttää hyvältä.

5.9. TD13 Al TPV-NiceFutis Td12 0-6

Selvää hallintaa. Maalintekopaikat käytettiin. Keväällä samanlainen peli sössittiin tasapeliin. Nyt meille voitto.

3.9. TD13 AL SalPA-NiceFutis Td12 1-5

Hyvä peli Salossa. Olosuhteet hienot. Iso tekonurmi jossa pelattiin pituussuuntaan maalien ollessa normaalikentän rang-alueen rajoilla. Hienoja maaleja. Liikkuvaa peliä. Ansaittu voitto. Peli-ilme hyvä.

31.8. TD12 Liiga NiceFutis TD12-Fc Rauma 4-0

Selvä voitto. Ekalla jaksolla raumalaisilla muutama hyvä paikka. Tuurillakin pidettiin maali puhtaana. Pelin edetessä hallinta meille. Maalit tulivat ansaitusti.

29.8. Kymmenen peliä kautta jäljellä…

Laitetaas muutama välikommentti kaudesta ennen viimeisiä pelejä. Vaikea kausi on ollut. Koko ajan jotain pientä hämminkiä niin kentällä kuin ulkopuolellakin, loukkaantumisiakin valitettavasti. Saas nähdä mitä loppukausi tuo vielä tullessaan. No oman ikäluokan piirisarjassa pelataan voitosta, muutama peli pitäisi vielä hoitaa. TD13 Alueliigassa pelataan kunniasta eli yritetään hoitaa loput pelit kunnolla. Liikaa pelejä on ollut. Peli-ilo välillä vähän kadoksissa. Viikko sitten harjoiteltiin kerran Yyterissä ja oltiin kerran Kirjurissakin. Piristi heti. Jalkapalloharjoituksissa pelaajamäärä vähän vähissä muutaman kerran. Aktiivisemmin pitäisi harjoitella. Päivää ennen listassa on lähes kaikki tytöt. Sitten pari harjoitteleekin jossain muualla, jollekin tulee joku ylimääräinen meno, jostakin ei kuulu mitään. Lopputulos 7-8 tytön harjoitukset. Ei hyvä. Pitäisi harjoituksissa käydä jotain peliasioitakin läpi mutta poissaolojen vuoksi ei onnistu. No myönnetään ehkä vähän liiaksi meillä saattaa olla tapahtumia. Tosin ei ilman harjoitteluakaan ihan pärjää.

Nyt viimeiset pelit yritetään viedä kunnialla kaikki läpi. Vedetään sitten kausi yhteen. Piirinmestaruudesta pelataan omassa ikäluokassa. Katotaas miten käy…

29.8. TD13 Alueliiga NiceFutis TD12-NiceFutis TD13 0-5

Ero oli juuri numeroiden mukainen. Fyysisyydessä jäätiin niin paljon jalkoihin, että jossain vaiheessa aina vastustaja maalin teki. Omat tilanteet minimissä. Kaikesta huolimatta hyvä peli tytöiltä. Liikaa ehkä pelaajia mukana (5 vaihtopelaajaa). Peliaika muutamalla jäi vähäiseksi, tosin pelejä on nyt 8 päivän sisään neljä eli kaikille peliaikaa kyllä riittää. Alotuskokoonpano määräytyi harjoituksissa kävijöiden mukaan. Maanantaina paikalla olleet aloittivat + Wilma jonka viikon ohjelma (Cn harkat + pelit) oli tiedossa etukäteen.

Maalissa Katrin pelasi hyvän pelin. Torjuttavat otti kiinni. Läpiajoille ja parille hienolle vedolle ei voinut mitään. Pelin rakentelussa meillä oli pieniä ongelmia. Ei saada helppoja syöttöjä omille. Välillä ketään ei tarjoa hyvää syöttömahdollisuutta. Joko ei haeta lainkaan palloa (suomeksi ei haluta että syöttö annetaan minulle), haetaan väärästä paikasta (esim vastustajan takaa), juostaan karkuun (välimatka liian iso)… Vastustajalla taas ollessa pallo annetaan liiaksi tilaa ja aikaa. Prässiin juostaan esimerkiksi vähän ”väärää reittiä”. Jäädään helposti juoksemaan vastustajan ohittaessa samaa ”junarataa” perässä.

Kaikesta huolimatta kuitenkin hyvää taistelua ja suht iloinen peli-ilme koko pelin.

27.8. TD13 Alueliiga Ilves T05-NiceFutis TD12 4-6

Hyvä peli hyvää oman ikäluokan vastustajaa vastaan. Päästiin nopeasti parin maalin johtoon. Sitten pari helpohkoa virhettä ja Ilves pääsi tasoihin. Taas peli nopeasti kuntoon ja johtoon. Toisen jakson loppu puolella johdimme 2-6. Muutama vaihto ja vähän pelisysteemin muuttamista. Vastustalle pari maalia. Loppurulos 4-6. Ansaittu voitto meille. Numerot olisivat tänään voineet olla reilusti isommatkin. Ilveksen kokoonpanosta jäi mieleen keskikentän Leppänen. Vahva, tekniikaltaan hyvä pelaaja. Hieno seurata esimerkiksi pallon kuljetusta. Teki isossa vauhdissa pari kertaa tosi näppäriä harhautuksia. Välillä on pelejä, jossa vastustajasta ei jää ketään mieleen. Nyt jäi. Ilves on muutenkin mukava vastustaja. Rehtiä pelaamista. Tasaisen lujaa ilman mitään tahallisia virheitä. Tuomarilla ei tosin ollut ihan paras päivä mutta itsekin välillä pelejä viheltäneenä niin aika vaikea yksin niitä paitsioita nopeavauhtisessa pelissä on katsella. Ilveksen kanssa meidän kannattaisi pelailla esim talvella muutama harjoituspeli. Välimatka siedettävä ja hyvää harjoitusta saataisiin kummatkin.. Otetaan talvella yhteyttä..

20.8 TD12 Piirisarja Liiga PIF-NiceFutis TD12 0-1

Viikon neljäs peli. Tasan kentällinen tyttöjä mukana. Ei yhtään vaihtopelaajaa. Mentiin varman päälle eli otettiin pelistä vauhti pois ja pelailtiin varman päälle luottaen yhden maalin tekoon. Toimi. Vierasvoitto 0-1. Kotijoukkueella yksi hyvä kulma ekalla jaksolla, josta olisi maalin voinut tehdä. Maaliviivalla ilmeisesti kävi. Muut tilanteet vähissä. Itse nostimme toisen jakson alkupuolella yhden pakin keskikentän keskustaan. Sai tehtyä maalin, jonka jälkeen tiputimme taas omalle paikalle.

17.8. TD12 Piirisarja Liiga MAPS YJ-NiceFutis TD12 1-3

Yksi kauden heikkotasoisistamme peleistä. Onneksi kuitenkin voitto. Tappiollakin taidettiin olla alkupuolella. Aika tasaista vääntöä. Välimatkat kasvoivat, vääriä ratkaisuja ym. Viikon kolmas peli. Vähän painaa jaloissa osalla tytöistä.

16.8. TD13 Alueliiga NiceFutis Td12-TuWe 4-0

Tosi hyvä ensimmäinen jakso. Oikeastaan viimeksi talven loppupuolella Tampereen talvisarjan turnauksessa pelattiin joku näin hyvä jakso. Pelaajat liikkuivat, oikeita ratkaisuja, hienoja maaleja. Toinen jakso pelailua. Eka jakso riitti. Hyvä peli tytöiltä. Itsekin pitkästä aikaa tosi tyytyväinen esitykseen.

14.8. TD12 Piirisarja Liiga NiceFutis TD12-LLuja T05 2-1

LLuja pelasi hienon pelin. Ollaan usein pelattu vastakkain. Huittisissa ollaan tehty hyvää työtä. Harjoittelu tuottaa tulosta. Pari oikeinkin hyvää tyttöä ryhmässä. Kiinnitin huomiota jo kesäkuussa ekassa kohtaamisessa Huittisissa. Vaikka voitimmekin selvästi, jäi LLujasta ja sen pelaajista hyvä kuva. Nyt ehkä rutiini ratkaisi. Pelasimme sen verran että riitti voittoon. Toisella jaksolla nostimme hieman pelinopeutta jolloin hallinta siirtyi selvästi meille. Tuotti tulosta. Peli tällä hetkellä on meillä tosi kaukana siitä mitä tytöt pystyvät pelaamaan.

10.8. TD13 Alueliiga NiceFutis TD12 kilpa-TuWe T05 0-1

Heikkoa, heikkoa… Peli-ilo ihan hukassa. Pelataan kun on pakko pelata. Ei kiinnosta joten kävellään ja haukotellaan. Näin ei pelejä voiteta. Nyt aletaan harjoituksissa hakemaan pikku hiljaa peli-iloa takaisin ja sen jälkeen parantamaan itse pelaamista.

MastoCup TD2 kilpa sijoitus 4.

Yksi kauden kovatasoisimmista ellei kovatasoisin 2005-ikäluokan turnaus. Kuusysi kerännyt laadukkaan joukkuelistan. Sijoitus 4. Tyytyväisiä ollaan. Loukkaantumiset ym. aiheuttivat lähes ylipääsemättömiä vaikeuksia. Kaksi viimeistä peliä meni vain pelailuksi, joka tosin sekään ei jalkapallolta näyttänyt huonojen olosuhteiden vuoksi. Pienet raportit peleistä alempana..

NiceFutis-SeMi 4-0

Ensimmäinen alkulohkopeli. SeMi oli yksi turnauksen positiivisimmista yllätyksistä meidän mielestä. Joukkue on kehittynut vuoden aikana paljon. Kohtasimme SyysSemissä kahdesti 2016. Nyt joukkue yritti rakentaa peliä, liikkui hyvin, pelasi pelin loppuun saakka. Tulevaisuudessa tuottaa varmasti tulosta. Nyt me teimme tasaisin väliajoin maalit ja yritimme hieman säästellä (yksi vaihtopelaaja). Olosuhteet olivat jo tässä pelissä sateen vuoksi hieman heikot.

NiceFutis-LPS United 1-0

Sade jatkui. Peli siirrettiin viereiselle hieman paremmassa kunnossa olleelle kentälle. LPS:n kanssa olemme olleet usein samassa turnauksessa mutta kohdattu ei ole koskaan. Mukava pelata ”uutta” vastustajaa vastaan. LPS oli vahva joukkue. Peli normaalia ehkä hieman fyysisempi. Voitto meille 1-0. Meidän mielestä ansaittu voitto, koska hallitsimme hieman enemmän peliä. Tosin LPS:lläkin pelin loppupuolella tosi hyvä maalintekopaikka, josta selvisimme hieman onnellakin vedon suuntauduttua hieman tolpan ohitse. Pelin edetessä olosuhteet huonontuivat koko ajan, joten pelin laatu kärsi.

NiceFutis-HJK City 4-0

Avauspäivän odotetuin peli. Hävisimme tammikuussa 1-2 Pirkkahallissa omasta mielestämme täysin meidän pelissä. Nyt piti näyttää mitä osataan. No HJK City tammikuussa oli todennäköisesti eri mitä HJK City nyt elokuussa. Meidän mielestämme kokoonpano ei ollut läheskään sama? Pelaajia varmasti isossa seurassa liikkunut suuntaan jos toiseen? Hallitsimme peliä. Nyt meillä oli jo mukana kaksi vaihtopelaajaa, yhden tytön tultua Lahteen vasta tähän illan peliin. Helpohko voitto. Meidän hallintaa 30 minuuttia. Ensimmäisen jakson viimeiset kymmenen mentiin HJK:n tahdissa. Tauolla puhuttiin vähän enemmän siitä ettei mitään tule ilmaiseksi. 1-0 ei ole turvallinen johto, varsinkaan kun vastustaja painaa hyvää vauhtia päälle : ) Toinen jakso olikin sitten erilaisempi.

NiceFutis-Komeetat 0-2

Sunnuntain eka peli. Pelit siirrettiin aamupäivällä kovalla kiireellä vähän jokla puolelle Lahtea. Jalkarannan nurmi oli pelikelvoton. Me siirryimme tekonurmelle. Nyt pelattiin käytännössä finaalipaikasta. Vastustaja meille hyvin tuttu ja samoin me heille. Tosin muutama ”uusi” kaksoisedustuspelaaja muualta heillä. Muistaakseni olivat jo vuosi sitten ensimmäisen kerran samoin MastoCupissa. Komeettojen merkeissä mentiin koko peli. Liike ja parempi syöttöpeli ratkaisi. Emme päässeet missään vaiheessa mukaan. Meillä oli koko ajan liian kiire. Vastustaja sai taiottua aina itselleen lisäaikaa ja tilaa jostain, joten jäimme jalkoihin. Pelin ratkaisi parempi ”pelikäsitys”. Meillä tytöillä ei ole vielä ihan selvillä miten kaikkia tilanteita kuuluisi pelata ja minkälaiseen peliin pyritään. Taidoissa, nopeudessa, fyysisyydessä ym. ei olla jäljessä mutta nyt vietiin ihan järkeä käyttämällä. Materiaalissakin hieman jäimme taakse. Komeetoilla mukana 16 tyttöä, tosin peluuttaminen ei varmastikaan ollut tässä pelissä ihan tasaista. Onnittelut Komeetoille tämän pelin voitosta ja koko turnauksen voitosta. Ansaittu ykkössija hienolla pelillä.

NiceFutis-TuPs/JÄPS YJ2 1-0

Ansaittu voitto vai ei? Takki aika tyhjä, Komeetat pelin tappion jälkeen. Tasainen peli. TUPS/JÄPS YJ 2 vei ensimmäiset viisi minuuttia, sitten tasaista. Maalintekopaikat vähissä. Meille jossain vaiheessa rankkari ja siitä voitto. Oliko sitten oikein tuomittu? Meidän vaihtopenkille näytti suht selvälle käsivirheelle. Pienemmästäkin on puhallettu.Toiselle puolelle kentän laidalle taas näytti selvästi että osui kylkeen, ei käteen. No tuomari puhalsi rankkarin. Meidän sijoitukseen turnauksessa ei merkitystä olisiko päättynyt tasapeliin. Ehkä vähän erilaisella peluutuksellakin olisi voitu pelata peli paremminkin mutta nyt riitii tämäkin.

NiceFutis-PaiHa 2-1

Nyt tekonurmellakin kenttä oli pelikelvoton. Nurmi tampattu tasaiseksi ja vesi jäi päälle, ei suodattunut läpi. Isoja lätäköitä ym.. Ei edes yritetty lähteä pelaamaan jalkapalloa. Potkittiin vain ylöspäin mahdollisimman kovaa. Olisko viimeksi tälläin pelattu ihan pikkutyttöinä muutama vuosi sitten. Emme antaneet muuta ohjetta kuin, pitkät kuljetukset pois. Pallo pysähtyy lätäköihin. Lujia potkuja ilmassa eteenpäin.. Jalkapallon kanssa ei mitään tekemistä. Se oli sitten ihan tuuria kumpi voitti. Me nyt vaan satuttiin tekemään kaksi ja vastustaja yhden. Ihan onnesta kiinni. Meidän toinen maali hyvä esimerkki. Pitkä syttö kahden pakin väliin. Normaalisti olisi mennyt maalivahdille saakka joka tuli vastaan rankkarialueen rajalle palloa odottamaan. Nyt pysähtyi sopivasti lätäkköön muutama metri ennen johon ehti juoksemaan meidän pelaaja, joka sai vedettyä pallon ilmassa hallitusti maaliin. PaiHa oli hyvä vastustaja, olisi hienoa pelata ihan normaali olosuhteissa heitä vastaan. Nyt jos peli olisi ollut sarjapeli, sitä ei olisi pelattu vaan siirretty olosuhteiden vuoksi. Turnauspelinä ”pakko” pelata. PaiHallakin oli mahdollisuudet meidän voitolla pronssipeliin. Takaiskuna pelissä meille yksi-kaksi loukkaantumista ja kun vaihtopelaajia oli  mukana tasan kaksi niin aika huono tilanne.

NiceFutis-HJK T05 0-4

Pelattiin kun ohjelmassa luki. Kenttäpelaaja maaliin, ei vaihtopelaajia. Ainakin 2-3 puolikuntoista kentällä. Ei edes yritetty lähteä pelaamaan jalkapalloa. Yritettiin puolustaa. Mutta sekin meni vaikeaksi kun muutama nilkutteli kentällä. Ei pystytty liikkumaan ylös eikä alas. Täydet pisteet kuitenkin tytöille taistelusta. Veikkaisin ettei ihan kaikki seurat olisi lähteneet tätä peliä tässä tilanteessa pelaamaan. Neljäs peli päivän aikana, pelin alkamisaika 18.30. Ei vaihtopelaajia. 2-3 puolikuntoista. Kaikki ihan märkinä. Kolmannen pelin jälkeen vain 45 minuutin tauko… Eka jakso onnistui 0-0. Tosin ilmassa HJK:n maali koko ajan roikkui. Toisella jaksolla HJK teki neljä. Onnittelut heille voitosta ja pahoittelut ettemme lähteneet mitenkään pelaamaan vaan puolustimme koko ajan. Ensi kerralla sitten vähän erilaisemmilla lähtökohdilla.

Neljäs sija. Kovatasoinen turnaus. Odotetut joukkueet kärjessä. Mukana ollaan kehityksessä. Nyt vähän vastoinkäymisiä eli ei ihan pystytty haastamaan Komeettoja ja HJK:ta ei yhtään- Ensi kerralla sitten..

TD13 Alueliiga syksy MaPs-NiceFutis Td12 kilpa 5-3

Jos tekee kolme maalia, sen pitäisi riittää normaalisti voittoon. Nyt ei riittänyt. Omista virheistä vastustaja iski viisi. Ei selittelyjä. Olimme huonompia tässä pelissä. Ongelmia on kolmesta tehdystä ja viidestä päästetystä huolimatta hyökkäämisessä enemmän kuin puolustamisessa. Meillä menee yksin yrittämiseksi ja pitkiksi kuljetuksiksi. Nyt kohti MastoCupia..

Wasa Football Cup

NiceFutis TD12 kilpa-Fc Ylivieska 11-0

Avasimme kokoonpanolla: Katrin, Jade, Helmi, Oona, Emma, Wilma, Emmi, Inka. Peliaika jakautui Katrin 40, Jade 25, Helmi, 35, Oona 35, Emma 30,  Wilma 30, Emmi 30, Inka 30, Maija 35, Hilla 30.

Maalit Emmi 1, Inka 2, Jade 1, Emma 4, oma maali 1, Helmi 1, Oona 1.

Ylivieska jäi jalkoihin. Ei hyökkäyksiä. Meillä heikohko eka jakso ja hyvä toinen jakso. Kentän kunto tosi heikko. Alku näytti huonolta. Eka maali vapautti. Turnaus saatu hyvin nyt käyntiin. Iltapäivällä vastassa Fc Sport valk joka myöskin voitti ekan pelin eli periaatteessa lohkovoitosta pelataan.. Nice ”juna” puksuttaa taas hyvällä vauhdilla eteenpäin..

Ennakko NiceFutis TD12 kilpa-Fc Sport valk

Taas pukkaa uutta vastustajaa. Sport liikkeellä kahdella ryhmällä. Vaikea sanoa, onko tasoryhmät vai tasaisesti jaetut. Meillä peluutus jatkuu tasaisena. Nopea maali auttaisi. Lähtisi peli hyvin käyntiin. Ei loukkaantumisia, pari pelaajaa vielä matkalla kohti Vaasaa. Hyvältä näyttää ainakin vielä.

NiceFutis TD12 kilpa-Fc Sport valk 4-0

Avasimme kokoonpanolla: Katrin, Jade, Helmi, Oona, Emma, Wilma, Emmi, Maija. Peliaika jakautui tasaisesti. Vaihdossa kävi 7 pelaajaa kymmenestä. Ihan tarkkoja minuutteja en laittanut ylös, koska välillä piti vähän valmentaakin.

Maalit: Emma 1, Wilma 2, Maija 1

Sport valkoinen oli pirteä, hyvin liikkuva, nopea joukkue. Pelasivat loppuun saakka, saivat muutaman maalintekotilanteen, taistelivat hyvin palloista.

Entäs meidän peli? Tämän kauden pari ongelmaa tulivat ”taas” esille. Pelaamisen taso vaihtelee liiaksi, hyvän pelin jälkeen heikko peli. Ei pystytä pelaamaan tasaisemmin. Toinen ongelma on, että tytöt pelaavat vain sen verran minkä voittoon tarvitaan mutta ei yhtään enemmän. Se ei ole ylimielisyyttä, lähinnä kaiketi laiskuutta ja sillä ”helpolla” alueella pelaamista. Jos 70% riittää niin pelataan tasan sen verran. Miten se sitten näkyy? Ei palata alaspäin oman hyökkäyksen jälkeen, ei auteta kaveria, ajatellaan vaan maalintekoa ei puolustamista, palaillaan omaan päähän ”lönkötellen”, ei syötellä omille vaan ajellaan itse eteenpäin… Selkä suoristuu pallon menettämisen jälkeen.

Tänään kävi näin. Tauolla yritettiin hiukan herätellä mutta ei onnistunut. Valmennuksen piikkiin se. Huomenna jatketaan. Vastassa viimeisessä alkulohkon ottelussa NJS:n toinen ryhmä. Tuttu vastustaja. Tähän mennessä ollaan vielä pärjätty mutta jokainen peli on uusi peli. Varsinkin kun tällä hetkellä oma peli ei ole ihan kunnossa. Monet tämän lukijat varmaan ihmettelevät saman asian toistoa, ettei peli ole kunnossa mutta näin se vaan on. Aina jossain vaiheessa kautta se loksahtaa paikalle mutta vielä sitä ei ole tapahtunut. Välillä vähän pilkahtelee, kuten tänään aamulla.

Ennakko NiceFutis TD12 kilpa-NJS

Matematiikkaa.. lohkovoittoon riittää kahden maalin tappio, jatkopeleihin eli 8 joukkoon 7 maalin tappio. Eli pullat on hyvin uunissa. Lähes paineettomasti saadaan pelata. Yritetään pitää oma maali puhtaana mahdollisimman pitkään, peluutetaan tasaisesti ja kokeillaan vähän eri paikkoja. Jenna ja Emmi V saapuivat Pitkis-leiriltä eli kokoonpanossa pari vaihtoehtoa lisää.

NiceFutis TD12 kilpa-NJS 1-0

Heikompaan suuntaan mentiin. Voitto kuitenkin. Toisella jaksolla NJS:n tasoitusmaali roikkui ilmassa. Omaa peliä ei saatu missään vaiheessa käyntiin. Siinä lyhyt ja ytimekäs raportti.

JATKOPELIT ENNAKKO NiceFutis TD12-Fc Sport pun

Sportin toinen joukkue vastassa. Vaikea sanoa onko parempi kuin perjantaina meitä vastaan pelannut Sport valkoinen. Tasoa tutkimalla ehkä enemmän maaleja tehneitä tässä ryhmässä ; ) Käytännössä ei mitään merkitystä. Kaikki on voitettava jos loppuun saakka mennään. Nyt luotetaan tyttöjen kokemukseen jatkopeleistä. Vuodesta 2013 kierretty turnauksia, ei kertakaan ulkopuolella jatkopelien. Katsotaan miten nyt käy. Tyssääkö tie heti ensimmäiseen peliin vai jatkuuko marssi eteenpäin. Rankkareita vältellään.

NiceFutis TD12 kilpa-Fc Sport pun 1-0

Erittäin pienellä kentällä (tekonurmi) pelattu peli. Rangaistuslaukauskin olisi kuulemma ammuttu rankkarialueen rajalta : )  Vaikea peli. Ottelu täysin meidän hallintaa. Vaasalaiset puolustivat innokkaasti ja peittivät hyvin vetoja. Maalivahti pelasi myöskin hienon pelin. Ekalla jaksolla Sport hieman enemmän mukana pelissä, toisella jaksolla mentiin meidän nuottien mukaan. Vaikeaksi meni. Maalia ei sitten mistään. Rankkarit olivat jo oven takana. Minuuttia ennen loppua maali ja sillä eteenpäin. Ansaittu voitto mutta aika vaikeeksi meni.

Sport oli mukava vastus. Tuli kohdattua molemmat joukkueet. Valkosilla vaarallisempi hyökkäys ja punasilla parempi puolustus. Vaasalaiset eivät ole paljoakaan kierrelleet Etelä-Suomen kovimmissa kilpatason turnauksissa -05 ikäluokassa. Hyvä ryhmä, joten tervetuloa vaan. Olisi hyvä saada lisää seuroja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta näihin turnauksiin. Osataan sitä muuallakin pelata.

ENNAKKO VÄLIERÄT NiceFutis TD 12 kilpa-NJS

Tuttu ryhmä. Mukava vastus. Eivät vingu ja vangu koko ajan vaan pelaavat futista taistellen rehdisti palloista. Hyvä peli tulossa. Jännitä ei sitten tippaakaan, ainakaan vielä. Luotetaan siihen, että kokemuksestamme on hyötyä. Turnauksia on kierretty kymmeniä ja välieriä / mitalipelejä on pelattu useita. Peliaikakin pitenee. 2 x 25 min. Vähän enemmän aikaa ratkaista. Ei aiheuta ongelmia, koska kevät pelattu 2 x 35 min pelejä.

NiceFutis TD12 kilpa-NJS 0-1

Meidän hallintaa, maalintekopaikkoja enemmän. Voitto kuitenkin NJS:lle. Pelasivat hyvän pelin ja pystyivät pitämään paketin kasassa koko pelin. Välit eivät kasvaneet, pelasivat meidän vahvuudet pois suht helposti. Meillä pelin edetessä välit kasvoivat ja peli pikku hiljaa alkoi lähtemään käsistä voimakkaasta hallinnasta huolimatta. NJS:n maali vapaapotkusta. Hyvä joukkue, onnittelut heille. Katsotaan missä pelataan uudestaan vastaan MastoCup vai Ilveksen syysturnaus.

Turnauksen edetessä meillä pelaaminen heikentynyt. Välillä pieniä pilkahduksia mutta taso vaihtelee. Yhtään ei kestä paikkojen vaihtamista. ”Joka tilanteesta” maalin tekevä kärki puuttuu. Miksi sitten ei pystytä pelaamaan korkealla tasolla koko ajan tai hyvän ja huonon pelin ero niin suuri? Kuten aikaisemmin raporteissa kirjoitin, peli ei ole ollut missään vaiheessa kautta ihan kunnossa. Ehkä maaliskuun Tampereen talviliigan turnauksesta huhtikuun alun Pajulahteen se toimi parhaiten. Kevät ja kesä on sekoittanut peliä. Periaatteessa sen pitäisi mennä toisin päin eli parantua kesän edetessä. Onko harjoitustapahtumia liian vähän tai paljon? Harjoitellaanko vääriä asioita? Onko pelejä liian paljon? Valmennuksen pitää nyt pohtia syksyn suuntalinjoja.

Nyt pronssipeliin.. vastassa Fc Sport. Ennakko lyhyt: Pelataan sen minkä jaksetaan.

Wasa Football Cup

Päivitämme tätä sivustoa koko turnauksen ajan erittäin aktiivisesti.. Samoin meidän otteita voi seurata Facebook.sivujemme kautta. Sometoimitus aktiivisena paikalla.

ENNAKKO: NiceFutis TD12 kilpa-Fc Ylivieska

Fc Ylivieska Keski-Pohjanmaa TD12 piirisarjan kevätkierroksen ykkönen. Viisi voittoa, kaksi tappiota. Tappiot Ik Myranille ja KPV:lle.Joukkueen maalitykkinä numero 10. Oona Jakola 15 maalilla, seuraavalla 4 tehtyä maalia. 15 pelaajaa mukana Vaasassa. 13 kpl -05, 1 kpl -06 ja 1 -08. Täysin uusi vastustaja meille.

Lähdemme peluuttamaan tasaisesti omia tyttöjämme. Mukana pelissä 10 pelikuntoista tyttöä, kaksi tulossa perjantaina illalla perässä ja yksi toimii joukkueen toimihenkilönä/kannustajana. Pelaamme 3 – 3 – 1 tai 2 – 4 – 1 pelisysteemillä. Katsellaan hiukan alussa millainen vastustaja ja yritetään jossain vaiheessa saada tehtyä maali taikka kaksi. Puolustamiseen panostetaan, joten yritetään pitää oma pää puhtaana mahdollisimman pitkään. Pääasia että saadaan turnaus hyvin käyntiin.

Lyhyt peliaika 2 x 20 min pieni ongelma, olemme pelanneet koko kauden joko 2 x 35 min tai 2 x 30 min pelejä. Samoin mahdollinen kentän koko saattaa tuottaa ongelmia. Pienellä kentällä peli ei kunnolla toimi. Tämä nähtiin viikko sitten Huittisissa.

Pelin jälkeen tänne Raportti, maalintekijät, peliminuutit ym..

TD12 PS LLuja-NiceFutis 0-5

Ei jäänyt paljon kerrottavaa jälkipolville. Sekavaa, sekavaa ja vielä kerran sekavaa. Huonokuntoinen pieni kenttä haittasi. Aluksi ei löytynyt tuomaria mistään. Joku saatiin tilalle. Vihelsi erittäin hyvin. LLujalla ei yhtään maalintekopaikkaa pelissä. Me pelattiin just sen verran että tuli voitto. Heikko esitys meiltä, LLuja kehttynyt hyvin. Muutama nopea ja hienosti peliä lukeva tyttö. Periksi eivät antaneet. Siitä pisteet heille. Me suuntaamme katseet kohti Vaasaa. Ai juu, meinasi unohtua. Piirisarjan kevätkierroksen voitto. Täydet pisteet ja maaliero 103-2. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi sadannen meidän maalin teki Inka. Hänet sometoimituksemme palkitsi pelin jälkeen.

Wasa Football Cup ENNAKKO

 

Joukkueemme on kiertänyt vuosien varrella paljon turnauksia. Tavoitteena on ollut löytää tai saada kutsu aina kovatasoisimpiin turnauksiin. Menestys on ollut hyvää. Peli on saatu aina sopivasti kuntoon ennen turnauksia. Tänä keväänä joukkue onnistui mm. voittamaan kovatasoisen Kuusysin järjestämän 05-tyttöjen Pajulahti-turnauksen. Katkerilta tappioiltakaan ei ole vältytty. Ålandia Cupin 2016 finaalissa JYPK (nykyinen Komeetat) löi meidät 0-1.

Nyt Vaasaan lähdetään hieman ristiriitaisin tuntein. Turnaukseen ei olaa panostettu ihan hirveästi. Pelikään ei ole ihan sataprosenttisessa kunnossa. Tänään pelaamme viimeisen pelin piirisarjassa ennen turnausta. Siinäkään ei keskitytä turnaukseen vaan haetaan sopivaa pelisysteemiä syksyn peleihin.

Vaasassa lohkoomme on arvottu kolme joukkuetta meidän lisäksi. Kahdeksan joukkoon kaksi parasta.

Fc Ylivieska: Uusi vastus meille. Pelannut Keski-Pohjanmaan piirissä oman ikäluokkansa piirisarjaa. Sarjaykkösenä tällä hetkellä. Joukkue kostuu seuran sivujen mukaan 05/06 tytöistä. Pelitapana samojen sivujen mukaan 2-4-1 tai 2-1-3-1. Ei ainakaan heti löytynyt, että olisi vieraillut jossain etelän turnauksessa. Tästä pelistä hyvä aloittaa turnaus.

Fc Sport valk: Sport on kahdella joukkueella turnauksessa. Todennäköisesti tasaiset ryhmät? Ennen ei ole kohdattu. Todennäköisesti kotijoukkueella paljon vanhempia ym sukulaisia katsomossa joten päästään hyvään tunnelmaan. Tässä pelissä voidaan hyvällä tuurilla varmistaa jatkopaikka.

NJS pinkki: NJS kahdella joukkueella liikkeellä. Vaikea sanoa onko tasojoukkueet. Todennäköisesti ei. NJS luottanee siihen, että tasaisesti peluuttamalla ”jättipotti” tulee myöhemmin, kun pelaajia saadaan pidettyä mukana mahdollisimman paljon. Varmasti hyvä toimintamalli.

Muutaman kerran on NJS kohdattu. Tammikuussa voitettiin 3-0 Tampereella, MastoCupissa elokuussa 2016 2-1, Porissa huhtikuussa 2016 4-0,  maaliskuussa (2016) Hämeenlinnassa 4-3 ja toisessa pelissä 2-1 rankkareilla. Tosin emme tiedä koska kyseessä on ollut heidän ykköstyhmänsä, koska tasaisesti jaettu ryhmä. NJS lienee Vaasassa turnauksen parhaita joukkueita, joten hieno pelata vastakkain. Näitä pelejähän lähdetään hakemaan.

NiceFutiksen ensimmäinen tavoite on turnauksessa jatkopaikka. Eli alkulohkossa kahden joukkoon. Lohkoykkönen matkaa ensimmäiseen peliin Isolahden kentälle n. 5.5. km päähän. Kakkonen saa jatkaa lähellä. No isossa turnauksessa vastaavia esimerkkejä aina löytyy. Jos jatkoon selvitään niin tavoitteenahan aina on mennä loppuun saakka ; ) Jatketaan samalla mallilla.. Yritetään päivittää turnauksen aikana kuulumisia, jos ehditään. Omat kotisivummekin varmasti päivittävät turnauksen aikana. Sivut löytyvät Facebookista: https://www.facebook.com/nicefutis05/

Alueliiga yhteen vedettynä:

 

14 pistettä, ehkä muutama liian vähän. Sijoitus 7. ehkä pari sijaa odotuksia alempana. Karsinta voitettiin syksyllä mutta säännöt muuttuivat talven aikana. Kaksi mahdollista yli-ikäistä sekoitti hieman pakkaa. Muutamat joukkueet hyötyivät selvästi. Pelien taso meillä vaihteli. Välillä hyviä pelejä, välillä tosi heikkoja. Kauden ensimmäiset pelit sekavia. Huonot ilmatkin haittasi. Ensi kaudella siirryttävä aikaisemmin ulos totuttelemaan. Maalivahteja vaihtelimme pitkin kevättä. Kolme tyttöä kävi maalissa Jenna, Katrin, Emmi V. Aika tasaista. Puolustuksessa peluutimme tosi paljon samoja tyttöjä. Ehkä ongelmana materiaalin vähyys eli ei oikein löydy vaihtoehtoja. Keskikenttä pelaajia vaihdeltiin tosi paljon. Esitykset vaihtelivat. Kärjestä puuttuu maalin joko tilanteessa tekevä tyttö eli prosentuaalisesti keskikenttäpelaajamme ovat tehokkaampia kuin kärjessä pelanneet. Tosin muutama tyttö pelasi välillä vähän molemmissa. Ihan semmosta täydellistä kokoonpanoa ei keväällä löytynyt. Jos joku tyttö pelasi hyvän pelin, toinen taas samaan aikaan vähän heikomman. Liiaksi vaihtelua. Pitäisi saada tytöt motivoitua joka peliin paremmin. Piirisarjapelit ovat hyvää harjoittelua näihin kovempiin peleihin.

HJS, Ilves, Halikko ja Iirot jatkavat ELL:ssä. Sarja tulee olemaan tosi kova, koska Helsingin ja Uudenmaan joukkueiden taso -04 ikäluokassa huomattvasti tätä aluetta kovempi. Me jatkamme T13 Alueliigassa ja T12 ylemmässä piirisarjassa. Tosin yksi peli kevään sarjaa vielä pelaamatta.

27.6. T13 Alueliiga NiceFutis-Ilves 05 3-2

Vastassa toinen Alueliigan -05 joukkue. Tehtiin itse pelistä vaikea. Tuhlattiin useita maalintekopaikkoja. Ilves iski pari maalia ekalla jaksolla meidän hallinnasta huolimatta. Toisella jaksolla saatiin voittomaali pelin loppupuolella. Ilves yllättävän pirteä.

17.6. T13 Alueliiga TuWe-NiceFutis 1-2

Hyvä peli. Peli aaltoili päästä päähän. Hyökkäsimme tasapuolisesti joka puolelta. Välillä laidoista, välillä keskeltä. Vastustaja nopea hyvin työtä tekevä joukkue, Ansaittu voitto kuitenkin meille. Maalintekotilanteita enemmän.

15.6. T13 Alueliiga NiceFutis TD12-NiceFutis D03/04 2-5

Paluu arkeen. Paikallispelistä tappio. Kokoero ratkaisi aika paljon. Välillä päästiin maalin päähän ja hallittiinkin peliä mutta tasoihin tai ohi ei päästy. Ei mikään mukava tilanne pelata oman seuran joukkuetta vastaan. No itse lähdettiin vanhempien sarjaan.

13.6. T12 Piirisarja NiceFutis-Laitilan Jyske 31-0

Tällaisia pelejä ei pitäisi pelata. Laitilan tytöt liikkeellä ehkä 08-04 ryhmällä. Liian nuoria tähän sarjaan. Ehkä piirin olisi kannattanut sijoittaa joukkue johonkin leikkimaailman sarjaan (E11 tai E10). Joukkueella ei paljoakaan pelejä takana, koska ryhmittyivät vaihtopenkkinsä kanssa kulmalipulle pelin ajaksi. Maalivahtia vaihdettiin myös lennosta ym.. Hyvin kuitenkin pelasivat loppuun saakka. Pienimmät tytöt olivat tosi pieniä. Toisella jaksolla saivat ottaa kolme pelaajaa lisää kentälle.

12.6. T12 Piirisarja Fc Rauma-NiceFutis 1-9

Rauma taisteli ekan jakson hyvin. Sen jälkeen tasoero näkyi. Peluuttelimme tasaisesti tyttöjä. Rauma ehkä tämän alueen kovin vastustaja tässä sarjassa.

11.6. T12 Piirisarja NiceFutis-KoPa 14-0

Selvää hallintaa koko peli. Vastustaja kuitenkin yritti koko ajan. Piirin olisi ehkä kannattanut jo keväällä jakaa tasolohkoihin sarja. Nyt silti onneksi säästettiin kuluissa ja on pelattu Satakunnan joukkueiden kanssa. Taso ei ihan maailman paras.

8.6. T12 Piirisarja NiceFutis-EuPa 12-1

Heikko ensimmäinen jakso, kohtalainen toinen. Euran joukkue 06/05 tyttöjä. Me vähän liian kova vastus.

7.6. T13 Alueliiga Fc Halikko-NiceFutis 3-2

Kyllä vaihtelee pelien taso. Huippuhyvä ensimmäinen jakso. Johdettiin tauolle lähdettäessä 1-2. Toisen jakson loppupuolella ikäero, koko, voima käänsi pelin Halikolle. Harmittava tappio hyvästä pelistä huolimatta. Vielä ei ihan riittänyt.

1.6. T13 Alueliiga NiceFutis-PalloIirot YJ 3-4

Kauden heikoin peli. Pelin alussa nopeasti 2-0 johtoon. Luultiin että kävellen voitetaan peli. Tämän jälkeen peli tasoittui ja Iirot pääsi mukaan. Toisella jaksolla kääntyi tappioksi. Meillä homma levisi ja toisella jaksolla ei pystytty enää parantamaan peliä.

25.5. T13 Alueliiga NiceFutis-HJS 1-5

Eka jakso HJS:n selkeästi. Toisella jaksolla pääsimme hieman peliin mukaan. Ehkä HJS vaihtoi pelaajia enemmän, jonka vuoksi peli tasoittui. Kuitenkin tuloksena selvä tappio tähän mennessä parhaalle Aluweliigan joukkueelle

Piirisarja NiceFutis-Nakkilan Nasta 14-0

Nasta yritti pelata Eurajokea enemmän. Oli Eurajokea ehkä hieman parempi joukkue.

Peliaikaa me annoimme kaikille, pari tyttöä poissa luokkaretkien vuoksi. Hieman säästeltiin torstain peliin. Kiitokset vastustajalle, loppuun asti peli pelattiin vaikka tasoero olikin isohko. Yritys ei loppunut. Syksyllä tässäkin sarjassa pelataan sitten ylemmässä tai alemmassa jatkosarjassa. Ehkä hieman tasoittaa eroja.

Alueliigan loppukierrokset

HJS, Ilves ja sen jälkeen tasaista. Halikko hyvin vielä mukana. Meillä aika ratkaiseva osa muiden neljän parhaan joukkoon yrittävien selvittämisessä, Kohtaamme Iirot, TuWen, Nicen toisen joukkueen, Halikon.. Kaikille näille olemme pakkovoitto, jos aikovat ELL:ssä pelata syksyllä. Veikataan että neljännellä ja viidennellä joukkueella on sarjan loppuessa 22 pistettä ja keskinäinen peli ratkaisee sijoituksen. Jätetään kuitenkin kertomatta joukkueet.. 21-22 pistettä näyttää näillä näkymin vaadittavan neljän joukkoon. Paljon  muitakin mielenkiintoisia pelejä on kuin meidän pelit. Iirot-TuWe mm. tulossa lähipäivinä. Me yritämme tällä viikolla kiusata vähän HJS:n joukkuetta ja keskitymme ensi viikon Iirot peliin.

Piirisarja  (TD12) avattu

Fc Eurajoki-NiceFutis 0-18

Laskinko oikein? Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Nyt pelattiin omassa ikäluokassa. Eurajoen joukkueen kauden ensimmäinen peli. Todennäköisesti muutamalla tytöllä ihan koko uran ensimmäinen. Tasolohkot? En tiedä, koska joukkuemäärä jäisi liian pieneksi Satakunnassa. Ei viitsi yhtä piirisarjapeliä kovin usen lähteä pelaamaan Turkuunkaan, joten pelaillaan nyt Satakunnassa yhdessä lohkossa kevät ja syksyllä vasta Turun joukkueiden kanssa samassa lohkossa. Toivottavasti ylempi lohko. Eurajoelle toivotamme onnea kauden loppuihin peleihin. Varmasti tulee vielä sopivan tasoisia vastustajia. Me jatkamme Nastaa vastaan ensi viikolla. Peluutetaan Alueliigassa vähemmän peliaikaa saaneita enemmän ja yritetään saada voitto. Periaatteessa neljällä voitolla varmistuisi ylempi jatkosarja.

Alueliigaa takana nyt 5 peliä

YIlves-NiceFutis 1-2

Heikohko peli, josta voitto loppujen lopuksi. Jouduttiin ekalla jaksolla häviölle. Tasoitus jakson loppupuolella. Toisella jaksolla voittomaali. Vieläkään ei ollut käytössä ihan kaikki pelaajat. Pienet vammat ja luokkaretket ym aiheuttavat poissaoloja. Amelia saatiin nyt kuitenkin jo mukaan. Ensimmäinen peli maaliskuun alun jälkeen. Nyt 8 pistettä ja kovia vastustajia vielä edessä. Ensi viikolla HJS kotona.

Fc Rauma-NiceFutis 1-1

Taktiikki piti. Tasapeli. Rauman paras maalintekijä pidettiin irti pallosta. Oma peli vaihtelevaa. Välillä hyviä pätkiä, välillä aika hukassa. Kokoonpano elää koko ajan loukkaantumisten ja muiden tapahtumien vuoksi.

NiceFutis-SalPa 4-3

Lopussa noustiin voittoon. Viime minuuteilla saatiin tasoitusmaali ja ihan lopussa ansaittu voirromaali. Vähän pakkovoiton makua oli. Urheilukeskuksessa ulkona pelattu peli ei tarjonnut hienouksia. No kolme pistettä kuitenkin.

Ilves-NiceFutis 3-2

Lähellä mutta niin kaukana. Hyvää taistelua toisella puoliajalla. Ekalla Ilves vei. Tasoihin päästiin pariin kertaan mutta voittomaalin teki Ilves. Olosuhteet ihan ok, vaikka peli myöhästyikin kentän ollessa vielä lumessa. No päästiin kuitenkin pelaamaan.

Alueliiga avattu.

NiceFutis-TPV 1-1

Vaikeata oli. Ekalla jaksolla hävittiin kaikki kaksinkamppailut. Pelättiin ja väisteltiin. Ei pelätty vastustajaa mutta virheitä. Yleisöä yritettiin kerätä pitkin viikkoa. Tavoite oli 55. Eilisen Naisten Ykkösen pelien katsojamäärät olivat 46, 62, 93, 50, 70, 68. Ohi ei päästy mutta lähellä oltiin. Meillä 87 väkeä. Tyttöjä jännitti.

Toisen jakson alku oli hyvä mutta sitten vähän väsähdettiin. Maalintekopaikat kummallakin vähissä. Molemmille joukkueille piste. Ensi viikolla jatketaan…

 

Ennakko TD13 Alueliiga NiceFutis-TPV 23.4. klo 17.30 Pori UK Keinonurmi

Yleisöennätys haussa! Tavoitteena vähintään 55 katsojaa. Kokoonpanoon nimeämme aina Alueliigan peleihin 11 tyttöä. Jokaiselle tavoitteeksi 5 katsojaa. Ekan pelin tavoitteena näin 55. Tervetuloa katsomaan hienoa tyttöfutista!! ”Varmat” peliä katsomaan tulevat katsojat voivat ennakkoon ilmoittautua Facebook esimerkiksi sivuillemme (NiceFutis 05) tai jollekin tytöistämme.

Ennakkoa.. Joukkueemme lähtee ensimmäiseen Alueliigan kotipeliin hieman ristiriitaisin tuntein. Pieniä loukkaantumisia ym… Omaan mieleen muistuu kausi jolloin valmensin Nicen B-tyttöjä SM-sarjassa. Loukkaantumisia, rock-festivaaleja, päällekkäisiä pelejä, kissan ristiäisiä… No toivottavasti kaikki saadaan jalkeille jossain vaiheessa kautta.

Joukkueen tavoite sarjassa päätetään ensi viikolla tyttöjen kanssa pidettävässä palaverissa. Jos kerran sarjaan lähdetään, niin joku tavoitekin otetaan. Ei sitä koko talvea 4-5 kertaa viikossa ole harjoiteltu sitä varten, että pelaillaan silloin tällöin ympäri Lounais-Suomea ihastellen hienoja kenttiä.

Ekassa pelissä vastassa TPV. Muuttuneet yli-ikäisyyssäännöt ehkä hieman muuttavat kauden pelejä. Vastassa todennäköisesti lähes joka pelissä aina pari kaksi vuotta meidän tyttöjä vanhempaa pelaajaa. TPV:n kokoonpanosta emme tosin tiedä. Luvassa aika tasainen peli. Pitkä peliaika alkaa näkymään pienenä väsymyksenä todennäköisesti molemmilla joukkueilla toisella jaksolla. Koko talvi on pelattu lyhempiä harjoituspelejä. Vaihteleva sää saattaa myös vaikeuttaa peliä. Porin keinonurmella tuulee aina ja jos sää pysyy tämän viikonlopun kaltaisena niin aika kylmää on.

Toivotamme kaikki vielä tervetulleeksi peliin!!

Tampere 9.4.2017 Pirkanmaan Talvisarja

NiceFutis-YIlves 1-0

Järkyttävää, järkyttävää. Sieltä yritetään mennä mistä aita matalin. Jos ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Iso tiputus Pajulahdesta maan pinnalle. Haettiin hyviä harjoituspelelejä Alueliigaan. No vastustajat pelasivat ihan hyvin ja yritystä riitti loppuun saakka. Meiltä heikkoa hidasvauhtista peliä. Odoteltiin koska se maali saadaan ja sen jälkeen pelailua. YIlves tarjosi hyvän vastuksen ja tasapelikin oli lähellä.

NiceFutis-Ilves 2-0

Pieni parannus ekasta aamun pelistä. Vähän nopeampaa peliä. Ilves pääsi muutaman kerran meidän päähän mutta ei saanut maalia.

NiceFutis-TPV 2-0

TPV oli pirteä joukkue, joka yritti loppuun saakka. Todennäköisesti aika nuorella joukkueella liikkeellä kuten ekassa pelissä YIlveskin. Me saimme pari maalia ja oli muutama paikka enemmänkin.

Mitä jäi käteen päivän peleistä? Pientä asennevammaa ehkä? Sama mitä useasti ennenkin.. tytöt pelaavat just sen verran että voitto tulee mutta ei vahingossakaan yhtään enemmän. Talvinen kylmä sää oli hyvä juttu. Sitä on luvassa ensimmäisissä Alueliigan peleissäkin. Me alamme olla valmiita niihin, onko vastustajat : ) Pian se alkaa..

Pajulahti 31.3.-2.4.2017

Voitto kotiin. Lähdimme hakemaan välieräpaikkaa kovassa turnauksessa. Pelaaminen maistui ja maaleja tuli, joten loppuun asti mentiin. Kiitokset Kuusysille hienosta turnauksesta.

NiceFutis-EPS 0-0

Erittäin kovavauhtinen kahden tasaisen joukkueen peli. Oikeastaan odotettiin tätä peliä aika paljon. EPS tiedettiin erittäin hyväksi ryhmäksi. Päästiin heti mittaamaan tasoamme. Pelissä tultiin tasaisen kovaa. Koska joukkueet ovat tasaväkisiä, peli ei lähtenyt käsistä. Jos ero olisi ollut huomattava, toinen joukkue olisi todennäköisesti kitissyt kovista otteista. Maalintekopaikkoja meillä hieman enemmän mutta sisään ei saatu. Uusi pelisysteemi toimi ja prässikin jota on vähän kehitelty aikaisemmasta alkoi pikku hiljaa mennä tytöillemme jakeluun.

NiceFutis-Fc Reipas 2-0

Parin maalin ottelu, joka oli alusta asti meidän hallintaa. Maalinteko silti suht vaikeaa. Paikkoja oli. Onneksi pari saatiin tehtyä. Reippaan pelin rakentelu saatiin toimimattomaksi. Mieleen jäi vastustajan hyvä maalivahti. Hienoja torjuntoja.

NiceFutis-PPJ 4-1

Lähinnä peli kului vieressä pelattua peliä katsoen. Tuleva vastustaja jännitti. Viereisen kentän peli sen suhteen aika ratkaiseva. Oman pelin tuloksella ei suuremmin merkitystä. Pakkovoitto 4-1. Maaleja ei lähdetty suuremmin hakemaan vaan pelailtiin peli pois ja suunnattiin katseet jatkopeleihin. PPJ:llä muutama vaarallinen hyökkäys. Pirteän oloinen joukkue.

