Alaloppusarja käynnistyi upealla voitolla

NiceFutis aloitti tänään sunnuntaina taistelun sarjapaikastaan alaloppusarjassa, kun joukkueen vieraaksi Poriin oli saapunut Merilappi United. NiceFutis esitti yleisölle lähes kauden parastaan ja nappasi jatkoa ajatellen tärkeän voiton. Voittolukemat kirjattiin 3 – 0 (1 – 0).

Hyvällä taisteluilmeellä otteluun lähtenyt kotijoukkue olikin onnistua jo ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Jessica Kannosto pääsi laukomaan vasemmalta laidalta. Veto hyvältä tontilta kuitenkin meni ohi. Ottelun alku ei ollut mitään kyttäilyä, vaan pallo meni päästä päähän aluksi melko nopeasti. Pitkiä hyökkäyksiä ei nähty. MelU:n ensimmäinen paikka tuli muutaman minuuutin jälken, kun Rosa Marie Herreros oli boksissa melko vapaana, mutta ei osunut keskityspalloon kunnolla ja Amanda Collins siivosi pallon kauas puolustusalueelta. NiceF oli lähellä maalia 11.minuutilla, kun Jutta Rantalan kulma löysi yläilmoista Milla Rantamäen, jonka pusku ylitti poikkipuun vain niukasti. 22 minuuttia oli taululla, kun avausmaali näki päivänvalon. Kannosto keskitti upeasti vasemmalta, josta Netta Hannula pisti suoraan ilmasta hallitusti pallon verkon perälle. NiceFutis oli ottelussa se hallitsevampi osapuoli, mutta kunnollisiin paikkoihin ei hekään päässeet. Tasoitus oli lähellä 35 minuutilla, kun Venla Viertola pääsi kasvokkain Nice-vahti Anna Tammisen kanssa. Hyvä nostoyritys meni kuitenkin sivuverkkoon. Puoliaikaa lähdettiin viettämään NiceFutiksen 1 – 0 johdossa.

Toiselle jaksolle MelU tuli kovaa ja loikin heti tilanteen, josta tuli kulmapotku. Kulmaan tuli maaliltaan Tamminen hienosti ja nyrkkeili pallon kauemmas, mutta jatkopalloon ehti ensin Raissa Feudjio, joka ampui sydämensä kyllyydestä ohi. Seuraavaan pariin minuuttiin MelU sai neljästi kulmapotkun, mutta viimeisimmän NiceF hoiti varmuudella pois puolustusalueelta ja tästäkin hässäkästä selvittiin. Seuraavan maalipaikan sai kotijoukkue, kun oikean pakin tontilta noussut Niina Sirviö laukoi matalan vedon takatolppaan. Hieman ennen tunnin pelaamista Brooke Barbuto laukoi vihaisesti parista kympistä, mutta Virkkala torjui kulmaksi. Otteluun toi lisämausteen alkanut vesisade, joka liukasti kenttää jonkinverran. Tunnin jälkeen ottelusta katosi ajatus hetkeksi ja mentiin taas vauhdilla päästä päähän. Yhdestä nopeasta hyökkäyksestä Hannula pääsi laukomaan, mutta tolppa oli tiellä. Hetki myöhemmin pelattiin Kannosto laidasta läpi ja kliininen viimeistely takakulmaan ja tilanne 2 – 0. Maalin jälkeen NiceF loi painetta MelU:n maalille, mutta MelU selvisi pienestä paineesta hienosti. 67 minuuttia oli kellossa, kun MelU oli todella lähellä kavennusmaalia. Kulman jälkitilanteesta Tamminen otti upean jalkatorjunnan ja paluupallo lauottiin poikkipuuhun. Ottelun lisäajalla Barbuto karkasi vielä läpiajoon ja kiersi Veera Virkkalan ja puttasi loppunumerot tyhjään maaliin. Maalin jälkeen lähes heti soi pilli ottelun loppumisen merkiksi ja näin tärkeät kolme pistettä jäivät Poriin lukemin 3 – 0 (1 – 0).

Ottelun kaikki tähdet menivät ansaitusti kotijoukkueelle. Jessica Kannosto (3), Anna Tamminen (2) ja Jaclyn Poucel (1). Palkittujen lisäksi koko joukkue pelasi hienosti ja hyvällä itseluottamuksella ja tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia pelejä. Päävalmentaja Juha Suojanen oli vähäsanainen ottelun päätyttyä ja tyytyi toteamaan, että voitto tuli hyvällä pelillä ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin peleihin. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Jessica Kannosto oli hieman puheliaampi. Hän oli tyytyväinen omaan suoritukseen sekä koko joukkueen panokseen. Itseluottamusta ei voi liikaa korostaa, mutta sitä oli Kannoston mielestä tänään ja onnistumiset poikivat tuloksia. ”Tiedettiin, että omalla pelillä saadaan tulosta aikaiseksi. Pystyttiin pitämään palloa ja saatiin paikkoja aikaiseksi. Onnistumisia tuli jokaiselle, mikä lisää varmasti itseluottamusta tuleviin peleihin,” päättää Kannosto.

NiceFutiksen ottelut jatkuvat ensi lauantaina, jolloin Porin Stadionille saapuu vieraaksi Vaasa IFK. Ottelu alkaa klo 16.00.

Kerro tästä sivusta muille »»Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on RedditPrint this page

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *