FC Honka oli parempi ja vei pisteet Espooseen

Viime lauantaina pelattiin Porin Stadionilla todella hienossa säässä Naisten Liigan ottelu NiceFutiksen ja FC Hongan välillä. FC Hongan Riikka Hannulan viimeistelemä hattutemppu oli Nicelle liikaa ja pisteet matkasivat Espooseen lukemin 2 – 4 (1 – 2).

Ottelun alku mentiin Hongan hallitessa palloa. Vaarallisille paikoille vieraat eivät kuitenkaan päässeet. Lopulta kun Honka sai maalipaikan niin pallo löytyi myös verkon perukoilta. Riikka Hannulan eteneminen oikealta laidalta päättyi laukaukseen, joka kelpaisi TV:n maalikoosteisiin. Boksin kulmasta lähtenyt veto meni ristikon kautta sisään. Maalin jälkeen Nicen peli ei jäätynyt vaan otti jopa ajoittain hallinnan itselleen. Maalipaikkoja ei osata käyttää hyvin vaan tarvitaan monta paikkaa yhtä maalia kohden. Jälleen tässä ottelussa saatiin luotua monta paikkaa. Ansaittu tasoitusmaali näki päivänvalon 28 minuutilla kun Essi Huppunen syötti Brooke Barbutolle, jonka laukaus painui vastustamattomasti ohi Vera Variksen. Maalin jälkeen oli NiceF ottelun kuskin paikalla. Lähes välittömästi tasoituksen jälkeen Netta Hannula oli viedä Nicen johtoon mutta Varis oli tällä kertaa etevämpi. Ottelu näytti etenevän tauolle tasatilanteessa mutta vieraiden Hannula oli eri mieltä. Hän karkasi oikealta Nicen puolustukselta ja sijoitti pallon varmasti maaliin, 1 – 2 kun 43 minuuttia oli pelikellossa. Näin Honka pääsi tauolle johtoasemassa.

Toisen jakson ensimmäinen kymppi oli katastrofi kotijoukkueelle. Sen aikana Honka iski kaksi maalia ja johti ottelua jo 1 – 4. Ensin Hannula täydentää hattrickinsä, jonka perään kulman jälkitilanteesta Linda Nyman tälläsi pallon voimalla verkkoon boksin ulkopuolelta. Ottelu oli tämän jälkeen melkein jo ratkennut mutta NiceF yritti sisukkaasti loppuun saakka eikä luovuttanut missään vaiheessa. 65 minuutin kohdalla NiceF sai vapaapotkun boksin sivulta. Barbuto oli pallon takana. Hän yritti suoraan kohti maalia, joka yllättikin Variksen ja upposi etukulmasta sisään, 2 – 4. Loppua kohden NiceF yritti ja yritti mutta Hongan peli oli tänään rautaa eikä todellisia kavennusmaalipaikkoja enää nähty. Näin Honka haki sarjapisteet Porista lukemin 2 – 4 (1 – 2).

Ottelun parhaana palkittiin kolme maalia iskenyt Riikka Hannula. Niceltä palkittiin Brooke Barbuto. Hyvä uutinen Nicen kannalta oli Leigh Jakesin paluu kentälle. NiceF kohtaa seuraavaksi Åland Unitedin vieraissa La 24.5, jonka jälkeen kohdataan KF10 kahdesti peräkkäin. Kotiottelu on La 7.6.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page