NiceFutis-Kuusysi 2-1

Jatkoon! Seurasin itse Kuusysin aikaisemmista peleistä kaksi. Näytti tosi vahvalta joukkueelta ja paljon vuoden aikana peliään parantaneelta. Vuosi sitten kohdattiin Pajulahdessa Kuusysi kahteen kertaan. Nyt panoksena oli taas välieräpaikka. Kahden maalin jälkeen homma näytti varmalta. Kuusysi sai lopussa kuitenkin kavennusmaalin ja viime minuutit sujui pienessä paineessa. Onneksi johto säilyi. Turnauksen tavoite saavutettu.

NiceFutis-Sudet 3-0

Sudet sai vastaan erittäin motivoituneen Nicen. Nyt haettiin finaalipaikkaa ja tytöille halu näyttää omia taitojaan. Pyrimme erittäin nopeaan vauhtiin. Pallo ja pelaajat liikkeelle. Sudet ehkä hieman yllättyi pelinopeudesta. Kolme maalia ja sen jälkeen vauhti pois ja varmistelua. Toimi. Sudet oli hyvä joukkue. Taso ikäluokan kärjessä alkaa olla aika laaja. Yksi joukkue ”listaan” lisää. Sudet tulee varmasti jatkossa pärjäämään tämän tason turnauksissa.

NiceFutis-Fc Honka 0-0 (rl.1-0)

Turnausvoitto. Viime kaudella se suuri finaali ÅlandiaCupissa hävittiin 0-1 JYPK:lle (nykyinen Komeetat). Tämä turnaus oli yksi tämän kauden päätavoitteistamme. Nyt päästiin taas finaaliin silloin kun piti. Tasainen peli, jossa meillä ekalla jaksolla pari paikkaa ratkaista. Muuten tasaista virheiden välttelyä molemmilta. Riskit minimiin. Jokainen pelaaja keskittyi omaan tehtäväänsä. Aika hienosti näin nuoretkin tytöt pystyvät noudattamaan omaa sovittua pelisysteemiä ja pystyvät organisoituun peliin. Honka oli tasaisen hyvä. Heikkoa lenkkiä ei löytynyt. Rankkareihin meni. Niitä potkittiin normaalia pidempään. Lopuksi voitto meille.

Hieno turnaus tytöiltä. Pajulahti oli talvikauden päätavoite. Pirkkahalli tammikuussa hyvä välitavoite. Siellä töpeksittiin itse lohkovoitto. Jäi vähän parannettavaa. Maalintekopaikkoja pystyttiin Tampereella luomaan normaalia vähemmän. Jotain piti muuttaa. Näin tehtiin. Vastustajan pelityylleihin myöskin tutustuttiin etukäteen, jos vain se oli jotenkin mahdollista. Youtube tarjoaa joskus hyviä mahdollisuuksia. Hienoa että joukkueet pelejään sinne tallettavat. Nyt kohti D13 Alueliigaa. Viimeiset harjoituspelit Tampereella ensi sunnuntaina. Vastassa YIlves 04/05, TPV 04/05? ja joku Ilves. TPV mukava nähdä. Ensimmäinen Alueliigan vastustajamme.

Ennakko Pajulahti 31.3.-2.4.2017

NiceFutis lähdössä hyvän harjoitusjakson jälkeen Pajulahteen ehkä yhteen kauden kovatasoisimmista ikäluokan turnauksista. Kuusysi saanut liikkeelle hyvän kattauksen joukkueita. Alkulohkoarvonnassa (Hyvin perusteluin suoritettu) meille tuli samaan lohkoon EPS, Reipas ja PPJ. PPJ lienee ainoa ketä vastaan ei olla pelattu. EPS lohkon kovin vastustaja ja Reipaskin varmasti tarjoaa hyvän vastuksen. Oma peli on hyvässä mallissa. Valmistautuminen on suunnattu D13 Alueliigaan joka alkaa parin viikon päästä. Syksyllä voitimme karsinnan ja saavutimme paikan vuoden vanhemman ikäluokan sarjaan. Nyt sääntöjen muututtua vastassa lienee lähes joka joukkueessa ne sallitut kaksi -03 syntynyttäkin. Kova sarja. Tämä Pajulahti on hyvää valmistautumista siihen. Tulevan viikonlopun tuloksia emme lähde veikkailemaan. Nautitaan hyvistä vastustajista ja hyvistä peleistä.

Harjoituspeli NiceFutis-KarhuFutis 05 pojat 3-2

Voitto kylmissä olosuhteissa ulkona pelatusta pelistä. Tappiolla oltiin mutta voittoon noustiin.

Tampere Pirkanmaan talvisarja Tammikuu 2017

NiceFutis-YIlves04/05 4-0

Muistaakseni 4-0. Koko peli meidän hallintaa. Useita maalintekopaikkoja. Lyhyt peliaika 25min. Hyvä peli. Uusi pelisysteemi toimi.

NiceFutis-Ilves 05 4-0

Muistaakseni 4-0. Ehkä hieman tasaisempi peli kuin YIlves peli.

NiceFutis-HJS 0-1

Tappio päivän kolmannesta pelistä. Hukattiin maalintekopaikkoja. HJS:n maalivahti hyvä. Mukava päivä.

Pirkkahalliturnaus 14.-15.1.2017

NiceFutis-TuPs/JäPs YJ2 3-0

Turnaus käyntiin suht varmasti. Pieni peliaika kuitenkin ongelma. No avausmaali saatiin aika nopeasti joka helpotti. Vastustajan paikat pelissä ihan minimissä. Hyvä aloitus.

NiceFutis-NJS 3-0

Toinen alkulohkopeli ensimmäisen kopio. Peli koko ajan hallussa. Vastustajalla paikat vähissä. Itse tehtiin kolme. Vähän pelailuksi meni.

NiceFutis-HJK City 1-2

Oho, lähti käsistä. Tasapelillä tai voitolla oltaisiin oltu lohkoykkösiä. Pelin alku meidän hallintaa mutta maalintekopaikkoja ei käytetty. Puolessa välissä peliä HJK teki johtomaalin. Tappiolla ollaan oltu harvoin joten pieni paniikki iski. Peliaikakin lyhyt. Sitten HJK teki 0-2 ja meillä iski vähän suurempi paniikki ja peli lähtikin käsistä, myönnettäköön sekä pelaajilta että toimihenkilöiltä. Kauhea vauhti saatiin päälle mutta säheltämiseksi meni. Lopussa kavennettiin 1-2 numeroihin ja ihan viime minuuteilla pari tosi hyvää paikkaa. Paremmalla tuurilla sisään. Lopputulos 1-2. HJK City oli hyvä joukkue. Tekniikka pelaajilla ehkä meitä vähän parempi. Hyvin pysyi kovassa vauhdissa. Itse me tämä peli hävittiin. Sijoista 5-8 jatketaan. TuPS/JäPS Yj1 ja Komeetat mm. pelaavat samoista sijoista joten osoitus tason laajemisesta tässä ikäluokassa, samat ryhmät ei aina kärjessä. HJK:n tilanne hyvä. Kolme ryhmää neljän joukossa. EPS omalla tasollaan neljän joukossa. Meidän tarvii ehkä pohtia vähän muutoksia omaan peliin? Periaatteessa nyt kuitenkin pelattiin tosi lyhyellä peliajalla, joten ihan suuria johtopäätöksiä/muutoksia ei kannata tehdä.

NiceFutis-Komeetat 0-3

Aika selvä peli. Molemmista joukkueista huomasi ettei pelattu kärkisijoista. Meillä iso ryhmäpelaajia mukana pelissä ja Komeetoilla taas ongelmia loukkaantumisten kanssa jos oikein ymmärsin. Komeetat alussa 0-1 johtoon. Sitten mentiin meidän hallinassa kymmenkunta minuuttia. Paikkoja ei käytetty. Loppupuolella Komeetat teki kaksi lisää. Heille ansaittu voitto.

NiceFutis-ÅIFK 0-0 (rankkareilla voitto) Sijoitus 7.

Viimeinen peli ilman suurempia panoksia. Tasaista oli. Ei maaleja. Rankkareihin mentiin. Niistä voitto. Sijoitus 7. Peli ei tarjonnut mitään suurempiä ihmeellisyyksiä tai aiheuttanut suurempia riemunkiljahduksia. Ehkä maalintekopaikkoja ÅIFK:lla enemmän. Meillä tasainen peluutus ja kaikille kokemusta.

Yhteenveto turnauksesta: Helppoja maaleja ei enää tule. Maalivahtien taso hyvä ja puolustuskin toimii monella joukkueella. Taso laajentunut. Hyviä joukkueita useita. Mielenkiintoista myös nähdä ettei kaikki pelannut kahdella pakilla, neljällä keskikentällä ja yhdellä kärjellä vaan erilaisia muitakin variaatioita oli käytössä. Turnauksessa peliaika hieman liian lyhyt. Samoin taukokin olisi peleissä aina ollut paikallaan. Olisi hiukan saanut pelin aikana hommaa kasaan. Turnauksen taso tässä ikäluokassa tosi hyvä. Hienosti Ilves onnistunut keräämään tasokkaan kattauksen. Järjestelyt muutenkin toimivat hienosti kuten ennenkin.

Mites kausi sitten jatkuu? Ilveksen järjestämään ”Talviliigaan” saatu kutsu. Ensi viikonloppuna nopealla aikataululla kolme peliä. Vastassa Ilves, YIlves ja HJS. Ihan varma en ole oliko kyseessä -04 vai -05 ryhmät. Pääasia että saadaan pelejä… Vähän pienemmällä ryhmällä lähdetään liikenteeseen tähän tapahtumaan ja seuraavaan kevään tapahtumaan hieman taas eri pelaajilla. Yritetään saada kaikille peliaikaa. Lisäksi haussa harjoituspelivastustajia. Maaliskuun lopussa myös tulossa Pajulahden kutsuturnaus. Näin päästään kohti kevään Alueliigaa ja piirisarjaa. Kutsuja eri turnauksiin on tullut myös kiitettävästi. MastoCup kuuluu ohjelmaamme. Kesäksi haussa vielä toinenkin turnaus. Vaasa? Ehkä..

Alueliigakarsinta PalloIirot D13-NiceFutis D12 3-3

Panokseton karsintapeli. Meillä varmistettuna lohkovoitto ja suora paikka kevään Alueliigaan. Pelin alussa nopeasti 0-3 johtoon. Jakson loppupuolella Iirot kavensi 1-3 lukemiin. Toisella jaksolla loppupuolella Iirot tekikin sitten kaksi maalia. Lopputulos 3-3. Mitä opittiin? Selvän johtoaseman hankittuamme lopetimme pelaamisen. Maalintekopaikkoja tuhlailtiin, kun sillä nyt ei ollut niin väliä. Olihan johto selvä. Toisella jaksolla Iirojen päästessä peliin paremmin mukaan ei meillä riittänyt enää puhtia tason nostamiseen. Pelailuksi meni. Oikea lopputulos. Iirot ei ehkä ihan parhaalla kokoonpanolla liikkeellä. Meillä suht tasapuolista peluutusta. Oppia saatiin ettei pelkkä pelailu riitä. Pääasia kuitenkin, että keväällä kiusataan taas vanhempia D13 Alueliigassa.

Lännen/Tampereen piirien Alueliigakarsinnat. Alueliigapaikka varmistunut jo ennen viimeistä peliä.

Lännen/Tampereen piirien 2017 Alueliigaan D13 sarjaan ilmoittautui lähes ennätysmäärä joukkueita. Tampereen piirien joukkueet täyttivät oman kiintiönsä, joten heidän ei tarvitse karsia. Lännen piirissä kymmenen ilmoittautunutta jaettin kahteen viiden joukkueen lohkoon ja molemmista lohkoista paikka kolmelle parhaalle ja neljännet karsivat keskenään viimeisestä paikasta. Joukkueemme otti tavoitteeksi suoran paikan Alueliigaan.

NiceFutis D13-NiceFutis D12 1-3

Seuran omien joukkueiden keskinäinen peli. Voitto meille numeroin 1-3. Karsintasarja hyvin käyntiin voitolla vanhemmista tytöistä. Tästä hyvä lähteä jatkamaan. Pelissä näkyi syksyn hyvä harjoittelu ja muutokset harjoitusohjelmassamme.

NiceFutis D12-EuPa 2-1

Ekalle jaksolla harmittava maali vastustajalle. Toisella jaksolla tasoihin ja ohi. Oikea joukkue voitti. Tuhlasimme useita maalintekopaikkoja. Aika loppuun jäi silti tasoitus- ja voittomaali. Nyt karsintasarjassa 6 pistettä ja ainakin varma paikka lisäkarsintaan. Joukkueen pelistä näkyy hyvä yhteishenki, taistelutahto ja kunto. Vielä viime kesänä toiset jaksot olivat meillä heikompia.

Fc Rauma-NiceFutis D12 2-5

Varmistettiin Alueliigapaikka voitolla. Kolme peliä, kolme voittoa, yksi peli jäljellä Iiroja vastaan. Siinä ei meillä panosta. Fc Rauma oli yllättävän hyvä. Vei meitä ekalla jaksolla miten tykkäsi. Pelasi agressiivisesti. Voitti kaksinkamppailut. Liikkui paremmin. Meni jo 2-0 johtoonkin. Me saimme ekan jakson lopulla kavennuksen. Toisella jaksolla raumalaisilta yksinkertaisesti loppui puhti, meidän lisätessä vauhtia. Lopputulos 2-5 vierasvoitto meille. Selvä voitto mutta eka jakso tosi vaikea. Valmistautumista peliin muutettava jatkossa, emme olleet ihan valmiina. Liiaksi luotetaan siihen, että ne maalit tulevat ilman työtä ilmaiseksi. Peli sujuu paremmin vasta, kun on ihan pakko tasoa nostaa : ) Nyt Alueliigapaikka varma. Koko joukkueen saavutus. Maalejakin tehnyt ainakin 6 eri tyttöä, joten hienosti jakautunut kaikille. Puolustus kunnossa ja pelisysteemi toimii, vaikea on tehdä meille maali. Maalivahtipeli toimii myös totuttuun tapaan…

Nyt vaan lisäharjoittelua joulutauon jälkeen.

NiceFutis D12 toivottaa kaikille HYVÄÄ JOULUA!

Valtakunnalliset Taitokisat Kuopio

Valtakunnalliset kilpailut takana. Hienot olosuhteet ja hyvätasoiset kilpailut. Lähietäisyydeltä tuli seurattua mm. TE11 sarjan SE:n syntyminen syötössä. Näytti helpolta, kun osaa. Tekijänä oli Oulun tyttö Jutta Angeria. Wilman sijoitus oli 5. ja Emmin 16. Hyvät sijoitukset kovatasoisessa kilpailussa. Molemmilla 2-3 lajia tosi hyvin ja parissa parannettavaa. Jos kärkeen aikoo näissä kisoissa on lähes jokaisessa lajissa otettava pientä riskiä. Varmat Ok suoritukset ei riitä. Paineita on myös hieman kestettävä. Angeria esim. teki syötön SE:n toisella yrityksellä epäonnistuttuaan ekalla. Lisäksi aivan varmasti tiesi kamppailevansa voitosta. Syöttö oli vielä viimeinen hänen lajinsa. Kilpailun voiton jakoi hänen kanssaan Ylöjärven Jenni Järventaus. Onnittelut molemmille. Mitä itse tuli opittua? Ponnauttelussa ensi vuonna 4-4-4 kolmeen kertaan, nyt näki pari vaihtoehtoista tapaa/tyyliä suorituksen tekemiselle. Samoin muutamassa muussakin lajissa oli kilpailijat kehitelleet vaihtoehtoisia tapoja suorituksiin.

Piirin Taitokisat

Kovat oli kilpailut. Pientä epäonneakin muutamassa lajissa tytöillämme. Kaksi kultamerkkiä, iso kasa hopeamerkkejä ja yksi pronssi. Kilpailussa sijat 1-6 ja 8-10. Valtakunnallisiin selviytyi kaksi tyttöä.

Piirin Taitokisojen ennakko..

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Satakunnan piirin Taitokilpailut. Satakunnan kisat ovat tänä vuonna useita muiden piirien kisoja aikaisemmin. Seurojen omia kisoja on jo pidetty, joten hiukan tiedetään mitä on odotettavissa. Vuosi sitten E10 ikäluokassa kultamerkkejä suoritettiin joka puolella paljon. SM-kisoissa oli E10 ikäluokassa ruuhkaa. Tänä vuonna E11 ikäluokassa rajat ovat huomattavasti kovemmat. Kultamerkki vaatiin onnistumista jokaisessa lajissa. Veikkaan ettei SM-kisoissa E11 ikäluokassa ole useita kymmeniä kilpailijoita. Tähän mennessä mm. HPS, LPS, Fc Kontu, Valtti, HJS, TUNL, Ilves, ONS, YIlves…ovat kilpailleet omat kilpailunsa. Samoin myös me NiceFutiksessa. Viime kaudella keskityimme kilpailuihin systemaattisesti, nyt harjoitteleminen on ollut vapaampaa. Omissa kisoissa kaksi kultamerkkiä ja useita hopeamerkkejä. Moni aika lähellä kultamerkkiä. Tulevissa piirin kisoissa varmasti päästään monen tytön kohdalla lähelle kultamerkkiä mutta yhteensä rajan rikkojat jää aika vähiin. 100 sekunttia on kova raja. Otetaan tavoitteeksi yksi kulta ja kilpailussa sijat 1-8. Saa nähdä tuleeko Satakunnasta yhtään muuta tyttöä tähän sarjaan. Viime vuonna oli muutama. Toivottavasti jotain kilpailua saadaan aikaan.

D12 DelffariCup kilpa 1.-2.10. Sijoitus 6.

NiceF-MPS 1-1

NiceF-EBK delffiinit 0-3

NiceF-Fc Honka 1-6

NiceF-EBK/VJS YJ 3-2

NiceF-EBK 0-5

Mukava kauden päätösturnaus vuoden vanhemmissa. Hyviä ikäluokan kärkiryhmiä vastassa. Taisteltiin minkä pystyttiin. Parissa pelissä vähän huonia tuuriakin silti pelitapahtumiin nähden ihan oikeat tulokset. Fc Honka vei meitä ihan satanolla. Hienoa peliä heidän tytöiltään. Pelikäsityksessä selkeä ero. MPS:n kanssa saatiin taisteltua tasapeli. EBK vei kahteen kertaan meitä. Ero pienempi mitä Honkaan. EBK:n ja VJS:n YJ voitettiin 3-2. Johdettiin jo 3-0 mutta mitä pidemmälle peli meni, sitä enemmän vastustaja hallitsi. Muutama minuutti enemmän niin tuloksena olisi ollut tasapeli tai vastustajan voitto. Meillä vaan puhti loppui. Liikkeellä oltiin suht pienellä ryhmällä mikä näkyi peleissä aina toisella jaksolla. Samoin se vuoden ikäerokin rupesi näkymään samalla tavalla. Kaikesta huolimatta hyvä turnaus. Järjestelyt toimivat hienosti.

Kauden 2015-2016 Yhteenveto

Hyvä kausi takana. Parit harkat ja Espoon (-04) DelffariCup vielä edessä. Kausi päätetään toisen kerran peräkkäin EBK:n kovatasoiseen turnaukseen. Kauden aikana pelattiin useita turnauksia, sarjapelejä ja harjoituspelejä. Väliin mahtui talvella yksi salibandy-pelikin. Vuosi sitten tavoitteeksi otettiin pysyä ikäluokan kärkiryhmässä. Se on vaatinut kovasti ponnisteluja mutta mukana yhä ollaan. Omassa ikäluokassa (T05) kauden aikana tuli pelattua 51 ottelua, joista 37 päättyi voittoomme. Tasapelejä pelasimme 11 ja tappioita kolme. Nämä kolme varsinaisella peliajalla tullutta tappiota olivat ÅlandiaCupin finaali JYPK:iä vastaan, Pajulahden pronssipelin tappio TUPSJÄPS YJ1:lle ja MsastoCupin alkulohkotappio samaiselle ryhmälle. Rankkareilla hävisimme yhden pelin (tässä laskettu varsinaisen peliajan mukaan tasapeliksi) PU62:lle. Turnausvoitot tulivat Tampereelta (Välipäiväturnaus), Hämeenlinnasta (TalviPumpuli), Seinäjoelta (SyysSemi) sekä Raumalta (SyysTurnaus). Hopeasijta tulivat ÅlandiaCupista, omasta NiceDay-turnauksesta ja Ilveksen Pirkkahalliturnauksesta, pronssi MastoCupista. Vaikka kausi sujuikin hyvin niin parannettavaakin jäi. Kaikissa peleissä ei pelattu ihan satalasissa ja pelintaso vaihteli kauden aikana ehkä liiaksikin. Hienoa oli että tärkeimmillä hetkillä se oli kuitenkin kunnossa. Virheenä voidaan pitää D-tyttöjen Alueliigaan lähtöä keväällä. Hyviä pelejä saatiin mitä haettiinkin mutta toistuvat tappiot painoivat mieltä vähän liian alas keväällä. D-tyttöjen piirisarja oli pakollinen valinta, koska oman ikäisten Leikkimaailma ei paljoakaan haasteita olisi tarjonnut. Harmiksi vain Satakunnan D-tyttöjen piirisarjassa yli-ikäisten määrä on suht suuri, joten n. 3 vuoden ikäero oli monesti liian suuri. Yksi asia mikä on harmittanut on pienet ja isommat vammat mitkä ovat kiusanneet tyttöjämme. Vähän huonoa onneakin jossain tapauksissa. Määrällisesti harjoittelemme todennäköisesti muita maan kärkiryhmiä vähemmän, joten en usko liian harjoittelun olevan muutamien vammojen takana. Ehkä jossain vaiheessa harjoittelu on ollut liian yksipuolista, joten tulevalla kaudella sitä yritetään monipuolistaa. Tekonurmella (Karhuhalli) olemme harjoitelleet vain talvikaudella, joten sekin kuormitus ei ole ollut koko kauden kestävää. Nyt tulevan talvikauden harjoittelu on tarkan suunnittelun alla. Tekniikkaan panostimme varsinkin loppusyksyllä ja talvikauden alussa paljon. Nyt kesällä jäi vähän vähemmälle ja se alkoi näkyä. Pelikäsitys olisi riittänyt mutta tekniikka ei mahdollistanut haluttua peliä. Talvella tullaan palaamaan taas perusasioihin aivan varmasti. Pieni pelaajapulakin on. Leveyttä pitäisi saada lisää. Nyt menty suht pienellä pelaajamäärällä. Loppusyksyllä onneksi on muutama uusikin tyttö harjoituksissa käynyt. Kaikki mahdollinen yhteistyö lähialueen seurojen kanssa on koko ajan suunnittelun alla. Kokemäen kanssa oli jo hiukan alkua ja nyt on tarkoituksena jutella muidenkin seurojen kanssa. Mitä se sitten tuo tullessaan, vaikea vielä sanoa. Viikon päästävielä Espooseen ja sitten tauolle. Tauon aikana taitokisojen harjoittelua ja omat sekä piirin kisat. Viime kauden tapaan nyt ei olla panostettu. Rajatkin on aika lailla kovemmat ja niiden rikkominen (Kulta) vaatisi vähän tarkempaa ja suunniteltua harjoittelemista. Nyt ollaan muuten vaan menty ratoja läpi ja vähän kelloteltu, jotta tiedetään missä mennään. Tavoitellaan omista kisoista 1-2 kultamerkkiä, 3-5 hopeamerkkiä ja 3-5 pronssimerkkiä.

12.9.2016 DT-piirisarja NiceF-LLuja 05 8-1

Kauden viimeinen sarjapeli. LLuja lähtenyt rohkeasti tähän sarjaan yhtä nuorella joukkueella kuin me. Hieno juttu.

LLuja kohdattiin jo pari päivää sitten Raumalla. Nyt heti perään sarjapeli. Eka jakso meidän hallintaa. Suht nopea avausmaali. Jakson loppua kohden mentäessä peli-into alkoi laskea. Tauolle 6-0 lukemissa. Toinen jakso tosi heikko. Tauolla puheltiin, että jos velttoilu jatkuu niin LLuja saa maalin aikaiseksi. Näin kävi. Lopputulos kuitenkin 8-1.

Poissaolijoita pelistä oli paljon. Pieniä kolhuja ja niistä toipumista.

Mitä jäi sarjasta käteen? Hyvää oli kovat pelit meitä parempia vastaan. Huonoa oli yli-ikäiset pelaajat. Niitä D-tyttöjen sarjassa Satakunnassa riittää. Meidän ollessa muutenkin pari vuotta nuorempia niin siihen vielä vuosi lisää teki ikäeron vähän liian suureksi. Monet joukkueet yksinkertaisesti juoksivat läpi meidän roikkuessa perässä. Ei vaan voinut kokoeron vuoksi mitään. Miksi näitä sitten pelattiin? Pakko saada kovempia vastuksia. E11 leikkimaailma ei olisi niitä tarjonnut.

10.9. Fc Rauman Syysturnaus ETytöt (Turnausvoitto)

NiceFutis-TUNL valk 1-0

Pelin kesto lyhyt 25 min. Yhteen päähän pelattiin koko peli. TUNL ei meidän päähän päässyt. Lukemattomia maalintekopaikkoja. TUNL puolusti hienosti. Lopulta maali meille. Rutiini ratkaisi. Jossakin vaiheessa se maali tulee, kun koko ajan painaa päälle-

NiceFutis-Fc Rauma 2-1

Meidän hallintaa. Pari hienoa maalia. Emmin väliin juoksu (eka maali) ja Oona K:n heittäytymispusku (toinen maali). Lopussa Fc Rauma kavensi. Voitto kuitenin meille. Ihan kohtalainen peli. Rauma hiukan yllätti fyysisyydellä vaikka ollaanhan siihen jo muissa peleissä kesällä totuttu.

NiceFutis-MuSa 11-0

Ei kaipaa raporttia. Maali, maali, maali…

NiceFutis-LLuja 1-0

Taas nihkeää. Maalinteko-ongelmia. Jossain välissä maali ja sen jälkeen pelailua. LLujalla yksi hyvä hyökkäys pelissä. Meidän maali Oona h:n hallittu viimeistely.

NiceFutis-TUNL valk Finaali 2-0

Autossa kotimatkalla, joten ei raporttia.Veikkaisin maalinteko-ongelmia : ) Turnausvoitto. Toinen peräkkäinen. Kauden viimeinen turnaus omassa E11 ikäluokassa. Useita turnauksia kauden aikana. Kertaakaan ei ulkopuolella välierien. Turnausvoitot Tampereelta, Hämeenlinnasta, Seinäjoelta, Raumalta. Finaalitappio ÅlandiaCupista. Kakkossija Tampereelta, kolmossija Lahdesta ja nelossija Pajulahdesta. Hyvä kausi. Mukana ollaan.

8.9.2016 NiceFutis-KarhuFutis -05 pojat 2-3

Harjoituspeli välillä. Pojat johtoon heti alussa. Meille iski pieni uskon puute. Eihän me näille pärjätä. No pikku hiljaa paremmin mukaan peliin. Eka jakson jälkeen tilanne 0-2. Toinen jakso taas parempi kuten Raumallakin. Tehtiin pari maalia ja pästettiin yksi. Lopputulos 2-3. Mitä hyvää? Uusi pelaaja Hanna iski maalin heti ja Katrin pelasi maalissa hienosti.

6.9.2016 DT Piirisarja Fc Rauma-NiceFutis 3-0

Tosi heikko eka jakso. Vastatuulessa ei saatu palloa liikkeelle mihinkään. Raumalaiset juoksivat läpi kolme maalia. Toinen jakso tosi hyvä. Kovemmat syötöt, rohkeus pelata, rohkeus haastaa. Maaliton jakso. Valmistautuminen peliin hiukan heikko, koska lähes koko joukkue seisoi autojonossa vähän ennen Raumaa. Otettiin jo yhteyttä kotijoukkueeseen pelin siirtämisestä eteenpäin. Muutamalla minuutilla jouduttiin siirtämään.

SyysSemi Sarja E11 (Turnausvoitto)

NiceFutis-KPV 06 4-0

Hyvä tasoinen -06 joukkue. Ei ihan kuitenkaan ikäluokan kärkeä. Taistelivat hienosti. Rutiinilla, pienellä kokoerolla 4-0 voitto. KPV tytöillä hyvä tulevaisuus edessä.

NiceFutis-IK 2-0

Meidän peli hyvin heikkoa. Rutiinilla taas pari maalia. Vastustajan tilanteet vähissä. Keväällä 2015 IK oli Porissa meidän turnauksessa. Ovat menneet paljon eteenpäin.

NiceFutis-SeMi 2-0

Piti lähteä niin positiivisella ilmeellä pelaamaan. Eka jaksolla tyttöjä ei taas vaan kiinnostanut. Odotettiin että vastustaja lahjoittaa meille maalit. SeMi oi aktiivinen. Kaksi hyvää maalintekopaikkaa. Pinellä tuurillakin tauolla 0-0 tilanteessa. Aino maalissa pelasti. Tauolla ei korotettu ääntä mutta aika syvällisiä puhuttiin. Pakko se vaan on jostain kaivaa. No toinen jakso parempi. Kolmas voitto tänään. Ei päästettyjä… Huomenna jatketaan…

NiceFutis-KPV 06 3-0

Pienemmistä numeroista huolimatta eilistä selvempi peli. Kokkolan tytöillä ei hyökkäyksiä. Hienosti jaksoivat silti loppuun asti pelata.

NiceFutis-IK 1-0

Ik puolusti. Me hyökättiin ja tuhlailtiin paikkoja. Vaikeaksi meni. Lopussa yksi maali. Turnausvoitto varmistettu ennen viimeistä peliä. Yhtään ei olla päästetty. Hups nyt kaikki kääntyykin sitten väärin perin viimeiseen peliin. Uudet pelipaikat. Sekoitetaan vähän systeemejä ja nautitaan turnausvoitosta.

NiceFutis-SeMi 7-2

Helpohko peli. Liikaa yrittämättä voittoon. Vähän vuoroperään tehtiin maaleja. SeMi yritti innokkaasti ja pelasi pelin loppuun asti. Siitä kehut vastustajalle. Ero oli kuitenkin aika selvä. Pari huutoa katsomosta meidän kovista otteista. EI, ero oli vaan yksinkertaisesti jokaisella osa-alueella niin iso, että näytti meidän kovilta otteilta. Palloihin tultiin vaan lujempaa ja liike oli parempaa. Aina ei kaikki ehtinyt pois alta. Fysiikassa selvä ero.

Turnausvoitto. Se mitä lähdettiin hakemaan, se saatiin. Tämä taisi jäädä ainoaksi ja viimeiseksi SyysSemiksi meille. Hienosti järjestetty turnaus mutta joukkuemäärä sarjassamme liian pieni. Haastetason joukkueille hyvä turnaus. Järjestelyistä näkyi usean vuoden kokemus. Me suuntaamme katseemme uusiin haasteisiin.

25.8.2016 Poikien 2005 leikkimaailmaa NiceF-MInto, NiceF-Fc Eurajoki

Ekasta voitto, toisesta voitto. MInto peli oli tasainen. Taas hiukan halutonta ja sekavaa peliä. Toisessa pelissä yhtäkkiä homma rupesi toimimaan. Taistelua, haastamista, voiton haluamista. Hieno peli tytöiltä. Miten tämä sitten saataisiin toistumaan joka pelissä. Mietitään. Hieno ilta Merikarvialla. Nurmi vähän liian pitkä. Kuukausi jäljellä kautta ja uuden suunnittelu pitkällä tai oikeastaan jo tehty.

24.8. DT-piirisarja NiceF 03/04-NiceF 4-0

Jalkapallopelin voittamiseen tarvitaan joskus tahtoa, voittoa pitää haluta. Se vaatii työntekoa, ilmaiseksi harvoin saa voittoja. Joskus se vähän sattuukin, kun pallon saadakseen pitää ottaa vastaan vähän iskuja ja pallosta pitää taistella. Peliin pitää myös valmistautua. Ei voi tulla vain paikalle. Lämmittely pitää tehdä kunnolla. Valmentajienkin ohjeita pitäisi hiukan kuunnella. Se mitä 11-vuotias tyttö pystyy ottamaan vastaan ja koska homma menee liian vakavaksi? Nämä kysymykset koskevat taas meitä valmentajia. Kaikki me muodostamme yhdessä joukkueen ja jatkossa jokaisen meistä pitää hoitaa hommansa kunnolla.

Pitkä alkupuhe. Tänään peli oli hävitty jo ennen peliä. Ollaan annettu tytöille vapauksia lämmittelyssä. Omatoimisen osuutta lisätty. Musiikkia kuunneltu. Tänään osa puoli väkisin juoksi muutaman askeleen. Pari-kolme ei oikeastaan tehnyt yhtään mitään. Se näkyi pelin alussa, kun vastustajalle tarjottiin ilmaiseksi eka maali. Jo pukukopissa ennen peliä oli vähän levotonta. Osaa ei ohjeet kiinnostaneet. Se näkyi heti pelissä. Kaksinkamppailut hävittiin ekalla jaksolla sata nolla, oikeastaan ei edes yritetty voittaa. Syöttöpelikin oli heikkoa. Tauolla pidettiin vähän normaalia suurempi palaveri. Hiukan päästiin mukaan peliin. Hyviä maalintekopaikkoja oli toisella jaksolla neljä. Hukattiin. Vastustaja teki samanlaisista paikoista varmasti kaksi. Lopputulos 0-4. Tappio. Ei selittelyjä.

Mikä tässä mättää? Nyt näyttää että TUPS/JÄPS YJ omassa ikäluokassa ja tämä seuran oma NiceF 03/04 pelottaa sen verran, että lähdetään täysin tahdottomana häviämään peli. Esimerkiksi äänen käyttö pelissä on ihan nolla. Pelkästään sivurajaheitotkin heitetään aina vastustajalle.

No positiivisesti yritetään huomenna lähteä voittamaan poikia. Nyt on mieli aika maassa mutta huomenna päivä uusi. Omaa toimintaa pitää kriittisesti arvioida vähän aikaa. Missä voisin myös itse toimia paremmin? Nyt vielä muutama peli tätä kautta. Pienet palaverit muiden toimihenkilöiden kanssa ja perään tyttöjen kanssa. Jos oman ikäluokan kärjessä aiotaan pysyä niin hommaa pitää kehittää. Sata ideaa ja asiaa nyt mielessä… Annetaan hautua…

SyysSemi ennakko

Pari D-tyttöjen piirisarjapeliä ja yksi poikien leikkimaailman tapahtuma vielä ennen tulevaa SyysSemiä. Pari viime vuotta ollaan osallistuttu perinteiseen Ilveksen syysturnaukseen (FUN tai millä nimellä se on pelattu). Molemmilla kerroilla voitto. Joukkuekattaus ollut aika hyvä aina Tampereella. Nyt päätettiin koittaa sitten SyysSemiä. Ottaa koko ryhmä mukaan. Samalla ajateltiin tai toivottiin, että vastaan tulisi uusia joukkueita. Nyt pieni pettymys. Seinäjoelle ilmoittautui meidän lisäksi vain kolme joukkuetta -05 ikäluokkaan. SeMi, Ik ja KPV 06. Pelataan kaksinkertainen sarja. Pelejä tulee ihan hyvin kuusi. Siitä huolimatta isompi joukkuemäärä olisi ollut parempi. Mennään nyt kun kerran on ilmoittauduttu. Mitä sitten haetaan? Onnistumisia koko ryhmälle. Pelisysteemin kehittymistä. Lukuisia maaleja. Yritetään pelata ilman takaiskuja. Puolustus kuntoon. Tavoitellaan turnausvoittoa. Katsotaan miten käy.

22.8.2016 NiceF-Tove 06 pojat

Selvä voitto. Vastustajalla ei paljon maalintekotilanteita. Meillä muutama enemmän ja pari maalia. Voitosta huolimatta heikko peli monessakin suhteessa. Vaikea sitä on tähän kuvailla mutta jotenkin se peli ei näytä siltä miltä sen kuuluisi näyttää. Väärät ratkaisut toistuvat koko ajan. Peli ajautuu väärille ”alueille”, palloa pelataan useasti väärään paikkaan. Pelaajien liike suuntautuu vääriin suuntiin. Tähän päälle heikot syötöt. Nyt ehkä kuvasin vähän liian negatiivisesti mutta jotenkin se homma ei toimi kuten kuuluisi. Ei näytä sellaiselta mitä haetaan. Uudet keinot käyttöön. Nyt katsomaan jotakin vuoden kaks vanhempien poikien peliä, miten 8vs8 peliä voidaan pelata. Jos se hiukan avaisi silmiä. Oman pelin videointikaan ei olisi hullumpi idea. Jos kokeiltas sitä tulevassa SyysSemissä.

18.8.2016 DT-Piirisarja NiceF-PalloIirot 2-2

Vielä ei kunto ja liike ihan riitä tässä sarjassa koko pelin jaksamiseen. Peliaika on 2 x 35. Kauden aikana monesti eka jakso on ollut hyvä ja toisen jakson puolivälin kohdilla on loppunut liike. Vastustaja tullut sen jälkeen joko tasoihin, tehnyt voittomaaalin tai lisännyt johtoaan. Samoin nyt toisen jakson loppupuolella Iirot tasoitti pelin. Peli meiltä ihan kohtalainen. Raumalaiset eivät ihan parhaalla ryhmällä olleet liikkeellä. Laskivat hoitavansa pelin pikkutyttöjä vastaan ilman parhaita pelaajiaan. Hyvin taisteltiin tasapeli. Parhaalla ryhmällään Iirot olisivat hoitaneet pisteet Raumalle. Nyt saatiin tasainen peli. Molemmat joukkueet todennäköisesti ihan tyytyväisiä. Nasta, Luja ja Iirot taistelevat piirisarjan voitosta. Liitytään ilman yli-ikäisiä pelaavan Iirojen kannattajiin. Pelejä on vielä jäljellä paljon ja kyseiset joukkueet kohtaavat vielä toisensa, joten jännitettävää riittää. Taistellaan me sitten muista sijoista.

16.8.2016 Poikien 2005 Leikkimaailmaa NiceF-Nasta, NiceF-HaPo

Pelit jatkuivat. Ekasta voitto ja toisesta häviö. Varsinkin jälkimmäinen peli oli tappiosta huolimatta hyvä. Pystyttiin luomaan useita maalintekotilanteita. Ehkä vähän huonia onneakin viimestelyissä. On ollut hyvä ratkaisu pelata näitä leikkimaailman pelejä saman ikäisiä poikia vastaan. Tänään joukossa oli yli-ikäisyysluvilla muutama vanhempikin. Pystymme tarjoamaan hyvän vastuksen kaikille ja pelit ovat tasaisia. Satakunnassa saman ikäisiä tyttöjä vastaan emme saa vastaavia pelejä. Pojat ei tässä vaiheessa ole vielä kovin paljon kooltaan isompiakaan, joten senkin puolesta pärjäämme hyvin.

12.8.2016 DT-Piirisarja LLuja-NiceF 2-0

Raskaan viikon viimeinen peli. Just saatiin ryhmä kasaan. Vähän alkaa kyllästyttää tämä sarja. Kokoero suunnaton. Hyvin taisteltiin, omaa peliä tosin ei saatu oikein kulkemaan missään vaiheessa. LLuja ansaitusti pari maalia parempi mutta pelikäsityksessä ym jäljessä aika paljon. Käytännössä pisimmät/isoimmat/vahvimmat rynnivät maalit. No loukkaantumisia ei tullut, joten jatketaan…

9.8. Poikien 2005 Leikkimaailmaa NiceF-Koitto, NiceF-Ulvila

Neljäs päivä peräkkäin pelejä… Nyt vuorossa leikkimaailmaa saman ikäisten poikien kanssa. Mukavia pelejä nämäkin. Pojat rupeavat lämpiämään heti, kun huomaavat tyttöjen haastavan kunnolla. Kokoerokaan ei ole vielä kovin iso. Pelit saatiin pelattua. Koitolle hävittiin ja Ulvila voitettiin. Pientä pelaajapulaa loukkaantumisten ym. vuoksi.

8.8.2016 DT PS NiceF-EuPa 1-3

Viikonloppuna 7 peliä ja heti jatkettiin.. Kotipeli D-tyttöjen piirisarjassa EuPaa vastaan. Satakunnan DT-piirisarja vilisee luvallisia ja luvattomia yli-ikäisiä. Ei sen väliä pääasia, että saavat joukkueet kasaan. EuPa on kuitenkin mukava vastus tässä sarjassa. Lähes kokonaisuudessaan -04 tytöistä koostuva ryhmä, joka yrittää pelata. Tasainen peli, jossa kuitenkin EuPan hiukan laajempi materiaali ratkaisi. Maalikin saatiin aikaiseksi ja yksi rankkari onnistuttiin tuhlata. Pientä painetta saatiin aikaan kavennusmaalin 1-2 tehtyämme. Pelistä puuttui aika lailla vauhti, joten senkin puolesta raskaan viikonlopun jälkeen mukava peli tappiposta huolimatta.

Väliin vähän tilastoja..

Joukkueemme ensimmäinen virallinen turnaus omassa ikäluokassa, jossa olimme mukana pelattiin 25.8.2013 Kaarinassa. Tätä ennen tyttömme olivat pelanneet Nicen eri sekalaisissa ikäryhmissä. Ensimmäiset aloittaneet jo syksyllä 2009. Tytöillä oli ennen Kaarinaa kyllä jo pelejä eri turnauksissa mutta St.Karins Cup oli tämän ryhmän ensimmäinen turnaus. Nyt niitä turnauspelejä on takana omassa ikäluokassa tasan 100. Tämän lisäksi on pelattu vähän vanhemissakin ikäluokissa ja vähän poikienkin kanssa. On myös kohdattu sekalaisia eri ikäluokkien yhdistelmäjoukkueita. On myös pelattu omien -04 pelaajienkin kanssa -04 ikäluokassa. Pelejä turnauksissa yhteensä reilut 200.

Näissä sadassa oman ikäluokan pelissä on ehtinyt tapahtua paljon. Joukkue on vahvistunut muutamilla pelaajilla vuosien varrella ja muutama on jo lopettanutkin. Kaikesta huolimatta juna kulkee eteenpäin ja kovin kulkeekin. Tavoitteiden mukaan edetään.. Nyt tilastoja turnauksista..  Pelit  ja turnaukset voidaan laskea usealla tavalla. Voi olla että joku peli on jäänyt laskematta tai unohtunut. Pari tulosta ainakin puuttuu (lukee vain voitto), No oma Excelin taulukko näyttää tältä.

83 voittoa, 10 tasapeliä ja 7 tappiota. (Rankkareilla voitetut laskettu voittoihin ja rankkareilla hävityt hävijöihin.)

MastoCupin pronssipeli oli joukkueen sadas turnauspeli omassa ikäluokassa.

Kenelle tappiot: TUPS/JÄPS YJ1 2, JYPK UTD 1, HJK 1, Valtti/Viikingit Taitokoulu 1, Sibbo Vargarna 1, PU-62 1 (Hävijöihin ei ole laskettu SOLF IK (03/05) tappiota keväällä 2016, eikä MAPS (-04) tappiota keväällä 2015).

Kenen kanssa tasapelit: Ilves 1, NJS 1, TPV 1, HYPS 1, TUPS/JÄPS YJ1 2, ÅIFK 1, JYPK UTD 1, ONS 1, EPS 1. (Rankkareilla ratkenneet laskettu voittoihin tai hävijöihin)

Suurin voitto 11-0 (RIPS) ja suurimmat tappiot eilinen 0-3 (TUPS/JÄPS YJ1) ja viime vuoden MastoCup välierä 0-4 (Valtti/Viikingit Taitokoulu).

Turnausvoittoja.. katkeria hävijöitä finaaleissa.. välierä-tappioita.. Huomioitavaa, että ulkopuolelle välierien ei ole jääty kertaakaan. Kuten yllä kirjoitin ei nämä ihan mitkään viralliset tilastot ole mutta mukava niitä on katsella.

MastoCup 2016 yhteenveto

Hyvin järjestetty turnaus. Kaikki toimi kuten edellisinäkin vuosina. Tässä ikäluokassa todellä hyvä kattaus joukkueita. Sitten pohdittavia asioita..

Peliaika 2 x 15 min. Lyhyt peliaika, joten ns. yhden maalin pelejä. Jos päästit vastustajan johtoon, heti pieni paniikki ehditkö tasoittaa tai nousta voittoon. Onnellakin pientä osuutta näin lyhyillä peliajoilla. Toisaalta sitten raskas turnaus, joten ihan hyväkin lyhyet peliajat.

Pelimäärä 3-4 peliä päivä. Vuosi pari sitten jaksettin hyvin, kun vauhti oli pieni. Nyt pelitempo on kova ja tyttöjen osaaminen parempaa. Neljä peliä päivässä vähän liikaa, kun ottaa huomioon välillä syömässä käymisen, majoitusasioiden hoidon ym.. Oma mielipide vähän pidemmät peliajat ja vähemmän pelejä parempi vaihtoehto. Turnaukset ovat jokainen kuitenkin omanlaisiaan eli ensi vuonnakin tänne tullaan pelataan sitten millä säännöillä tahansa.

Tulospalvelujärjestelmä. Hieno juttu. Näit joukkueiden kokoonpanot reilusti ennen turnausta ja turnauksen aikana. Pystyi hieman vertailemaan edellisiin turnauksiin, millaisilla ryhmillä kaikki ovat liikkeellä. Ketkä ovat liikkeellä puhtaalla -05 joukkueilla, kenellä -06 tyttöjä mukana, kenellä -04 tyttöjä ; ) Ketä on vahvistunut toisista seuroista tulleilla pelaajilla. Luvatkin on helppo tarkistaa piirien sivuilta ; ) Kaikin puolin hyvin toimiva systeemi. Tosin meidän kohdalla sen verran ongelmia, että täydensimme alkuviikolla pelaajalistaa ja todennäköisesti sitä ennen oli ehditty painaa turnausdiplomit. No loppujen lopuksi kaikki tytöt ne diplomit saivat. Ehkä niiden aika alkaa jo tässä iässä olla ohi. Turnauksia on kierretty ja enää se diplomi ei ole niin tärkeä juttu tytöille kuin pari vuotta sitten.

Vihreät kortit. Vähän sama asia kuin diplomien kanssa. Vähän jo kärsinyt inflaatiota. Nuoremmissa ikäluokissa tosi tärkeä ja hieno asia. Lahdessa silti meidän tyttöjä piristi nämä kortit. Tytöillä oli hauskaa. Ollaan paljon pelattu turnauksia kauden aikana, jossa kortteja ei olla enää jaettu. Suosittelen ”inflaatiosta” huolimatta käytännön jatkamista vieläkin.

Mitäs sitten meidän pelistä? Aika sekavaa. Yhden maalin voittoja. Hyvää taistelua kuitenkin TUPS/JÄPS YJ1 peliä lukuunottamatta. Turnausrutiini näkyy siinä, että ne voitot pystytään kaivataan vähän mutkienkin kautta. Ei mitään suurta heittelyä eri turnauksissa. Jatketaan..

MastoCup sunnuntai

NiceFutis-ACK 1-0

Aamupävän ensimmäinen peli hallissa. Nihkeä 1-0 voitto. Vastustajan tilanteet tosi vähissä. Toisella jaksolla yksi puolittainen läpiajo laidasta. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli ensimmäisellä jaksolla. Tärkeät kolme pistettä.

NiceFutis-EPS red 0-0

Panoksena finaalipaikka. Voittoa olisi kaivattu. Viimeisellä minuutilla tolppa ja parin metrin päästä yli maalin. Lähellä mutta niin kaukana. Peli oli kahden väsyneen joukkueen peli. Pelaajien välimatkat venyivät pitkiksi. Me ei oikeastaan missään vaiheessa saatu hommaa kunnolla toimimaan. Toisen jakson loppupuolella saatiin vähän epätoivoista painostusta. EPS taisteli tasapelin. Loppunumerot 0-0 täysin oikeat.

NiceFutis-TUPS/JÄPS YJ1 0-3

Homma oli taputeltu jo pelin alkaessa. EPS pelissä jäi finaalipaikka siihen tolppaan. Vaikka nyt oli toinen mahdollisuus se paikka poimia niin kauaksi jäätiin. Kolmella pakilla epätoivoisesti liikkeelle. Vähän aikaa rimpuilua. Eka jakson puolivälissä 0-1. Siinä se sitten olikin. Toisella jaksolla muutettiin useasti systeemiä. Loppujen lopuksi pelailtiin yhdellä pakilla. Tappionumerot kasvoivat. Halutonta, täysin luovuttanutta, väsynyttä… näitä kuvailuja voisi jatkaa loputtomiin. Ei pystytty haastamaan millään tasolla. Juostiin perässä kunnes puhti loppui. TUPS/JÄPS YJ1 oli odotetun hyvä ja erityisesti liikkuminen ja pallon kierrättäminen oli helpon näköistä ja vaivatonta. Heille ansaittu voitto. Me pronssipeliin.

Pronssiottelu NiceFutis-HJS 0-0 (rl 3-1)

Hiukan tarvi kaivaa taistelutahtoa. Puhuttiin pidemmän kaavan mukaan kopissa ennen peliä. Sen verran saatiin henkeä nostettua, että saatiin ihan ok peli aikaan. HJS:n tämä ryhmä kohdattu viimeksi pari vuotta sitten Ilveksen Fun-turnauksessa. Meidän hallinnassa eka jakso, HJS:n hallinnassa toinen jakso. Väsynyttä aika hidastempoista peliä. Lopputulos 0-0 ja rankkareihin. Aino nämä on hoidellut, joten luottavaisesti potkimaan vuoro perään. Wilma, Oona H ja Aino tekivät jokainen ja Aino otti maalissa sen toisen vedon kiinni. Pronssia meille. Vuosi sitten täällä samalla tavalla kolmas. JYPK 04/05 UTD oli muistaakseni toinen kuten tänä vuonnakin. TUPS oli omallaan 7. ja JÄPS 8. Nyt yhteisjoukkueena voitto. TUPS/JÄPS YJ1 oli turnauksen paras, joten ansaittu voitto heille. Rankkareilla kuten meillekin pronssi.

MastoCup lauantai

NiceFutis-Fc Reipas 2-0

Peli pelattiin hallissa. Aika kuuma/kostea ilma. Aika tahmea alku pelissä. Pikku hiljaa lähti kulkemaan paremmin. 2-0 voitto saatiin ja paikkoja tuhlattin tuhottomasti. Läpiajoja ainakin 3-4. Fc Reipas oli aika pirteä. Ålandia Cupissa pelasi ehkä jopa heikommin tai vaihdot sekoittivat silloin peliä. Hyvää työtä tehdään täällä Lahdessa.

NiceFutis-NJS 2-1

Hyvä liikkeinen joukkue. Örebrossa toinen, tosin en tiedä millä ryhmällä. Nyt hieman tiivistäneet ryhmää tähän kilpasarjaan verrattuna talven Hämeenlinnaan tai kevään Poriin. Meni johtoon ekalla jaksolla. Meillä halutonta, hieman jopa ylimielistä pelailua. Tauolla tiputettiinkin sitten tytöt maan pinnalle. Toinen jakso taistelua. Vartin jakson aikana kaksi taistelu maalia ja kolme pistettä. Hyvä nousu.

NiceFutis-JYPK 2-1

Neljäs peli JYPK vastaan puolen vuoden sisällä. Jokaisella kerralla vähän eri tytöt vastassa. Nyt 3-4 samaa tyttöä kuin Ålandiassa todennäköisesti. Loput samoja kuin talven Pirkkahallissa ehkä? No hyvä peli. Ekalla jaksolla johtoon, JYPK nousi tasoihin jakson loppu puolella mutta toisen jakson lopussa voittomaali meille. Taistelua, taistelua.. ja kolme pistettä. Muutamia loukkaantumisia, joten vastuuta vähän kaikille. Hieno voittomaali. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen…

MastoCup ennakko:

Mitä luvassa Lahdessa? Todennäköisesti aika sekasotkua..

Pelisysteemi pistetty uusiksi. Muutos vasta alkuvaiheessa. Uusia pelipaikkoja, Lahdessa jo muutamia kokeiluja luvassa. Uusia pelaajia, KoPasta kolme tyttöä mukana. Tavoitteena uudenlainen NiceFutis TE11 talven 2017 ”Pirkkahalliin” mennessä

Eilen käytiin tyttöjen kanssa harjoituksissa uutta pelisysteemiä/pelityyliä läpi. Aika vaiheessa vielä ollaan. Tyttöjen pelikäsityksen kehittyminen näkyi silti harjoituksissa hyvin. Hyviä kysymyksiä, pientä haastamista ”Eikö ton pitäs tulla vähän enemmän vastaan”, ”Voiko tuo juosta tonne päi”. Siitä se lähtee. Harjoitusten alussa sisäterä-syötön harjoittelua. Ihan samaa mitä jo 5-6 vuotta sitten.. ”Mää osaan jo tämän”, ”Voinko koittaa näi”. Mukavat harjoitukset, jotka huipentuivat Nicen edustuksen liigapelaajan omatoimisen harjoittelun seuraamiseen. Tennispallolla ponnauttelua, tasapainoharjoittelua pienen ”hernepussin” kanssa ym.. Kommentit: ”Ton mä harjottelen heti kotona. Kuvaan sen niin näette”, ”Tol tuli ny paineita ko mentii viereen pyytää näyttää”…

Miksi kaikki uusiksi? Pakko kehittyä ja se vaatii uusia haasteita. Ålandia Cupin finaalissa kesäkuussa JyPK UTD:n kaksi keskikenttäpelaajaa antoivat yhteensä noin kolme kertaa enemmän syöttöjä kuin meidän saman paikan kaksi pelaajaa. Tasoltaan aika lailla samalla viivalla mutta kaksi eri pelityyliä joukkueilla. Pelikäsitys, liike, syötöt, maalinteko, avaukset, tilan ja ajan tekeminen.. Kehitettävää riittää..

MastoCupissa hyvä kattaus, yksi kesän kovimpia turnauksia tasoltaan E11 sarjassa. Hieno saada taas hyviä pelejä, hyviä joukkueita vastaan.

Syyskausi alussa, ensimmäiset maalit tavoitteena tehdä poikien sarjassa

Kesätauko on ohitse. Joukkueemme on harjoitellut jo viikon verran. Ensimmäiset pelit pelataan tällä viikolla. Olemme ilmoittautuneet -05 poikien piirin leikkimaailmaan. Oman ikäisissä tytöissä emme leikkimaailmaa pelaa. Poikien sarjassa pelit alkavat torstaina Raumalla. Vastassa Fc Rauman ja PalloIirojen joukkueet. Tavoitteenamme on loppukauden peleissä mm. satakunta maalia, satakunta pistettä.. Torstaina tehdään ensimmäiset maalit ja otetaan ensimmäiset pisteet. Syyskaudella jatkamme D-tyttöjen piirisarjassa, vaikka se viliseekin yli-ikäisyysluvilla pelaavia -02 tyttöjä. DT-Alueliigaan meille tarjottiin paikkaa mutta emme sitä vastaan ottaneet. Turnauksia on paljon luvassa. MastoCup avaa pelin. Kilpasarjassa todella kova kattaus. Alkulohkon lauantain peleissä kohokohtana ÖrebroCupin kakkosen NJS:n kohtaaminen. Sunnuntain alkulohkopelit huipentuvatkin meillä sitten EPS:n ja TUPS/JÄPS YJ1:n kohtaamiseen. EPS kaatui ÅlandiaCupin välierässä 1-0 ja TUPS/JÄPS YJ1:n kanssa on pelattu tasaisia pelejä usein. MastoCupin jälkeen on vuorossa SyysSemi koko ryhmällämme. Siellä meidän lisäksi 5 ilmoittautunutta, joukossa mm. Pallokissat. Seinäjoen jälkeen Fc Rauman syysturnauksessa ja mahdollisesti vielä yhdessä kilpatason turnauksessa. Uusia pelaajiakin on mukana kuvioissa. Yhteistyö KoPan kanssa on hyvällä mallilla. MastoCupissa mukana kolme tyttöä tutustumassa. Lisäksi mahdollisesti muitakin uusia tyttöjä on toimintaamme tulossa. Taitokisa-harjoittelukin on alkanut. Ponnauttelu alkaa sujua 4-4-1 kolmeen kertaan menee jo muutamilla n. 12-15 sekunttiin. Katsotaan tapahtuuko edistystä viime vuoden tavoin. Rajat alkavat tässä ikäluokassa olla jo aika kovat eli tuskin viime vuoden merkkisadetta luvassa.

Kesäkuu DT-piirisarja NiceFutis TE11 kilpa-Fc Eurajoki 3-0

Tiukan väännön jälkeen voitto kabinetissa 3-0. Kerran kesässä kuuluu perinteeseen neuvotella yksi voitto kabinetin puolella. Ei tämä kesä poikkeusta tehnyt. No ei väännetä veistä enää haavassa. Eurajoki ilmoitti päivän ennen peliä, että ei saa joukkuetta kasaan. Tarjosimme pelin siirtoa. Piiri edellytti pelin pelattavaksi tällä viikolla. Yritimme tarjota Eurajoelle uutta päivää. Ilmoitus, että eivät saa joukkuetta enää lainkaan kasaan ja luopuvat. Piiri kävi sääntöjään läpi ja lopputulos oli, että yksi luovutus sarjassa sallitaan. Voitto meille 3-0. Jos peli olisi pelattu voitto olisi kaiken järjen mukaan ollut kaksinumeroinen. No onneksi millään maalieroilla ei tässä sarjassa ollut nyt mitään merkitystä. Tyydytään ratkaisuun. Toivottavasti saavat Eurajoella jonkun joukkueen kasaan johonkin sarjaan syksyllä. Tämä alue kaipaa lisää tyttöjoukkueita.

Nyt tauolle ja suunnittelemaan syksyä…

29.6.2016 DT-Alueliiga RaiFu YJ-NiceFutis E11 kilpa 3-1

Kevätkauden viimeinen Alueliigapeli. Siitä jatkettiin, mihin Ahvenanmaalla päästiin. Peli hyvässä mallissa. Pystyttiin täysin haastamaan sarjan kärkitason joukkueen. Ensimmäinen jakso esimerkiksi 1-1. Pienempiä oltiin reilusti mutta ei se haitannut. Saatiin jopa pelin tunnelmaa ylöspäin vastustajan pelaajien jo vähän lämmetessä pikku tyttöjen pyristellessä vastaan. Pystyttiin puolustamaan taas hienosti tyttöjen hoitaessa omat roolinsa ja tehtävänsä hyvällä motivaatiolla. RaiFu ratkaisi pelin toisella jaksolla kahdella lähes omasta päästä lähteneellä yhden pelaajan kuljetuksella. Meidän tyttöjen pitäessä jokainen omaa pelaajaansa ongelmaksi muodostaa prässistä läpi päässyt pelaaja, kenelle se kuuluu? Pitäisikö jättää se oma pelaaja, yritänkö vain vähän estää, ryntäänkö päin, mitä teen? 3-1 maalissa RaiFun pelaaja lähti oman pään rang.alueelta ja teki pitkän nousun lähes kunniakujaa pitkin. Kokoerokin oli niin iso, ettei hyvään vauhtiin päässyttä pelaajaa saatu pysäytettyä.

RaiFulle ansaitut kolme pistettä. Onnea Etelä-Länteen. Meiltä hyvä taistelu, toistaiseksi viimeiseksi jäävässä alueliigapelissä. Me pelataan tässä sarjassa vielä parin vuoden päästä, jos tämmöinen on olemassa. Kevätkausi oli hyvää oppia -05 tytöille. Sen tuloksista saatiin nauttia oman ikäisten peleissä ÅlandiaCupissa. Näistä Alueliigapelien kokemuksista on pitkään vielä hyötyä. Pelisysteemi toimii täydellisesti. Tytöt ovat myös oppineet, että peleissä tarvii tosissaan yrittää muuten vastustaja kävelee yli. Samoin on huomattu, että jos et hoida omaa hommaasi niin aivan varmasti se kostautuu.

Nyt pienelle tauolle..

Yhteenveto Ålandia Cup 2016

Turnauksen välierissä ehkä odotetut neljä joukkuetta JYPK, Fc Honka, EPS ja me. Viides kova joukkue TIPS jäi ulkopuolelle, tippuen ensimmäisessä jatkopelissä Hongalle. Yllättäjä turnauksessa IFK Mariehamn. Hyvää tekemistä monella muullakin mm. Kuusysi, HJK city… Mikä joukkue mahdollisesti nousemassa kärjen kyytiin muista turnauksen ryhmistä? Ehkä KoPSe, Reipas… Tulevaisuus näyttää missä seurassa juniorityö toimii. Meidän mieleen jäi omasta lohkosta PIF, jossa oli aika nuoria pelaajia mukana. Hieno juttu. Ensi vuonna uudestaan, nyt lohko vaan sattui olemaan liian kova. Samalla tavalla toivotamme menestystä jatkossa muille lohkomme joukkueille LoPa, LePa ja JoKi. Yrittäkää JoKi pitää maalivahdistanne kiinni ; )

Mitä tapahtuu Porissa? Pelaamme kevätkierroksen pelit Alueliigassa ja piirisarjassa pois alta. Harjoittelemme viikon verran. Sen jälkeen suunnitelmat onkin avoinna tai ei ainakaan vielä ihan julkisia. Sen verran voidaan sanoa, että MastoCup, Ilveksen perinteinen syksyn turnaus, joku muu kilpatason turnaus ja jokin haastetasonkin turnaus ehkä suunnitelmissa. Sen lisäksi muutama uudistus toimintaamme…

Mitä sanottavaa tuleville meitä nuoremmille ikäluokille? Ålandia Cup hieno turnaus, kannattaa osallistua ja panostaa. Jos olette mielestänne ikäluokkanne kärkeä lähtekää jo vuotta nuorempina opettelemaan. Sen teki tämän vuoden finalistit JYPK ja NiceF kaudella 2015. Unohtumaton kokemus tytöille ja taustoille.

Mitä tulee pelaamiseen? Kyllähän nuo tytöt nuoresta iästä huolimatta oppii, kun koko ajan asioita käydään läpi. Pelikäsitys kehittyy kovalla vauhdilla, kun asioita toistetaan, toistetaan, toistetaan. Vanhempia vastaan pelaamisesta myös selvä hyöty. Suosittelemme.

Ålandia Cup 2016

NiceFutis-LoPa 8-0

Turnauksen avauspeli on aina vaikea. Niin oli tämäkin. Vaikea oli saada peliä kunnolla käyntiin. Maaleja yritettiin tehdä mahdollisimman paljon. LoPa ihan pirteä vastustaja, joka yritti loppuun saakka. Nyt me vain olimme liian kova vastustaja.

NiceFutis-JYPK 0-0

Tässä pelattiinkin sitten jo mahdollisesti lohkovoitosta. Yksi kauden parhaista peleistämme. Näki että pelisysteemi toimii. Meitä vastaan on vaikea tehdä maali. Molemmilla vain 1-2 hyvää maalintekopaikkaa. JYPK veti kerran pari senttiä ohi maalin ja me taas parin metrin päästä maalivahtia päin. Täysin oikeutettu lopputulos. Vastustajan kanssa puhuttiin, että finaalissa sitten seuraavan kerran.

NiceFutis-Reipas 3-0

Maanantai aamun eka peli. Varmaakin varmempi voitto. Toisella jaksolla alkoi peli toimia paremmin. Peli on täydellisessä kunnossa. Nyt vain huilaillaan ja yritetään vältellä loukkaantumisia lopuissa lohkopeleissä. Maalintekokilpailuun lohkon voitosta JYPK:n kanssa ei lähdetä.

NiceFutis-Joki 4-0

Aurinko paistaa. Tytöt kovassa vireessä. Selvä voitto. Oma maali puhtaana nyt 160 minuuttia. Haluan nähdä sen joukkueen ketä tuon nollan rikkoo. Vastustajalla tässä pelissä hyvä maalivahti. Palkittiinkin se itse pelin jälkeen Nicen viirillä.

NiceFutis-LePa 5-0

Nyt tytöillä tavoite. Me pelataan alkulohko ilman päästettyä maalia. LePalla ei hyökkäyksiä, ei paikkoja. Hyvin LePa silti taisteli.

NiceFutis-TIPS 3-0

240 minuuttia maali puhtaana. Pelin päässä tavoite. Tämä peli ratkesi ensimmäisn jakson nopeisiin maaleihin. Sen jälkeen vain vauhti pois. Hyvin toimii.

NiceFutis-PIF 3-0

Alkulohko pelattu. 280 minuuttia ei päästettyä maalia. Pojissa Brommapojkarna pystyi samaan. PIF oli mukava vastustaja. Joukkueessa mukana varmasti -06 tyttöjä, jopa -07 jos oikein arvioimme. Joukkueella hyvä tulevaisuus. Yritimme pelissä yhtä kulmakikkaakin. Tuomari ei ollut hereillä. Huomenna alkaa jatkopelit. Päivä johon tämä joukkue on valmistautunut vuoden. Nyt voi jo sanoa, olemme valmiita.

NiceFutis-JÄPS 0-0 (rl. 2-1)

JÄPS oli valinnut taktiikakseen puolustamisen. Kolmella pakilla pelasivat ja vain pitkiä syöttöjä ylös. Ei rakentamista. Onnistuivat taktiikassaan. Me emme pystyneet maalintekoon, joten rankkareihin. Meillä Aino maalissa, joten homma toimii. Aino torjui tarvittavat. Jatkoon! Normaalipeliajalla ei päästetyjä maaleja.

NiceFutis-IFK Mariehamn 1-1 (rl. 2-0)

Paha peli. IFk Mariehamn ei päässyt mihinkään. Me tuhlasimme paikkoja. Yksi saatiin tehtyä. Vähän yritettiin taas mennä sieltä missä aita on matalin. Vähän laiskahkoa, vähän ylimielistä, Katastrofi tapahtui puoli minuuttia yliajalla. Vastustajan keskikenttäpelaaja sai tilaa ja laukoi unelmalaukauksen. Tasapeli. Miten tämä sitten pääsi tapahtumaan? Ensimmäinen tyttö ryntäsi ohi, toinen ei lähtenyt vastaan, muut ihailivat. Näin nolla rikkoontui. Rankkareissa taas Aino torjui tarvittavat ja pääsi itsekin kerran vetämään. Jatkoon! Tavoite pelata torstaina stadionilla saavutettu. Pelataanko kullasta vai pronssista?

NiceFutis-EPS 1-0

Välierästä voitto. Näytimme minkälainen on organisoitu puolustus ja toimiva pelisysteemi, jossa jokainen pelaaja tietää roolinsa. Tätä on rakennettu kaksi vuotta vanhempia tyttöjä vastaan pelaten Alueliigassa ja piirisarjassa. Pelipaikat täsmäävät ja homma toimii. Yksi maali saatiin itse tehtyä. Se riitti. Finaaliin!!! Nyt 400 minuuttia takana ja yksi päästetty maali. Me olimme valmiita keskiviikkona, joka oli vuosi sitten päätetty tavoite. Kolmen jatkopelin päivä. Kolmen voiton päivä.

FINAALI NICE FUTIS-JYPK 0-1

Tyttöjen se suuri peli. Ollaan aikaisemmin pelattu useita finaaleja, välieriä, voitettu ja hävitty tärkeitä pelejä. Tämä peli kuitenkin lienee se ”suurin”. Unohtumaton kokemus tytöille. Stadion, marssien kentälle, pelaajaesittely, peli, palkintojenjako… Maalin oltiin heikompia. Oliko paitsiomaali? Näytti pahasti siltä. Ei ollut videolta tarkastimme. Menetimmekö rankkarin? Kyllä, noin puolimetriä-metrin sisällä Oona oli. Harmittaako? EI, JYPK oli tuon maalin parempi. He pystyivät rakentamaan peliä enemmän. Meillä on aikaisempi alkulohkon peli JYPK:iä vastaan videolla kuten tämäkin. Pitää nyt tarkastaa veivätkö he meitä jonkun taktisen muutoksen vuoksi. Hävittiinkö tämä peli valmennuksen vuoksi? Nyt tätä kirjoittaessani tuli just päähän, että pelasivatkohan he alkulohkossa kahdella peräkkäisellä keskikentällä ja nyt finaalissa vierekkäisellä? Finaalissa meinaan ongelma meillä oli se, että keskikenttä oli JYPK:n hallussa. Meidän toinen pelaaja sai pidettyä toisen mutta toinen meillä keskittyi puolustamiseen jolloin JYPK:n toinen kk jäi pitämättä. Alkulohkossa JYPK:n toinen kk ei keskittynyt ehkä niin paljon hyökkäämiseen. Voi olla että tämä arvio väärä?

Hieno turnaus takana!!

 

Ålandia Cup lähestyy..

Olemme avanneet blogin Ålandia Cupista 2016. Luvassa paljon ennakkoa ym mielenkiintoista tietoa turnauksesta. Pieniä käynnistymisvaikeuksia teknisesti mutta blogi pitäisi nyt toimia/näkyä. Pääset helpoiten tämän linkin kautta http://www.nicefutis.blogspot.fi

15.6.2016 DT-Alueliiga NiceFutis E11 kilpa-Ilves 0-7

Viimeinen alueliigapeli ennen Ahvenanmaata. Hyvä esitys, vaikka tuli tappio lukemin 0-7. Lähdettiin normaalista poiketen ensimmäistä kertaa tällä kaudella peliin kolmella pakilla ja alettiin ”pelata” linjan kanssa. Ylös, alas, ylös… Tuomari pysyi hyvin mukana, joten välillä saatiin Ilveksen pelaajat jopa turhautumaan paitsiovihellysten kanssa. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa mutta saatiinpa annettua Ilvekselle ainakin kunnon vastus. Ilmaiseksi maalit eivät tulleet. Taisteluilme säilyi loppuun asti. Ilvekselle onnea syksyn etelä-länteen, peli näytti hienolta ja oli aika hyvin ”paketissa”.

Meillä huomenna vielä harjoitukset ennen turnausta. Nyt harjoitukset pidetäänkin sisällä. Videoita katsellaan… Käydään läpi niitä asioita mitä harjoituksissa ollaan yritetty tytöille selvittää/opettaa. Jos tämä keino auttaisi…

13.6.2016 DT-Piirisarja Fc Rauma-NiceFutis TE11 kilpa 7-2

”Huh hah huli, turpaan tuli”. Ei mitään sanomista. Fc Rauma liikkeellä parilla yli-ikäisellä -02 tytöllä, neljällä -03:lla ja loput -04 tyttöjä ja taisi kokoonpanossa olla yksi meidänkin tyttöjen ikäinen -05 tyttö. Jäimme joka asiassa jalkoihin. Ei mahdollisuuksia.

Tänään nähtiin mitä merkitsee huono valmistautuminen. Suurin osa tytöistämme seuran omalla leirillä nelisen tuntia päivällä. Kahdet pitkät harjoitukset. Nyt oli virta illalla lopussa. Eli ei laiteta pelaajien piikkiin vaan myönnetään meidän aikuisten heikot organisointikyvyt. No seuran leirille ei oikein muuta paikkaa ollut löytynyt.

Ei paljon kannata alkaa kovin syvällisesti arvioimaan peliä. Nyt vaan ei jaksettu pelata… Fc Rauma oli aktiivinen ja heidän ilmeestä näki ettei toista kertaa peräkkäin hävitä pikkutytöille. Heille ansaittu voitto. Kotiviemiseksi saimme Fc Rauman 20-v julkaisun. Tosi hieno kirjanen. Siitä saisimme itsekin täällä Porissa ottaa mallia.

12.6.2016 Ennakko tulevalla viikolle

Maanantaina tytöt pelaavat vieraspelin Fc Rauman D-tyttöjä vastaan. Viikko sitten voitimme saman joukkueen numeroin 2-3. Aika lailla samoilla kokoonpanoilla molemmat joukkueet liikenteessä. Pieniä kokeiluja saatetaan tehdä. Yritetään myös vähän säästää tasaisemmalla peluutuksella tyttöjä, koska kauden päätavoite on lähellä. Keskiviikkona pelaataan sitten kotona Ilvestä vastaan Alueliigaa. Kovaa kyytiä tiedossa. Meidän ”tippuminen” sarjasta ei ole vielä ihan sataprosenttisen varma asia, jos ylipäätään sarjasta joku joukkue tippuu. Huhuja yhteisjoukkueiden lisääntymisestä (ei koske Niceä) on kuultu. Lisäksi sarjaan pitäisi nousta kaksi joukkuetta per piiri eli yhteensä kuusi ryhmää. Tuskin halukkaita matkailijoita löytyy ihan noin paljon, ylipäätään onko nousukelpoisia (ei yli-ikäisiä, ei kaksoisedustuksia) joukkueita tarpeeksi. Ilveksen tilanne on hyvä, toinen ryhmä nousemassa ja toinen pysymässä sarjassa. Sen verran heikompi ryhmää tarvii apua, että me emme vahingossakaan saa mahdollisuutta pisteen/pisteiden ottamiseen keskiviikkona. Pelataan peli pois alta vähän säästellen. Sunnuntaina kello 12 Ahvenanmaalla LoPaa vastaan pelattavassa turnauksen avauspelissämme pitäisi kaikki olla terveitä..

9.6.2016 DT-Piirisarja NiceF E11 kilpa-Nakkilan Nasta 2-2

Hyvä peli tytöiltä. Parin maalin tappioasemasta noustiin vimeisen kymmenen minuutin aikana tasapeliin. Hallitsimme peliä, pystyimme hyvillä syötöillä rakentamaan välillä peliä. Vastustaja oli isokokoisempi ja oikeastaan teki molemmat maalit käyttäen kokoeroa hyväksi. Taistelimme kuitenkin loppuun asti.

Peli on menossa koko ajan parempaan suuntaan, joten hyvältä näyttää. Ensi viikolla yksi peli Alueliigaa ja yksi piirisarjaa. Yritetään jatkaa samalla ilmeellä..

7.6.2016 DT-Alueliiga Fc Rauma-NiceF E11 kilpa 2-3

Ensimmäiset pisteet Alueliigasta. Meinasi jo vähän usko loppua. Tasainen peli joka kääntyi voitoksemme pelin loppupuolella. Ensimmäisellä jaksolla molemmilla tilanteet aika vähissä. Tasaista taistelua keskikentällä. Toisen jakson alkupuolella siirryimme 0-1 johtoon. Puolessa välissä jaksoa Rauma pääsi iskemään pariin otteeseen ja näytti pahasti, että peli kääntyi lopullisesti heidän voitokseen. Kuitenkin saimme lisättyä hiukan vauhtia ja tyttöjen into oli kova. Pystyimme kerrankin tässä sarjassa haastamaan kunnolla vastustajaa. Yritys palkittiin viimeisen kymmenen minuutin aikana, kun onnistuimm kääntämään pelin takaisin meille. Avausvoitto tässä sarjassa tosiasia. Mitä hyvää sitten pelissä? Erikoistilanteet kulmat, vaparit olivat meillä tänään hyviä. Samoin Aino pelasi maalissa hienon pelin. Kehitettävää olisi taas syötöissä ja tilanteisiin reagoinnissa. Syötöt pakkaavat pienessä paineessa olemaan hiukan heikonlaisia. Ei löydy oikein osoitetta. Huono reagointi näkyy taas myöhässä olosta useissa tilanteissa. Reagoimme tilanteisiin liian myöhään. Vastustaja saa sen kolme-neljä metriä liikaa tilaa tai sekunnin pari aikaa.

Tästä on hyvä jatkaa torstain piirisarjapeliin Nastaa vastaan. Raumallekin eksymme uudestaan ensi viikolla, kun vastassa taas Fc Rauma. Olisihan nämä pelit voinut yhdistää ns. kuuden pisteen peleiksi mutta pelataan nyt erikseen..

6.6.2016 Yhteistyökuvioita…

Tänään taas pääsimme askeleen eteenpäin yhteistyökuvioissa KoPan E-tyttöjen kanssa. Olemme pikku hiljaa suunnitelleet erilaisia malleja yhteistyön toteuttamiseen. Kokemäen tytöt olivat jo turnauksessa keväällä täällä Porissa ja nyt toukokuun lopussa järjestettiin yhteiset harjoituksetkin. Nyt olemme saaneet sovittua jatkon suunnitelmista. Niistä lisää otteluruuhkan ja ÅlandiaCupin jälkeen kesäkuun loppupuolella.

5.6.2016 DT-Alueliiga NiceF E11 kilpa-NiceF 03/04 3-6

Aika  haluton esitys. Alueliigan ”jumbofinaalista” tappio. Tänään jäätiin aika lailla jalkoihin. Vastustaja sai intoa maaleista ja me vajottiin yhä alemmas. Melkein kaikki kaksinkamppailut hävittiin, vastustaja käytti isoa kokoeroa hyväksi ja käytännössä ”juoksi” pelissä 3-4 maalia. Pelin ilme kävi selväksi jo ensimmäisten parin minuutin aikana. Ei päästy peliin mukaan lainkaan. Toisella jaksolla peli vähän tasaantui mutta meidän saadessa maalin tai peliä enemmän haltuun niin vastustaja iski taas voimakkailla nousuilla maalin. Pelin kulku oli myös vähän kiinni siitä ketä vastustajan kokoonpanosta kentällä pelasi.

No saatiin molemmat paikalliskamppailut pelatuksi. Piirisarjasta meille voitto ja vanhemmille tytöille Alueliigasta. Alueliigaa meillä jäljellä tällä kevätkaudella kolme peliä. Avauspisteet vielä ottamatta. Kovasti on koeteltu. Analysoidaan muutaman viikon kuluttua enemmän. Onko näistä peleistä hyötyä vai ei? ”Tippuminen” näyttää varmalta, tosin ilmottautumalla tänne tultiin ja sama juttu on kaiketi syksyllä. Katotaan mitä saadaan nyt seuraavan kuukauden aikana aikaiseksi ja mietitään sitten.

Jotain hyvää pelistä. D03/04 ryhmässä näkyi peli-ilo ja luottamus omiin taitoihin. Ryhmä mennyt paljon eteenpäin. Seuran kannalta hyvä juttu. Omassa pelissä taas pelipaikat alkaa pikku hiljaa löytyä. Kovasti ollaan kokeiltu ja yritetty useilla eri paikoilla eri tyttöjä. Nyt 2-3 peliä ennen Ahvenanmaata ja omaa ikäluokkaa.

2.6.2016 DT Piirisarja NiceF D03/04-NiceF E11 kilpa 2-3 (1-2)

Tosi paikallinen taisto. Pelattiin oman seuran 1-2 vuotta vanhempia vastaan. Aika rauhallisissa merkeissä pelattu piirisarjapeli. Me liikkeellä aika pienellä ryhmällä, vastustaja aika isolla. Vähän peli kulku siitä kiinni ketä kentällä pelasi. Meiltä tosi heikko alku. Lähdettiin vaan pelaamaan peli pois. Ei oikein haluttu palloa/ottaa vastuuta. Pelin edetessä alkoi vähän paremmin sitten kulkemaan. Siirryttin parin maalin johtoon ennen vastustajan kavennusta. Toinen jakso aika tasainen. Tehtiin 3-1 maali jossain vaiheessa. Muutama minuutti ennen lopua onnistuttiin tekemään yksi maali omiinkin pitkästä aikaa. Suoraan kulmasta huonolla tuurilla sisään.

Mitä parannettavaa? Omat kulmat. Lähes kaikki keittiön puolelle. Syötöt, liian hiljaisia ja vähän sinne päin mihin sattui nyt lähtemään.

Sunnuntaina jatketaan. Sama vastustaja, tosin Alueliigapeli. Katotaan ekaksi millä kokoonpanolla vastustaja on liikkeellä ja pelaillaan peli sitten pois alta. Hyviä mahdollisuuksia kehittää omaa peliä haluttuun suuntaan. Kauden päätavoitteet ovat vasta edessä. Hyvään suuntaan ollaan menossa.

30.5.2016 DT Piirisarja NiceF-LLuja 1-5 (1-0)

Väsy tuli toisen jakson ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen. Eka jakso meidän hallintaa. Muutama maalintekopaikka, yksi tehty maali. Tosi hyvä jakso. Toisella jaksolla alku ihan ok mutta sitten peli kääntyi. Isokokoisempi, voimakkaampi LLuja vei peliä ja maaleja alkoi tulla. Lopputulos 1-5. LLuja parempi, ei selittelyjä. Tuomarityöskentely oli tarkkaa, yksi pelaajistamme poistettiin kentältä korvakorun vuoksi. No ihan sääntöjenmukainen ratkaisu.

Loppuviikolla vielä useita pelejä, osa lähtee Raumalle Leikkimaailmaan, osa pelaa torstaina Nicen vanhempia tyttöjä vastaan piirisarjaa ja osa samaa ryhmää vastaan sunnuntaina Alueliigaa.

Harjoituksiin saamme vieraita Kokemäeltä. Muutama tyttö valmentajan johdolla ovat huomisen harjoituksissa mukana. Katsotaan mitä saadaan aikaan..

27.5.2016 E11 Leikkimaailma Nasta-Nice, PalloIirot-Nice

Ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Kaksi selvää voittoa. Tasan kahdeksalla tytöllä oltiin liikkeellä. Saivat kaikki ainakin peliaikaa, koska vaihtopelaajia ei ollut. Kaarinassa osa tytöistämme sekä koko seuran kaikki muut 2005-2007 syntyneet. Hieman jälkipeliä myös meidän  tyttöjen iästä. Epäiltiin jopa 2003 syntyneiksi. No puhdas 2005 joukkue tämä on. Tytöt ovat kyllä DT-sarjassa pelailleet jo viime syksynä kolme vuotta ala-ikäisinä ja nyt tänä keväänä kaksi vuotta ala-ikäisinä. Menestys tosin ei ole ollut kovin huimaava tällä kaudella 6 alueliigapeliä, 6 tappiota. Kuten aikaisemmin olen jo sanonut. Vaikea on löytää Satakunnasta sopivia pelejä. No nyt saatiin koko seurasta nämä kahdeksan tyttöä peliin. Luovuttaakaan ei voinut. Peleissä tasoero liian suuri. Tuli kuitenkin pelattua. Palataan takaisin vanhempiin ja jätetään oman ikäluokan pelit Satakunnassa vähemmälle. Näistä ei ole hyötyä vastustajille eikä omalle joukkueelle. Opetellaan kiltisti puolustamista D-tytöissä, Sivuillemme eksyy usein lukijoita muista seuroista. Laitetaan kokoonpanomme eilisissä peleissä vielä tähän kiinnostuneille: Ranki, Korkeakoski, Haukio, Perkaus, Haasiosalo, Nordlund, Ahola, Toivonen.

25.5.2016 DT Alueliiga Fc Halikko-NiceF E11 kilpa 5-0 (3-0)

Ei ihan putkeen tämä reissu. Kuudes alueliigapeli, kuudes tappio. Nyt tytöt lähtivät hieman luovuttaneina peliin. Annettiin ihan turhaan täysi hallinta kotijoukkueelle. Pari nopeaa maalia tuli aika helposti. Päät nousivat vasta, kun hieman huomattiin että kyllä me vähän pärjäämme. Pelin tempo oli hidas. Tämä auttoi meitä. Halikko oli ensimmäinen joukkue tässä sarjassa, joka hieman pelasi linjan nostamisen kanssa. Olimme usein paitsiossa. No kotijoukkueelle selvä voitto. Jotenkin Halikon peli mielytti. Ei mitään hötkyilyä mihinkään suuntaan. Pisteet heille. Oma joukkue kaipaa nyt jotain piristystä. Pelejä sarjassa jäljellä neljä. Yritetään se yksi voitto kaivaa. Perjantaina jatketaan oman ikäluokan leikkimaailman peleillä Raumalla. Suuri osa seuran tyttöjä on Kaarinaturnauksessa. Saamme kasaan just 8 tyttöä jotta pelit voidaan pelata. Siirtoon ei suostuttu. Pelit ovat näillä näkymin tämän kevätkauden ainoat omassa ikäluokassa.

23.5.2016 DT Piirisarja NiceF E11 kilpa-EuPa 3-1 (3-0)

Aika tiivis on pelikalenterimme. Sunnuntaina Alueliigaa, maanantaina piirisarjaa, keskiviikkona Alueliigaa, perjantaina leikkimaailmaa ja osa vielä Kaarinassa turnauksessa. Tänään piirisarjapelistä joukkueen henkeä ajatellen tärkeä voitto. Eka jakso meidän hallintaa ja kolme maalia, toisella jaksolla puhti vähän loppui mutta johto säilyi. EuPa kavensi loppunumeroiksi 3-1. Tänään tehtiin kauden ennätyksiä. Jos en ihan väärin nähnyt niin saattoi tulla jopa kolme syöttöä peräkkäin omille. Kauden ennätys : ) No oikeasti syöttöpeli oli kauden parasta. Kiirettä ei ollut niinkuin Alueliigassa ja se näkyi heti pelissämme. Muutamat pelaajat pelasivat kauden parhaan pelinsä. Heikkoja suorituksia ei oikeastaan ollut. Tästä on hyvä jatkaa. Ei ne taidot mihinkään ole kadonneet. Kahden vuoden ikäero vaan Alueliigassa on liian iso. Pelataan ne pelit loppuun ja opetellaan puolustamista. Omassa ikäluokassa se puoli onkin sitten kunnossa. Hyvään sunntaan ollaan menossa.. Poissaolijoita oli tänään paljon. Yksi korva, yksi käsi, yksi maha ja yksi nenä… Ne kun saadaan terveeksi eli koko joukkue liikkeelle niin hyvä tulee..

22.5.2016 DT Alueliiga NiceF E11 kilpa-TuWe 0-6 (0-2)

Yksi kauden heikoimmista peleistä. Ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa. Olimme koko ajan paineessa, emmekä saaneet oikeastaan lainkaan syöttöjämme kohdilleen. Toiselle puolelle päästiin periaatteessa vain maalivahdin avauksilla. TuWe pelasi liikoja yrittämättä keräten pisteet helposti talteen. Paikkoja tuhlasivat miljoonan. Omaan peliimme vaikutti myös yksi pelin alkupuolella tapahtunut loukkaantuminen sekä parin kotiin sairastamaan jääneen pelaajan poissaolo. Tällä tasolla pari vuotta vanhemmissa poissaolojoa emme oikeastaan kestä. Huomenna jatketaan sitten piirisarjalla D-tytöissä. Vastassa on maanantai-illan pelissä EuPa, jonka kanssa ollaan aikaisempina kausina tasaisesti pelattu. Katsotaan nyt minkä ikäisillä tytöillä euralaiset Poriin tulevat. Onko -03 painotteinen vai ei. Perjantaina on sitten luvassa palaaminen omaan ikäluokkaan. Nähdään miten nämä tappiosta tappioon menneet DT-Alueliigapelit ovat kehittäneet peliämme. Vastus on ainakin perjantaina kooltaan pienempi : )

17.5.2016 DT Alueliiga NiceF E11 kilpa-HJS T04 1-5

Vaihtelevaa, vaihtelevaa. Peli lähti joukkueeltamme hyvin käyntiin ja hallitsimme selvästi ensimmäiset 20 minuuttia. Tämän jälkeen peli alkoi kääntyä ja HJS iski tasaisin väliajoin. Toisen jakson loppupuolella saimme itsekin tehtyä maalin. Loppunumerot ehkä liian suuret tapahtumiin nähden mutta ei selittelyjä koska HJS oli parempi joukkue.

Joukkueemme tyttöjen kunto ei oikein vielä riitä pitämään vauhtia koko peliä. Väsyminen aiheuttaa myös ajatuksen karkaamista pelistä ja virheet toistuvat. Pieniä valonpilkahduksia välillä eli ei ne taidot mihinkään ole kadonneet. Tässä pelissä yritimme taas uutta pelisysteemiä. Kahdella kärjellä pelattiin tilanteesta huolimatta lähes koko peli.

Pelit jatkuvat viikonloppuna, kun vieraaksemme tulee TuWe. Tervetuloa kannustamaan.

15.5.2016 DT Alueliiga Ilves kelt-NiceF E11 kilpa 8-1 (3-1)

Tänään jäätiin jyrän alle. Missään vaiheessa emme olleet pelissä mukana. Ilves vei ja me vikistiin. Oikeastaan ei edes vikisty vaan täysin hiljaa tultiin perässä. Kahdessa ensimmäisessä pelissä tappioista huolimatta peli on pysynyt kasassa. Tänään repsahti ja tytöt luovuttivat lähes heti. Koko pelin ajan satoi vettä, sekin vaikutti meihin vastustajaa enemmän. Hävisimme fyysisyydessä, koossa, nopeudessa ym. Ilveksen peli oli huonoissa olosuhteissa hienoa. Tosiin muutama maali yksinkertaisesti vaan juostiin keskeltä läpi meidän jäädessä jalkoihin.

Omaa peliä ei saatu lainkaan käyntiin. Pukukopissa sovitut asiat unohtuivat lähes heti. Vaikea sanoa ratkaisiko koko ja fyysisyys pelin vai olimmeko niin paljon vain huonompia? Toinen kysymys oliko valmennuksen ohjeet täysin käsittämättömiä ja jatkossa lähdettävä vielä ihan perusasioista liikkeelle? Nyt yritettiin sopia esim. toimintatapoja vastustajan maalipotkuissa ja omissa maalipotkuissa ym.. Yksinkertaisempien ohjeiden puolesta puhuu parin tytön ihmettelyt tauolla ”en sitten yhtään ymmärrä tota paitsiojuttua”… Ehkä meillä valmennuksessa on unohdettu tyttöjen pieni ikä. Turha alkaa sopimaan mitään suurempia taktisia kuvioita ja on pysyttävä ihan perusasioissa..

Nyt pitäisi saada iloisuutta taas toimintaan. Sarja on kova meille mutta yhä ollaan sitä mieltä että oman ikäluokan peleissä näistä peleistä on hyötyä. Toisaalta Satakunnassa ainoa vaihtoehto olisi leikkimaailman pelit mutta vastaavasti niistä ei taida olla enää hyötyä kaikille pelaajillemme. No yritetään kaivaa tiistaihin mennessä iloisuutta lisää ja käydään maanantain harjoituksissa muutamia tärkeitä asioita läpi. Tämä peli on unohdettava nopeasti. Vielä tulee kauden aikana pelejä jossa pärjäämme.

Seuraavana vastassa HJS T04, toivottavasti nyt ei jäädä ihan niin paljon jälkeen fyysisyydessä.

12.5.2016 DT Piirisarja PalloIirot-NiceF E11 kilpa 3-1

Vajaa viikko sitten pelattiin ensimmäisen kerran Iiroja vastaan ja tuli 0-3 tappio. Ei uskottu, joten uusi yritys. Nyt 1-3 tappio. Nyt jo uskotaan. Molemmat joukkueet liikkeellä vähän eri kokoonpanoilla. Tasaisempi peli kuin sunnuntaina. Meiltä silti heikompi esitys. Pelaajia kokeiltiin hieman eri pelipaikoilla, vaihtoruletti pyöri koko ajan. Tämä vaikutti peliimme tehden siitä sekavan. No tuli ainakin peliaikaa kaikille ja muutama tyttö sai kokemusta uudessa pelipaikasta. Kuten viimeksikin täysin pelin tapahtumia kuvaava lopputulos. Meillä ei ole kaikilla tytöillä riittävästi kokemusta näin ”kovista” peleistä.

Syötöt olivat pelissä luvattoman heikkoja. Samoin ns. organisoidut hyökkäykset olivat vähissä. Yhden pelaajan nousuja, joissa muutama tyttö vähän seuraili perässä. Vastustajan maalin lähettyville päästässämme tosi ponnettomia ratkaisuyrityksiä tai vastuun siirtämistä syötöllä vielä jollekin muulle. Hyvää kuten viime pelissäkin, paketin pysyminen kasassa. Jos yritys loppuu, liike vähenee ja luovutetaan tällaisessa pelissä tulee helposti rumat lukemat. Varsinkin jos koko peli on oltu hieman alakynnessä.

Pitäisikö nyt sitten pelata oman ikäisissä leikkimaailmaa vai kehittävätkö nämä vanhempien tyttöjen sarjoissa pelatut pelit? Osalla kaikesta huolimatta kehittävät tosi paljon. Nyt vielä pitää tyttöjäkin muistuttaa siitä, että oman ikäluokan peleissä näistä peleistä saaduissa kokemuksista/häviöistä on hyötyä. Saamme kevään aikana tiivistettyä pelimme kuntoon ja luoduksi systeemin, jolla homma jatkossa toimii. Lisäksi pitää löytää kaikille tytöille sopivia pelejä. Eilen osa oli ehkä liian ”kovassa” pelissä. Heille leikkimaailman oman ikäluokan pelit ovat kaikkein parhaimpia pelejä. Niissä tulee onnistumisen elämyksiä ja ennen kaikkea kosketuksia palloon.

Lisäksi pitää saada pelaajat ylipäätään kuntoon. Harjoittelumme on ollut heikohkoa viime viikkoina lukuisten poissaolojen vuoksi. Flunssaa, kantapäävaivoja, pieniä ”onnettomuuksia”, pieniä loukkaantumisia.. Väki on ollut vähissä. Koko joukkueena ei ole pystynyt käymään edellisiä pelejä kunnolla läpi. Yritetään nyt saada kaikki kuntoon ja harjoitukset kunnolla pyörimään.

Sunnuntaina jatketaan Tampereella Ilveksen vieraana. Tulevalla viikolla aukeaa oma kotikenttämmekin, joten harjoitusolosuhteissakin hieman kehitystä. Karhuhalli alkoikin käydä vähän tylsäksi paikaksi ulkona ollessa mukavasti lämmintä.

8.5.2016 DT Alueliiga NiceF E11 kilpa-PalloIirot 0-3 (0-1)

Tänään Äitienpäivänä oli vuorossa toinen Alueliiga-pelimme. Se päättyi Iirojen 0-3 voittoon. Loppunumerot kuvastavat hyvin pelin tapahtumia. Iirot oli tasaisesti vähän joka asiassa parempi. Ensimmäinen jakso oli Iirojen hallintaa. Tauolle lähdettiin 0-1 lukemissa. Toisella jaksolla saimme jo muutaman hyökkäyksenkin. Jakson aikana Iirot tekivät pari maalia lisää. Yhden yläriman saimme, sen lähemmäksi maalia emme päässeet.

Vaikea meitä vastaan on maali tehdä. Paketti pysyy suht hyvin kasassa. Hieman enemmän saataisiin olla koko ajan hereillä. Pieniä nukahduksia tulee välillä. Nämä muutamat virheet pois niin hyvä tulee. Tänäänkin pystyimme tarjoamaan raumalaisille hyvän vastuksen.

Torstaina jatketaan samaa vastustajaa vastaan piirisarjaa. Ehkä molemmat peluuttavat pelaajiaan vähän eri tavalla.

23.4.2016 DT Alueliiga KaaPo-NiceF E11 kilpa   2-1

Niukka tappio hyvän taistelun jälkeen. Ottelu alkoi KaaPon painostuksella. Pikku hiljaa peli alkoi tasaantua. KaaPo hallitsi mutta meillä pysyi peli hyvin kasassa. Tauolle lähdettiin KaaPon 1-0 johdossa. Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi tekemään 2-0 johdon mutta peli alkoi kääntyä meille aika selvästi. Hyvät hyökkäykset seurasivat toisiaan. Kavennus 1-2 saatiin kulmasta. Tasoitusmaalia haettiin loppuun asti mutta tällä kertaa se jäi tekemättä. Hyvä sarja-avaus tappiosta huolimatta. Ehkä olisimme pisteen ansainneet. ”Pikkutytöt” näyttivät vanhemmille että ei meidän yli tässä sarjassa ihan kävellä.

Maalissa Katrin pelasi hienon pelin. Vastustajan maaleille ei voinut mitään. Puolustus ja keskikentän keskusta toimi myös hienosti. Vastustajan vetopaikat saatiin minimiin. Keskikentän laidat ja hyökkäys toimi myös moitteettomasti. Tosin maalintekopaikkoja tuhlailtiin oman ikäluokan pelien tapaan tuhottomasti. Jatkossa on syytä keskittyä tekopaikkojen käyttämiseen, koska tässä sarjassa niitä ei niin paljon jatkossa tule.

Nyt parin viion tauko peleissä ja sitten vastassa PIirot sekä Alueliigassa että piirisarjassa.

23.4.2016 ALueliigan avaus D-tytöt KaaPo-NiceF E11 kilpa

Tänään pelataan tämän joukkueen ensimmäinen Alueliiga-peli. Se tapahtuu n. kaksi vuotta etuajassa. Rohkea ratkaisu sarjaan lähtemisestä tehtiin jo viime syksynä, jolloin osallistuimme Satakunnan D-tyttöjen piirisarjaan pelaten n. 3v vanhempia vastaan. Pelit sujuivat yllättävän hyvin, joten mieleen pilkahti ajatus että ensi keväänä sitten Alueliigaa. Millä odotuksin sitten lähdemme? Tavoitteena on välttää viimeinen sija ja tarjota jokaiselle muulle sarjan joukkueelle taisteleva, kaikkensa antama vastustaja, jolta ei pisteitä helposti saa nuoremmasta iästä huolimatta.

Avauspeli pelataan vieraissa. Yksi tärkeä osa joukkuetta on poissa, koska normaalisti maalivahtihommat hoitava tyttömme on poissa. Yritetään pärjätä silti. Pelin alussa emme tule lähtemään puolustamaan vaan rohkeasti hyökkäävällä taktiikalla. Todennäköisesti peli kääntyy aika nopeasti vastustajan selkeään hallintaan ja sitten alkaakin se oman maalin varjelu. Kestääkö puolustus? Se nähdään iltapäivällä.

Illalla luvassa raportti päivän pelistä…

16.4.2016 Nice  Day-turnaus Pori

Mukava päivä takana. Järjestimme itse Nice Day-turnauksen Herralahden uudella tekonurmella. Turnaukseen tuli kuusi joukkuetta muualta ja kolme oli Nicen omia. Yksi omista oli YJ kolmen muun seuran kanssa. Toinen YJ oli kahden oman joukkueemme yhdistelmä.

Mitä kokemuksia päivästä? Oli hyvä idea pyytää muutaman muun satakuntalaisen joukkueen pelaajia yhteisjoukkueeseen. Näin saaimme hieman yhteistyötä alkuun. Pelien taso vaihteli turnauksessa. Etukäteen kovimmiksi arvioidut joukkueet selvitytyivät pelaamaan sijoista 1-3. Pääasia todennäköisesti kaikille joukkueille oli, että turnauskessa saatiin pelata ainakin 1-2 tasaista peliä per joukkue.

NiceFutis Kilpa-Fc Rauma 5-0   NiceFutis Kilpa-YIlves 2-0      NiceFutis Kilpa-NJS 4-0   NiceFutis Kilpa-SOLF IK 1-3

Sijoitus 2. Joukkueen peliohjelma oli hieman raskas, koska turnauksen ohjelmassa oli huomioitu kauempaa tulevat joukkueet. Joukkue pelasi aamulla kaksi peliä peräkkäin ja samoin iltapäivällä. Hieman jalat alkoivat painaa. Tämä näkyi ”finaalipelin” toisella jaksolla, jolloin SOLF Ik sai myötätuulessa tehtyä kolme maalia. Ansaittu voitto heille. Liike ratkaisi pelin. SOLF oli tosi pirteä ilmestys koko päivän.

Nice YJ1-MuSa 2-0   Nice YJ1-SOLF IK 0-5    Nice YJ1-YIlves 1-4   Nice YJ1-PalloIirot 2-1

Nice YJ1 ryhmä pelasi yllättävän hyvin ottaen huomioon, että tytöt eivät olleet koskaan yhdessä pelanneet. Kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Iltapäivän peleissä tytöt tunsivatkin jo toisensa paremmin.

Nice YJ2-PalloIirot 0-3   Nice YJ2-NJS 0-5   Nice YJ2-Fc Rauma 0-2   Nice YJ2-MuSa 0-0

Joukkueen tytöistä puolet oli -06 ikäluokan pelaajia. Tämä näkyi peleissä. Vähän joukkue jäi jalkoihin. Päivän mittaan pelit paranivat. Fc Rauma peli oli jo tosi hyvä ja viimeisestä pelistä reilusti vanhempia Musan pelaajia vastaan saatiin tasapeli aikaiseksi.

16.4.2016 Yhteistyötä omassa Nice Day-turnauksessa

Joukkueemme järjestää oman turnauksen 16.4. Porissa Herralahden tekonurmella. Päätimme tarjota muutamalle satakuntalaiselle seuralle mahdollisuuden muutaman tytön mukana oloon turnauksessa. Muodostamme kaksi Nice YJ ryhmää turnaukseen. Kutsu on otettu hienosti vastaan ja tulevana lauantaina NiceYJ1 ja YJ2 ryhmissä nähdään KoPan (Kokemäki), HaPon (Harjavalta), Koiton (Noormarkku) tyttöjä. Lisäksi saamme mukaan muutaman tytön omasta E06 ryhmästämme. Näin pienten seurojen tytöt pääsevät kohtaamaan hieman kovempia vastustajia ja pääsevät turnauksessa näkemaan/kohtaamaan vastustajia kilpatasoltakin.

1.-3.4.2016 Pajulahti

Yhteenveto koko turnauksesta: Hieno tapahtuma hyvissä olosuhteissa -05 ikäluokan tytöille. Turnauksen järjestäjät olivat keränneet todella kovan listan joukkueita. Kiitos myös muille joukkueille. On mukava päästä pelaamaan tasaisia pelejä hyviä joukkueita vastaan. Täällä Satakunnassa -05 ikäluokassa ne ovat vähissä. Turnauksen peliajat 2 x 20min oli myös hyvä ratkaisu. Lyhemmät pelit tai jaksot alkavat olla jo mennyttä aikaa näillä tytöillä. Mikä mielipide sitten joukkueista? Turnauksen ”hienointa” peliä pelasi EPS T06 joukkue. He yrittivät rakentaa peliä syötöillä, kierrättämällä, hyvällä liikkeellä ym.. Yhden vuoden ikäero näkyi sitten koossa, nopeudessa, voimassa. Hyvästä yrityksestä huolimatta -05 ikäluokan joukkueet pakkasivat pelit hoitamaan. Itse emme päässeet joukkuetta kohtaamaan mutta hatunnosto heidän pelisysteemille. Itse lähdimme turnaukseen periaatteella, että TUPS/JÄPS YJ1 kohdataan vasta finaalissa. Nyt kyseinen peli oli pronssikamppailu. Hyvästä taistelusta huolimatta emme saaneet välierässä PU-62 joukkuetta vastaan sitä voittomaalia tehdyksi. Tilanteita oli paljon. Ilveksen hyvät otteet tuli myös huomatuksi. Heidätkin olemme aikaisemmin useasti kohdanneet. Nyt emme päässeet pelaamaan vastaikkain. Omista vastustajistamme ONS SHA oli hyvä mittatikku. Vuosi sitten Pirkkahalliturnauksen välierässä voitimme 1-0. Nyt tuli 0-0 tasapeli. Oli mukava huomata, että olemme kehityksessä mukana. Miltä pelit sitten näyttivät? Viime kaudella tytöt olivat pienempiä, pelattiin samassa tilassa 7vs7 säännöillä. Nyt huomasi tyttöjen nopeuden parantuneen, kaksi lisäpelaajaa kentällä teki tilan ahtaammaksi ja ”aika” väheni. Ihan tyttöjen tekniikka ei kestä vielä noin kovalla vauhdilla pelaamista, joka aiheuttaa tiettyä sekavuutta peliin. Viime kaudella sai rauhassa rakennella ja tilaa/aikaa oli käytössä. Samoin maalivahdit saivat avata peliä rauhassa maalipotkuissa lyhyellä avauksella. Nyt joukkueet ovat opetelleet prässäämistä. Puolustajat ovat heti vaikeuksissa. Tämä näkyi useassa pelissä. Tekniikka ja pelikäsitys ei riitä vielä prässin murtamiseen ja sujuvaan pelin rakenteluun. Keskikentän seisoskelukaan ei asiaa helpota. Monesti varsikinkin omassa joukkueessa vaikeudet avaamisessa vievät peliä siihen suuntaan, että maalivahti avaa pitkällä. Ihan Ok sekin mutta kyllä sitä alhaalta rakentamista on opeteltava. Uskoisin että nämä vaikeudet, mitkä näkyivät nyt usealla joukkueella poistuvat vuoden sisällä tyttöjen kehittyessä ja joukkueiden valmennuksen asiaan paneutuessa. Entä koko ikäluokan taso? Vaikea on mitata ja verrata eri ikäluokkia. Täältä Pajulahdestakin puuttui hyviä -05 ikäluokan joukkueita. Olosuhteet paranevat, valmentajien osaaminen parantuu, joukkueiden määrä kasvaa, pelaajien määrä kasvaa. Omasta mielestäni ikäluokat paranevat koko ajan.

Su NiceFutis-TUPS/JÄPS YJ1 1-3

Kuukausi sitten pelasimme yhden kovavauhtisimmista ja ylipäätään kovimmista peleistämme TUPS/JÄPS YJ:tä vastaan Pirkkahalliturnauksessa. Peli päättyi 0-0. Nyt pelin tempo oli hiljaisempi, koska tämä oli turnauksen viimeinen ottelu molemmille. Viisi aikaisempaa peliä painoivat tyttöjen jaloissa. Itse lähdimme hieman muuttamaan pelisysteemiämme turnauksen ensimmäisistä peleistä. Sekavaa se taas oli. Vastustaja ansaitusti 0-1 johtoon ja toisen jakson alussa 0-2 maali. Puolessa välissä jaksoa kavensimme tilanteeksi 1-2 ja saimme hieman painostustakin sen jälkeen aikaan. Muutama minuutti ennen loppua 1-3 maali ja pelin ratkaisu. Parempi joukkue vei pelin. Meille sattui turnauksen parhaimmaksi peliksi 0-0 tasapeli ONSsia vastaan ja rankkareilla hävitty PU-62 pelikin oli hyvä. Nyt viimeinen peli oli taas sekavan oloinen ja väsymys painoi. Sijoitukseksi tuli 4. Ollaan siitä ylpeitä.

Su NiceFutis-PU-62 0-0 (rank. 2-3)

Tappio rankkareiden jälkeen. Pelin aikana oli paikat ratkaista. Hyviä maalintekopaikkoja ensimmäisellä jaksolla. Meidän hallintaa. Toinen jakso tasaisempi, muutama maalintekopaikka. Loppua kohden vauhti vähän hiljeni. Hyvä peli. Rankkareissa pari onnistumista, yhdestä ei maalia. PU-62 finaaliin. Nyt pieni huilaaminen ja tilanteen nollaus. Pronssipelissä vastassa tuttu TUPS/JÄPS YJ. Hekin hävisivät rankkareissa välieränsä. Joulukuussa pelattiin 0-0 ja tammikussa samoin. Katotaan miten nyt käy..

 

La NiceFutis-Kuusysi 2-0

Nice juna puksuttaa eteenpäin… Ensimmäinen jatkopeli selvitetty. Turnauksen tavoite saavutettu. Neljän joukossa ollaan..

Kaksi nopeaa maalia pelin alkuun ja sen jälkeen pelailua. Ei kovi kaunista mutta se riitti. Hiukan pystyttiin lepuuttamaan pelaajiakin, jotta oltaisiin huomenna valmiita. Maalissa Aino pelasi hienon pelin.

”Jääkiekkoguru” Tamminen sanoi joskus Ässien ja Sportin välisen jääkiekon SM-liigan karsintapelin haastattelussa, että ”huomenna tulette näkemään niin ”sensuroitu” latautuneen joukkueen Isossamäessä että…”  Lähes samoin sanoin päätetään tämä raportti ”Huomenna tulette näkemään erittäin hyvin latautuneen joukkueen Pajulahdessa : )

La NiceFutis-ONS SHA 0-0

Tasainen, hyvävauhtinen peli. Molemmilla maalintekotilanteet vähissä. Ihan vähän alkoi loppupuolella kääntyä meille. ONS tosin rakensi peliä meitä paremmin koko pelin. Liike meitä parempaa.

Lohkovoitto ja näillä näkymin loppupelikaaviossa sijoitettu sijalle 1. tai 2. Todennäköisesti 1. Nyt odotellaan jatkovastustajaa.. olisiko uudestaan Kuusysi?

 

La NiceFutis-Kuusysi 5-1

Turnauksen toinen pelimme. Ottelun alkamisaika suht aikainen. Selvä voitto 5-1.

Ei se meidän peli kovin kaunista ollut. Vastustaja pääsi alussa 0-1 johtoon hienon hyökkäyksen päättäneellä kärkipelaajan varmalla viimeistelyllä. Tämän jälkeen tasoitimme vähän onnella. Peli rupesi pikku hiljaa kääntymään meille ja kokemus/rutiini sen lopulta ratkaisi. Nyt kaiken järjen mukaan varma jatkopaikka ennen viimeistä lohkopeliä. Ei tarvi enää jännittää. Illalla sitten pitäisi olla vireessä ensimmäisessä jatkopelissä.

Turnauksen järjestäjille kiitos pitkistä peliajoista. Monissa turnauksissa pelataan ihan minimimäärillä esim. 1x25min tai 2x15min. Täällä hieno pelata sopivilla jaksoilla.

 

Pe NiceFutis-Sibbo Vargarna 6-0

Avattiin turnaus selvällä 6-0 voitolla. Vastassa oli pirteän oloinen Sibbo Vargarna. Muutamia nopeita tyttöjä ja vedotkin vaikuttivat ihan hyviltä.

Rutiini ratkaisi pelin. Liikoja yrittämättä, tasaisin väliajoin maaleja tehden voittoon. Toisella jaksolla pakkasi menemään vähän ”pelailuksi”. Sekavan oloista yrittämistä. Ihan pieniä kokeiluja vielä tehtiin muutamilla pelipaikoilla. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet. Tästä on hyvä jatkaa turnausta..

1.-3.4.2016 Pajulahti-turnaus ennakko

Pajulahden kovatasoinen turnaus on yksi tämän kauden tärkeimmistä tapahtumistamme. Turnaus kruunaa talvikauden harjoittelujakson. Päästään mittaamaan hiukan tasoa. Joukkue lähtee turnaukseen 11 pelaajalla. Pienellä riskillä pelaajamäärän kanssa mennään mahdollisten loukkaantumisten suhteen mutta teimme nyt selkeän valinnan tästä määrästä. Ihan pientä kierrätystä pelaajien suhteen kokoonpanossa.

Harjoitukset ovat sujuneet vaihtelevasti. Poisjääntejä on ollut talven aikana normaalia enemmän ja Karhuhallin vuorotkin hieman kortilla. Kaikesta huolimatta joukkueen tilanne on tällä hetkellä tosi hyvä ja tytöt valmiita turnaukseen. Kokeilut on nyt kokeiltu taktisella puolella, nyt mennään sillä mikä toimii parhaiten.

Perjantaina yksi peli Sibbo Vargarnaa vastaan. Siitä saadaan suunta turnaukseen. Lauantaina aamulla vastassa Kuusysi ja iltapäivällä viimeisessä lohkopelissä ONSSIN SH-Akatemia. ONS peliä odotetaan kovatsi, koska vuosi sitten heidät vielä voitimme 1-0 Pirkkahalliturnauksen välierässä. Nyt nähdään mitä reilun vuoden aikana on tapahtunut.

Kommentteja peleistä luvassa turnauksen aikana lähes reaaliaikaisesti…

12.3. HJS Talvipumpuli-turnaus

Lähdettiin koko ryhmällä Hämeenlinnaan Talvipumpuli-turnaukseen. Osallistuimme sarjaan E11 kilpa. Tavoitteena oli kokeilla kaikkia mahdollista ja mennä vähän eri askelmerkein kuin aikaisemmin. Pelipaikkoja vaihdeltiin ja katseltiin miten toimii.

Ensimmäisessä pelissä oli vastassa NJS T05. Siirryimme heti alussa 1-0 johtoon ja peli näyttikin hyvältä. Pienen ajan päästä NJS sai pelinsä toimimaan ja meillä se oli uusien pelipaikkojen myötä sekaisin kuin seinäkello. NJS tekikin kolme maalia peräkkäin. Viimeksi ollaan oltu kaksi maalia tappiolla heinäkuussa MastoCupissa. Pelin lähestyessä loppua saimme hiukan asioita kuntoon ja loppujen lopuksi tulostaululla oli numerot 4-3 meille. Voitto puserrettiin vähän väkisin sopivilla vaihdoilla. NJS oli hyvä erittäin aktiivisesti liikkuva joukkue.

Toisessa pelissä kokeilut jatkuivat. Vastassa oli Kuusysi T05. Tasaista vääntöä. Vähän ennen loppua saatiin maali aikaiseksi ja sitä kautta paikka finaaliin.

Finaaliin (NJS T05 pinkki?) peliin lähdettiin puolustuksen kautta. Jossain vaiheessa pääsimme 1-0 johtoon ja pitkään näytti että tämä riittää. Lopussa NJS pääsikin tasoittamaan aktiivisen prässin vuoksi. Mentiin rankkareihin, jossa ei sitten enää kokeiltu. Kolme maalia (Oona H, Aino, Amelia), vastustajalle yksi maali. Viimeisen ei NJS:n pelaajan ei tarvinnut enää laukoa. Voitto meille. Hämeenlinna valloitettu!

Nyt katseet käännetään Pajulahteen. Kolmen viikon päästä pelataankin sitten hieman kovempia pelejä. Me aiomme olla valmiita! Nyt huilaus ja sitten harjoittelemaan…

Kiitoksia kaikille tänään mukana olleille tytöille. Turnausvoitto tuli, mukava päivä.

Salibandy NiceFutis-FBT Karhut E-Tytöt 7-1

Kauden odotetuin peli. Lähdimme koittamaan täysin uutta lajia meille. Rohkeasti otettiin yhteyttä kaupungin salibandyseuraan FBT Karhuihin. Heillä on joukkue E-tytöissä. Sen verran yhteistä, että heidän joukkueessa pelaa yksi meidän pelaajistamme Inka.

Tiukka taistelu päättyi 7-1 voittoomme. Liike ratkaisi pelin. Vaikka tekniikassa ehkä hävisimmekin niin kaikesssa muussa oltiinkin sitten edellä. Mukavaa vaihtelua talven harjoituskauteen. Kaikille salibandyseuroille kuitenkin tiedoksi, ei hätää me pysymme jalkapallon parissa…

Ilves Pirkkahalliturnaus 16.-17.1. Sunnuntai

Alkulohko:

NiceFutis-PK-35 3-0 Puolivaloilla helpohko voitto. Vastustajalla ei hyökkäyksiä oikeastaan yhtään. Omassa pelissä huolestuttavaa tolkuton maalintekopaikkojen tuhlaus.

NiceFutis-TUPS/JÄPS YJ 5-0 Hiukan jouduttiin pelaamaan. Nyt vähän paremmin käytettiin maalintekopaikat. Pientä oireilua siitä, että peli ei ihan kunnossa ole.

NiceFutis-ÅIFK 0-0 Suurin osa tytöistä on pelannut tässä ryhmässä ihan pikkutytöstä asti. Parhaimmat 5-6 vuotta. Tänään tässä pelissä meitä vietiin enemmän kuin koskaan ennen. Kauhealla tuurilla saatiin tasapeli ja hiukan ansaitsematon lohkovoitto. Meitä vastaan on vaikea tehdä maali. Nyt on pelattu n. 255 minuuttia ilman takaiskua tässä ikäluokassa. Tänään ÅIFK oli sentin päässä maalista. Omat tilanteemme tosi vähissä. Jos jotain tuli niin nekin maalivahdin toiseen päähän avatusta pitkästä avauksesta. Todennäköisesti huomenna ei menestystä tule joten jotain tarvii tehdä, kun päästään kotiin. Ehkä kuntopuolella jotakin… Samoin kaipaamme hirveesti kovempia pelejä. Niitä on saatava jostakin lisää, jotta opimme pelaamaan…

Jatkopelit:

NiceFutis-TUPS/JÄPS YJ 0-0

Pari viikkoa sitten pelattiin Välipäiväturnauksessa TUPSIA vastaan 0-0. Nyt tuli vastaan sama TUPS vahvennettuna JÄPSILLÄ (TUPS/JÄPS YJ). Tulos ei muuttunut mihinkään 0-0. Nyt mentiin vahvassa vastustajan hallinnassa. Meillä Aino pelasi maalissa hienosti ja piti maalin puhtaana. Itse saatiin pari hyvää vapaapotku-tilannetta. Vastustajalla enemmän maalintekotilanteita. Onneksi turnauksen järjestäjä oli panostanut tuomareihin. Aikuisia jotka pystyivät pitämään pelin hallinnassa. Tässä pelissä totuttuun tapaan kumpikaan joukkue ei antanut yhtään vastustajalle tilaa ja tilanteisiin tultiin tosi lujaa. Mitään ylilyöntejä ei kummaltakaan puolelta. Tasapuolista ja rehtiä taistelua pallosta. Hyviä 1vs1 kamppailuja.

NiceFutis-JYPK 2-0

Välipäiväturnauksessa ykkössija tuli meille maalieron turvin. Nyt tiedettiin ennen viimeistä peliä, että 3-0 voitolla turnausvoitto jaetaan. Neljän maalin erolla meille yksin ykkössija. Yhteen päähän pelattiin koko peli. Lukemattomia maalintekopaikkoja varsinkin ottelun loppupuolella. Kaksi saatiin tehtyä. Kolmas oli viimeisen kolmen minuutin aikana pariin kertaan muutaman sentin päässä. No ei voi mitään..

TuPS/JÄPS YJ vei turnauksen voiton yhden maalin maalierolla meihin. Keskinäisessä pelissä hallinta oli heillä, joten voidaan sanoa ehkä ansaituksikin. Vuodessa ei ole suuria muutoksia tapahtunut. Silloin turnauksen ykkössija tuli rankkareilla finaalissa meille. Vastassa tietenkin TUPS.

Mitä jäi turnauksesta käteen? Helpot vastustajat hoidetaan hienosti ja peliä hallitaan mennen tullen. Kovempien tullessa vastaan, peli alkaa hajota liian helposti. Huonoja ratkaisuja ja suoritusten laatu heikkoa. Pieni paniikki iskee aika äkkiä. Tänään myös jännityskin heikensi peliä yllättäin, vaikka turnausvoitoista ollaan pelattu lukemattomia kertoja viimeisten 3-4 vuoden aikana.

Ei päästettyjä maaleja. Nyt takana kymmenen peliä kilpatasolla putkeen ilman takaiskua omassa ikäluokassa. Viimeiseen 15 peliin yksi päästetty maali. Ollaan nyt siitä ylpeitä ja käydään kohti uusia seikkailuja. Niin meinas unohtua,, huomenna jatketaan harjoituksilla..

TPV:n Välipäiväturnaus 29.12.2015 Tampere

Liiga-taso (kilpa)

Turnausvoitto. Kolme voittoa ja yksi maaliton tasapeli. Maalierolla turnausykkösiä. Vaikea on meitä vastaan maali tehdä. Tänään vastustajien maalintekotilanteen tosi vähissä. Oikeastaan viimeisessä pelissä 1-2 hyvää tilannetta. Itse onnistuttiin kyllä sitten tuhlailemaan paikkoja. Väsy tuli viimeisessä pelissä, koska vaihtopelaajia oli vain yksi. Tästä on hyvä jatkaa. Se saatiin mitä haettiin. TUPSille suuri kiitos hienosta pelistä. Vauhti oli tosi kova. Tilaa ei annettu, eikä anteeksi pyydelty. Hienoa tyttöfutista, jossa molempien tilanteet vähissä. Päästä päähän mentiin ilman kummankaan hallintaa.

NiceF-Apassit 8-0

NiceF-YIlves 2-0

NiceF-TPV 5-0

NiceF-TUPS 0-0

Sijoitus 1.

Ykkönen (haaste)

Turnausvoitto. Neljästä pelistä voitto, yhdestä tasapeli. Loistava taktiikka. Puolustus kuntoon ja odotettiin aina että se yksi voittomaali saataisiin tehtyä. Tytöt ylittivät itsensä. Koska vaihtopelaajia oli vähoän peliaikaa tuli miljoonasti kaikille. Paha väsymyskin iski parissa viimepelissä mutta taisteltiin se ykkössija. Kiitokset myös TPV:lle haastetason sarjan järjestämisestä. Hyviä pelejä kaikille.

NiceF-Apassit 1-0

NiceF-YIlves 8-0

NiceF-PEP 1-0

NiceF-HYPS 45 1-1

NiceF-EPTK 1-0

Sijoitus 1.

Yhteistä molemmille ryhmille pienen väsymyksen tuleminen. Pitäiskö alkaa jo hiukan rakentaa kuntopohjaa vai keskitytäänkö vielä tekniikkaan ja pelikäsityksen kehittämiseen. No sitä on hyvä miettiä seuraavien päivien aikana.

Junnuliigaa 27.12.2015

Karhuhallissa poikien sarjassa kolme hyvää peliä. Valmistautumista tiistain Tampereen Välipäiväturnaukseen. Pelipaikat vielä tytöillä hiukan haussa. Hakemista, hakemista… Ekasta pelissä selvä 0-3 tappio Musalle. Hyvää pelaamista hyökkäyssuuntaan mutta puolustaminen heikkoa. Omista virheistä vastustaja teki kolme maalia. Heikko peli. Toisesta 3-1 voitto Fc Ulvilasta. Vähän parempi peli. Vastustajan maali aika lailla tuurilla tehty. Itse saatiin kolme tehdyksi. Kolmannesta pelistä 1-2 tappio Fc JAzzille. Päivän paars peli. Pelipaikatkin pikku hiljaa lakoivat löytyä.

Täydellä teholla jatketaan sitten tiistaina Tampereella. Haussa turnausvoitto Välipäiväturnauksesta. Katotaan miten käy..

Palloliiton Satakunnan piirin Taitokilpailut 2015

Täydellinen päivä joukkueemme tytöille. Tavoitteena on olla ”Suomen taitavin -05 tyttöjoukkue”. Tänään kuusi kultamerkkiä, kuusi hopeaa. Tuloksissa 12 ensimmäistä sijaa. Täysin epävirallisessa itse poimitussa kaikkien piirien taitokilpailuiden tulosten vertailussa sija 2. JYPK 8 kultaa, 3 hopeaa, listan kärjessä. Yksittäisten pelaajien vertailussa emme ole ihan kärkisijoilla mutta joukkueena taso on korkea.

Lajeja harjoiteltiin harjoituksissa, ennätyksiä yritettiin tehdä. Ihan ei kuitenkaan vielä täysipainoisesti näihin kisoihin valmistauduttu. Tänään onnistuttiin ehkä hieman yläkanttiin. Odotuksissa oli 2-3 kultamerkkiä ja muutama hopea. Hieno tasonnosto muutamilla. Harjoittelemalla kehittyy.

Kiitokset kaikille mukana olleille tytöille. Tulokset löytyvät jostakin Palloliiton nettisivujen TASON uumenista, eli hyvin vaikeasta paikasta.

NiceFutiksen omat Taitokilpailut 2015

Joukkueemme tytöt saavuttivat neljä kultaa ja viisi hopeaa. Kolmella muulla tytöllä on saavutettuna hopeamerkit. Syksyn saldona tähän mennessä 4 kultaa, 8 hopeaa.

Tulokset Taitokilpailut 2015 F8 ja E10

EBK Delfiinit Cup 2015 3.-4.10.2015 Espoo Sarja T04 kutsu

Kauden päätökseksi lähdettiin EBK:n kutsumana Delfiinit Cupiin. Sarja T04 kutsu, joten vuoden vanhemmissa oltiin mukana. Turnauksen järjestäjät olivat onnistuneet saamaan hyvin tasokkaan osallistujajoukon, joten kovassa seurassa pelailtiin. Lauantaina kolme peliä ja sunnuntaina kaksi.

Alkulohko:

NiceF-MPS 0-2 Ensimmäinen 8vs8 pelimme, jota lähdettiin pelaamaaan systeemillä 2-4-1. Tasainen peli, jossa kummallakaan joukkueella ei maalintekotilanteita paljoakaan ollut. MPS hyötyi selvästi aika suuresta kokoerosta. Jouduttuamme tappiolle 0-1 oli pakko hieman muuttaa pelaajien pelipaikkoja, joka aiheutti muutaman ylivoimahyökkäyksen vastustajille. Yhdestä maali, joten loppunumerot 0-2. Hieman pelin jälkeen mietittytti ollaanko vähän liian kovassa seurassa.

NiceF-TUPS 0-0 Tasainen aika kovavauhtinen peli, jossa tässäkin maalintekotilanteet vähissä. Molemmat saivat aika kovalla prässillä pelin rakentelemisen hyvin vaikeaksi. Ansaittu tasapeli hyvää joukkuetta vastaan.

NiceF-Fc Honka 2-1 Välieriin päästäksemme olisi pitänyt voittaa kolmella maalilla. Ehkä turnauksen kovin vastus. Honka pystyi rakentelemaan hienosti peliä ja otti taas meiltä tilan pois. Aina olimme vähän myöhässä. Hongan hallinnasta huolimatta onnistuimme yhdessä harvoista hyökkäyksistämme menemään 1-0 johtoon. Honka tasoitti muutamaa minuuttia ennen loppua pelin. Tämä olisi heillä riittänyt välieriin. Kuitenkin onnistuimme yllättämään täydellisesti vastustajan Wilman tehdessä suoraan aloituksesta maalin. Vastustajan maalivahti oli rangaistusalueen rajalla. Muutaman kerran syksyn aikana olemme maalia aloituksesta yrittäneet. Harjoituksissa Wilma pystyy rennosti pallon ilmassa maaliin saakka potkaisemaan. Peleissä jännitys on sotkenut. Nyt pallo lähti lähti hienosti ja leijaili pari metriä maalivahdin yläpuolelta tippuen sopivasti maaliviivan kohdalla ensimmäisen kerran maahan. Aika vähissä on -05 syntyneet tytöt, jotka samaan pystyvät. Pelin jälkeen alkoikin tiukka keskustelu tekikö tuomari virheen maalin hyväksyessään. Vastustajan mielestä olisi pitänyt hylätä. No tuomari vihelsi pelin käyntiin, kului pari sekunttia, jolloin laukaus lähti. Suoraan aloituksesta maalin saa tehdä. Tämän turnauksen järjestäjätkin vahvistivat. Hieno voitto tytöille, vaikka pakko on myöntää Hongan välillä vieneen peliä sata nolla.

NiceF-KopSe 2-1 Sunnuntai aamun ensimmäinen jatkopeli. Pakko pullaa taas. Puolilla valoilla 2-1 voitto. Maalintekotilanteita tuhlattiin useita. Tytöt lähinnä keskittyivät siihen saadaanko viimeisessä pelissä Honka vastaan uudestaan. Sen verran kuumat olivat tunteet uhkauksineen lauantain viimeisen pelin jälkipuinneissa.

NiceF-Fc Honka 1-1, 2-1 rangl. Hieno taistelupeli. Kumpikaan joukkue ei antanut toiselle tilaa. Vauhti oli kova. Rehtiä futista, jossa kumpikin joukkue pelasi, eikä keskittynyt mihinkään valittamiseen. Yksi kauden parhaimmista peleistämme. Honka hallitsi ottelun alkua mennen 0-1 johtoon. Tämän jälkeen peli alkoi kääntyä meille ja onnistuimme muutamaa minuuttia ennen loppua ansaitusti tasoittamaan pelin. Rankkareiden jälkeen voitto. Meillä kolme onnistumista, Hongalla kaksi.

Sijoitus 5. tosikovassa seurassa. Maanantaina alkaakin sitten uusi kausi. Peleistä tosin pitkä tauko. Viikon päästä seuran omat taitokilpailut. Homma on hanskassa, hyviä tuloksia tulossa.

Ilves FUN-cup 19.-20.9.2015 Tampere Sarja 2005-tytöt

Turnausvoittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiinkin. Toinen vuosi peräkkäin Ilveksen FUN-cupin ykkönen. Lauantaina kolme alkulohkopeliä. Pelin taso meillä heikko. Voitot kyllä saatiin, eikä maaleja päästetty. Siitä huolimatta hyvin väkinäistä peliä. En tiedä onko syksyllä pelatut 9vs9 pelit sitten sekoittanut. Ainakin hyökkääjät pakkasivat pelaamaan ”normaaleilla paitsiosäännöillä”. Selkeästi myös huomasi, että ns. ilmaisia maaleja ei enää tule. Joukkueiden taso parantunut selvästi kauden aikana.

Sunnuntaina saatiin välierässä ja finaalissa pelikin sitten toimimaan. Hyvät hyökkäykset seurasivat toisiaan. Maalintekopaikkoja tosin tuhlailtiin vieläkin liian paljon. Liike oli sunnuntaina hyvää. Turnauksen kokonaissaldo viisi voittoa, yksi päästetty maali. Selkeä pelinhallinta jokaisessa pelissä.

Mitä sitten lähdetään parantamaan? Maalintekotaitoa, aika vaikeata se välillä oli vaikka pallo lähellä jo pyöri. Oikeiden ratkaisujen tekemistä. Vääriä valintoja vähän väliä. Syöttöpeliä. Nopeammin pitäisi pallo saada liikkeelle ja syöttöjen taso paremmaksi. Vieläkin potkaistaan palloa vähän sinne päin, jossa pikkasen näkyy punaista. Eli selkeä helppo syöttö omalle pelaajalle jalkaan, eikä polvenkorkuista metrin vierestä menevää..

NiceF-Pallokissat 1-0

NiceF-TUNL 3-0

NiceF-YIlves 2-0

1/4 NiceF-Fc Kuusysi 5-1

1/2 NiceF-Ilves 1-0

Sijoitus 1.

Parin viikon päästä jatketaan Espoossa -04 ikäluokan turnauksessa…

Satakunnan piiri D13 tytöt piirisarja syksy

4.8. NiceF E10-PalloIirot 2-10 Tästä alkoi sitten 9vs9 pelit, normaalin paitsion opetteleminen, pidempi 2×35 peliaika. Vastaustajat 2-3 vuotta vanhempia. Kokoero oli iso 🙂 Molemmilla jaksoilla  ”vain” viisi päästettyä maalia. Kaksi saatiin tehdyksi. Hyvä sarjan aloitus. Tästä alkaa opettelu. Tavoitteena syksyn sarjasta yksi piste.

11.8. NiceFE10-LLuja 3-2 Avausvoitto D-tyttöjen sarjassa. Ansaitut pisteet. Olimme parempia. Vielä on hakemista linjan nostamisessa, oman hyökkääjän liikkumisessa, monessa asiassa… Kehitystä ekasta pelistä.

15.8. NiceF E10-NiceF DT 0-5 Tappio oman seuran D-tytöille. Yksi parhaimmista peleistämme koskaan. Pystyimme täysin haastamaan vanhemmat tytöt. Peli ratkesi vastustajan vanhempien tyttöjen vahvuuteen. Koko, voima, nopeus ratkaisi. Saimme hyökkäyksiä aikaan, saimme aikaan vastustajan pelaaajille turhautumista. Puolustus toimi hienosti. Vastustaja peluutti tasaisesti kahta kentällistä. Olisi halutessaan saanut isommankin voiton. Tämä oli sitä mitä haemme tästä sarjasta. Selvästi parempaa vastustajaa vastaan pelaamista. Puolustuspelin opettelua…

25.8. NiceF E10-Fc Rauma 1-1 Hyvä taistelupeli tytöiltä. Tappioasemasta noustiin tasapeliin. Molemmilla joukkueilla paikkoja ratkaisuun. Meillä ehkä hieman parempaa pelinrakentelua. Selvästi parempi liike. Tosin Fc Raumakin olisin hyvällä tuurilla saattanut saada paikoistaan voittomaalin. Oikeat lukemat siis. Yllätimme vastustajan kovalla liikkeella ja pelinopeudella. ”Pikkutytöt” liikkuivat paremmin. Tästä on hyvä jatkaa.

2.9. NiceF E10-Nakkilan Nasta 2-1 Taisteluvoitto Nastasta. Alkuveryttelyssä näki jo, että nyt lähdetään hakemaan voittoa. Peli hieman paremmin kasassa kuin vastustajalla. Liike parempaa. Paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin. Pääasia kuitenkin toinen voitto tässä sarjassa. Emme ainakaan viimeiseksi sarjassa jää.

10.9. NiceF E10-EuPa 0-4. Hyvä peli mutta tappio EuPalle. Mukava pelata taas vastustajaa vastaan joka yrittää rakentaa hienosti peliä. Meillä meni hieman perässä juoksemiseksi. Jätimme liikaa tilaa ja olimme aina vähän myöhässä. Loppunumerot täysin oikeat. Yksi peli sarjaa jäljellä. Kahdeksan joukkuetta sarjassa. Viimeisessä pelissä panoksena neljäs sija. Katotaan miten käy..

15.9. NiceF E10- KF/ToVe YJ 3-2. Sarja päättyi hienoon voittoomme. Yksi syksyn parhaimmista peleistä. Vastustajat olivat kuten muutkin sarjassa 2-3 vuotta vanhempia, selvästi isompia ja vahvempia. Me rakensimme peliä hienoilla syötöille, välillä lähdimme haastamaan 1vs1 tilanteissa, me pidimme omat pelipaikkamma ja pelin kasassa. Ansaittu voitto. Vastustaja olisi vienyt meitä, jos he olisivat pyrkineet syöttöihin ja pelin rakentamiseen. Nyt pitkät pallot eivät tuottaneet tulosta. Vastustajalla hyvä kärki, joka tekikin kaksi maalia. Hänet onnistuimme siitä huolimatta ottamaaan hyvin kiinni. Hieno päätös sarjalle, johon lähdettiin tavoitteena yksi piste. Nyt niitä tuli 10. Mitä sitten opittiin… puolustuspeliä isompia, vahvempia ja parempia vastaan. Sitä lähdettiin syksyn peleissä kehittämään. Monessa pelissä yllätimme vastustajat hyvällä liikkeella ja sillä että me pyrimme rakentamaan peliä. Emme pelanneet pitkää palloa. Eka peli Iiroja vastaan meni opetteluksi. Oma seuran vanhempia vastaan saimme koko pelissä vain 2-3 organisoitua hyökkäystä, mutta toisaalta hävisimme vain viidellä maalilla. Odotettavissa oli suurempi häviö.

Kiitokset tytöille syksyn peleistä. Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Ilveksen turnauksessa ja siitä parin viikon päästä Espoossa. Sen jälkeen sitten onkin aikaa harjoitella tekniikkakisoihin. Tavoitteena olla Suomen taitavin -05 ryhmä tytöissä. Siinä onkin yritettävää ja vaatiikin useita harjoitustunteja. Katotaan miten käy…

8.-9.8.2015 MastoCup 2015 sarja 2005 tytöt

Hieman vajaalla ryhmällä liikenteessä. 2-3 tyttöä normaalista kokoonpanosta poissa. Yksi uusi meille siirtynyt tyttö mukana. Turnauksen anti: Pelaajiemme taso on laajentunut. Muutamista poissaoloista ei haittaa. Tappiolle jouduttaessa iskee pieni paniikki. Pelien tasossa hiukan heittoa. Syksyllä haettava meitä selvästi kovempia vastustajia ja opeteltava puolustamaan sekä häviämään. Näitä pelejä löytyy Satakunnan D-tyttöjen (02-03) piirisarjasta.

NiceF-HooGee KungFu pandat 7-0 Turnauksen avausottelusta helppo voitto. Maalipaikkoja hukattiin seitsemästä osumasta huolimatta miljoona.

NiceF-HJK 0-1 Kovavauhtinen kamppailu. Hieno pelata joukkuetta vastaan, joka ei turhia valita. Tässä pelissä kumpikaan joukkue ei anranut toiselle tilaa. Hienoja kaksinkamppailuja pallosta. Välillä voitettiin, välillä hävittiin. HJK yllätti kovalla prässillä ekalla jaksolla. Kova vauhti aiheutti molemmille joukkueille vaikeuksia pelin rakentamiseen. HJK ratkaisi pelin hienolla kaukolaukauksella. Talvella Tampereella voitettiin, nyt hävittiin.

NiceF-Fc Reipas Jatkoon (ylemmät pelit) päästäksemme piti voittaa. Hyökkäyspeli kunnossa 8-0 voitto. Sijat 1-8 varmistettu.

1-8 NiceF-JÄPS sininen 4-0 Ekasta jatkopelistä varma voitto. Suht helposti ilman suurimpia ongelmia saatiin peli toimimaan.

1-4 NiceF-Valtti/Viikingit taitokoulu (YJ) 0-4 Peliemme tasossa suurta heittoa. Paniikki iski tappiolle jouduttaessa. Kaksi rankkaria ensimmäisellä jaksolla liikaa, joten pelailuksi meni. Rankkarit täysin oikein tuomittuja (selvä rike ja käsivirhe). Ei selittelyjä…

3-4 NiceF-Fc Honka gepardit 5-0 Selvä tason nosto. Helpohko voitto turnauksen viimeisestä pelistä. Sijoitus 3.

Syyskaudella 2015 joukkue osallistuu Satakunnan Piirin D-tyttöjen (-02) piirisarjaan sekä tyttöjen kilpatason turnauksiin omassa ikäluokassaan (-05) mm. MastoCup…
24.-26.7.2015 PoriCup sarja 2005 pojat

NiceF-Fc Ulvila 2-4

NiceF-YIlves sin 2-3

NiceF-PIPS 1-3

NiceF-ToVe 4-1

NiceF-Sudet 1-1

NiceF-MuSa 3-2

NiceF-EuPa 0-0 (rang.l 0-1)

1.6. 2015 Satakunnan piirin E10 tytöt leikkimaailmaa Koivula

NiceF-KoPa 6-1

NiceF-PIirot 9-0

Kilparyhmän pelaajista vain osa mukana. Oman ikäisten tyttöjen pelejä. Kaksi selvää voittoa. Hiukan kokeiltiin uusia pelipaikkoja

28.5.2015 Satakunnan piirin E10 pojat leikkimaailma Kartano

NiceF-MInto 2-0

NiceF-Fc Jazz white 2-0

Kahdeksan peliä (Kevätturnaus+leikkimaailmat) poikia vastaan takana, ei yhtään päästettyä maalia. Tänään kaksi voittoa suht tiukoista peleistä.

25.5.2015 Satakunnan piirin E10 tyttöjen leikkimaailma Koivula

NiceF-LuVe (yli kymmenen maalin voitto)

NiceF-LuVe (yli kymmenen maalin voitto)

KarhuFutiksen luovuttua sarjasta pelasimme tänään kaksi peliä Luvian samanikäisiä tyttöjä vastaan. Selvät voitot kummastakin. Pelasimme molemmissa peleissä molempien jaksojen 10 ensimmäistä minuuttiia haastetason ryhmällä ja viimeiset kymmenen minuuttia kilpatason ryhmällä. Haastatason ryhmän Luvia pystyi haastamaan hyvin ja sai pidettyä maalinsa puhtaana yhtä maalia lukuunottamatta.

22.5.2015 Satakunnan piirin E10 pojat leikkimaailma Ulvila

Fc Rauma E10 pojat-NiceF 0-2

Fc Ulvila E10 pojat-NiceF 0-6

Kevätturnauksessa 4 peliä, nyt 2. Kuudesta pelistä 5 voittoa, yksi tasapeli. Aika hyvä saldo poikia vastaan. Jossain vaiheessa pitäisi päästä kohtaamaan piirin E10 ikäluokan poikajoukkueiden ykkönen. Näkisi vievätkö pojat viisnolla vai pystyttäiskö laittamaan hiukan vastaan.

19.5.2015 Satakunnan piirin E11 tytöt leikkimaailma Eura

EuPa E11-NiceF T05 0-2

MuSa E11-NiceF T05 0-7

EuPa-peli meidän hallintaa. Maalit aika tiukassa. MuSa-pelissä maalintekopaikkoja useita. Toinen jakso selvästi parempi.

16.-17.52015 EspoonlahtiCup sarja T05 kilpa

Voittoa lähdettiin hakemaan, tuloksena kolmas sija. Viisi voittoa ja yksi ratkaiseva häviö välierässä.

NiceF-Fc Kontu sin 2-1 Kontu todennäköisesti eri ryhmällä liikkeellä kuin Tampereella tammikuussa. Heikohko peli meiltä.

NiceF-Sibbo Vargarna 2-1 Hiukan ensimmäistä peliä parempi peli.

NiceF-EPS salamatyt. red 4-0 Turnauksen paras peli meiltä. Pelinrakentelu onnistui.

1/8 NiceF-PPJ 2-0 Päivän ensimmäisestä pelistä voitto. Kohtalainen esitys.

1/4 NiceF-Sibbo Vargarna 0-2 Lauantaina voitettiin sama vastustaja, nyt 0-2 tappio. Peli ratkesi ensimmäisen n. 10 min aikana kahteen Sipoon maaliin, josta vastustaja sai hengen päälle. Meiltä ihan kohtalainen peli, vastustajalta tosi hyvä. Harvoin ollaan oltu tappiolla pelissä. Nyt iski paniikki heti ja peli liukui käsistä.

3/4 NiceF-EPS Salamtyt. 1-0 Pakko pullaa… 1-0 voitto.

Espoonlahden olosuhteet hyvät. Useita kenttiä vierekkäin. Joukkueilla paljon harjoitusvastustajia. Meillä suurin osa talven peleistä eri ikäisiä poikia vastaan. Harjoitusvuorot ja tila aika vähissä. Aika kateellinen olo.

Kohti Ahvenanmaata mennään. Siellä -04 sarjassa.

2.5.2015 Eura Kevätturnaus sarja 2005 pojat

Poikien sarjassa näyttämässä vähän pelaamisen mallia. Meillä mukana Ålandia cupin ryhmä eli 9 2005 tyttöä ja 3 2004 tyttöä. Eli käytännössä samanikäisiä vastaan pelattiin. Ekassa pelissä kaatui selvän hallinnan jälkeen 1-0 lukenin MInto. Toisessa pelissä ei saatu maalia mistään, joten 0-0 tasapeli Toven kanssa. Kolmannessa kaatui 2-0 Fc Rauma todella hyvän pelin jälkeen ja viimeisessä samoin numeroin helpohkosti LLuja. Ei yhtään päästettyä maalia päivän aikana. Maalivahtipeli varmaa, puolustus hyvä.. Pelisysteemi toimii suht hyvin. Piruuttaan kokeiltiin muutaman kerran hieman erilaista kulmapotkuakin : ) Ålandia Cupin valmistautumisjakso alkoi tästä turnauksesta..

NiceFutis E-MInto E10 pojat 1-0

NiceFutis E-ToVe E10 pojat 0-0

NiceFutis E-Fc Rauma E10 pojat 2-0

NiceFutis E-LLuja E10 pojta 2-0

 

6.4.2015 Pori T05 Pääsiäisturnaus

Kylmissä olosuhteissa ulkona pelattu joukkueen itse järjestämä turnaus. Ensimmäisestä pelistä tappio turnauksen voittaneelle Maskun joukkueelle. Hieman vanhemmalla joukkueella liikkeellä ollut MaPs vei voiton 0-1. Meillä ei oikeastaan maalintekopaikkoja

NiceFutis T05 kilpa-MaPs 04 0-1

NiceFutis T05 kilpa-TPV 05 1-1

NiceFutis T05 kilpa-TUNL 05 3-0

NiceFutis T05 kilpa-Fc Rauma 4-0

 

21.3.2015 Hämeenlinna HJS-tähtiturnaus Sarja T05 taso haaste?

Väittäisin että joukkueen ilmoittautuessa 30.9.2014 tähän turnaukseen niin kyseessä oli kilpatason turnaus ja tammikuun turnauksen taso haaste. Muuten emme olisi ilmoittautuneet kahteen haastetason turnaukseen samaan paikkaan kahden kuukauden välein. En tiedä sitten missä vaiheessa turnauksen taso muuttui haasteeksi vai olimmeko syyskuussa täysin puusilmiä…

Hyvää harjoitusta saatiin pelinrakentamisesta sekä viimeistelystä. Joukkueen peli on hyvässä mallissa. Tämä näkyi jo viikko sitten Karhuhallissa poikia vastaan pelatuissa peleissä.

Hämeenlinnan tulokset 7vs7 25min peliaika:

NiceF T05 kilpa-Tervakosken Pato 9-0

NiceF T05 kilpa-RIPS 11-0

NiceF T05 kilpa-HJS 9-0

Maalivahtia meillä ei ollut reissussa mukana mutta hyvin hommat hoituivat muillakin pelaajilla. Torjuntoja taisi tulla ekassa pelissä pari. Tästä on joukkueen hyvä jatkaa kohti kovempia pelejä..

24.1.2015 Hämeenlinna HJS-tähtiturnaus Sarja T05 taso haaste

NiceF haaste-PEP Pallokissat 7-0

NiceF haaste-EBK Delf. 3-2

NiceF haaste-NJS Tähtitytöt lila 1-1

Kolmen pelin mukava haastetason ”turnaus”. Koko -05 ryhmä mukana. Kaikille saatiin peliaikaa. Pääsimme hiukan katsomaan, miten tytöt pysyvät vauhdissa mukana. -04 ryhmää täydensimme yhdellä tytöllä. Maaliskuussa tulemme uudestaan Hämeenlinnaan kilpatason peleihin.

 17.-18.1.2015 Tampere Ilves Pirkkahalliturnaus Sarja T05

NiceF T05 kilpa-HJK 2-0

NiceF T05 kilpa-Ilves 2-0

NiceF T05 kilpa-Fc Kontu 3-0

NiceF T05 kilpa-ONS 1-0

NiceF T05 kilpa-TUPS 1-1 (Rank. 2-1) Rankkareissa Aino torjui kaikki ja Oona/Wilma tekivät molemmat maalin)

Sijoitus 1.

”Joukkue jatkoi hienoja turnausesityksiään. Yksi päästetty maali viidessä pelissä. Sama juttu oli jo elokuussa Ilveksen FUN-cupissa. Nyt kaatui HJK ansaitusti hyvällä pelillä, Ilves hieman varmistellen, Kontu peruspelillä, ONS välierässä olikin sitten jo kaikki pelissä.. Finaalissa taas pelasimme TUPSIA vastaan ehkä hieman tylysti, pitkää palloa. Osaksi TUPS myös pakotti meidät tähän. Rankkareiden jälkeen voitto kotiin. Yksi turnausvoitto pitkään listaan lisää : ) Henkilökohtaisissa taidoissa ehkä olemme turnausvoitoista huolimatta vähän aivan kärkiryhmiä jäljessä… Joten harjoitukset jatkuvat maanantaina… Paketti on silti hyvin kasassa, maalivahtipeli toimii, puolustus pelaa varmasti, keskikenttä saa aikaan tilanteita vastustajan maalille, hyökkäys viimeistelee hyvällä prosentilla. Tästä on mukava jatkaa kohti uusia seikkailuja. Hyvä Nicen tytöt.”

28.9.2015 Ilveksen harjoituspelit Tampere

NiceF haaste-Ilves 0-0

NiceF haaste-YIlves 1-0

NiceF haaste-JYPK 0-1

 30.8.2014 NiceFutiksen omat harjoitusottelut Pori

NiceF haaste-TPV 2-1

 16.-17.8. 2014 Ilves Fun-cup Tampere Sarja F9

NiceF T05 kilpa-Kuusysi 1-0

NiceF T05 kilpa-HJS 1-0

NiceF T05 kilpa-Ilves kelt 3-0

NiceF T05 kilpa-PU-62 3-1

NiceF T05 kilpa-Ilves 0-0

Sijoitus 1.

Mukava turnaus, joka päättyi voittoomme. Yksi päästetty maali viidessä pelissä kertoo siitä, että peli on aika lailla kunnossa. Kehittymistä on tapahtunut kesän aikana joka osa-alueella. Tästä on hyvä jatkaa kauden loppuun.

8.6.2014 IIRO CUP 2014 Rauma Sarja F9
 1. NiceF T05 kilpa-Kärsämäki Littlestars 3-2
 2. NiceF T05 kilpa-Ilves vihreä 1-0
 3. NiceF T05 kilpa-PalloIirot 7-0
 4. NiceF T05 kilpa-Musa 10-0

Sijoitus 1.

Vuoden 2014 toinen turnausvoitto omassa ikäluokassa. Viimeisimmästä tappiosta omassa ikäluokassa aikaa pian vuosi. TUNL:n Kärsämäki laittoi heti ensimmäisessä ottelussa meidät tiukille. Niukka 3-2 voitto.Illves kaadettiin tämän jälkrrn 1-0. Loput pelit olivatkin selvempiä. Tästä jatketaan kohti uusia seikkailuja. 5vs5 pelit on nyt nähty, joten tulevissa turnauksissa pelaamme sitten 7vs7 pelejä. Satakunnan piirin leikkimaailmassa sitä ollaan jo harjoiteltu tänä kesänä.

1.2.2014 Fc Rauman Nappulaturnaus Sarja F9
 1. NiceF05 kilpa-Tove 4-0
 2. NiceF05 kilpa-LLuja 6-0
 3. NiceF05 kilpa-Fc Rauma 2-0
 4. NiceF05 kilpa-PIirot 5-0

Sijoitus 1.

 

30.12.2013 Umbro-turnaus Tampere SARJA F9
 1. NiceF05 kilpa-Ilves 1-0
 2. NiceF05 kilpa-HyPs 2-0
 3. NiceF05 kilpa-TPV 1-0

 

9.11.2013 Miniturnaus Karhuhalli Sarja F9
 1. NiceF05 kilpa-TPV 2-1
 2. NiceF05 kilpa-MuSa 6-1
 3. NiceF05 kilpa-PIirot voitto

 

28.9.2013 Ilves Miniturnaus Tampere Kauppi Sarja F
 1. NiceF05 kilpa-Fc Nokia 2-1
 2. NiceF05 kilpa-Ylöjärven Ilves 10-0
 3. NiceF05 kilpa-Ilves 2-0

 

25.8.2013 St Karins Cup Kaarina Sarja F
 1. T05 NiceF05 kilpa-Fc Halikko Puumat 2-1
 2. T05 NiceF05 kilpa-Kaana 05 3-2
 3. T05 NiceF05 kilpa-MaPs 05 7-1
Kerro tästä sivusta muille »»Share on Facebook
Facebook
Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Print
Top